Koski-Lammen veljeksillä värikäs kilpailu Turun ja Salon SM-rallissa

11.10.2018 / 10:57
Heikki Koski-Lammi taisteli SM3-luokassa kuudenneksi (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Turun ja Salon ympäristössä ajettuun rallin SM-sarjan kauden viimeiseen osakilpailuun startattiin Koski-Lammi Motorsport -tiimin osalta molempien autojen voimin, kun sekä Heikki, että Juho Koski-Lammi osallistuivat SM3-luokkaan.

Kilpailu käynnistyi perjantaina puolentoista kilometrin yleisöpyörityksellä, johon Heikki kellotti puoli sekuntia nopeamman ajan kuin pikkuveljensä. Toisella erikoiskokeella paikat vaihtuivat Juhon eduksi ja eroa isoveljeen luokassa tuli yksi sekunti. Päivän viimeinen erikoiskoe taas meni kokeneemman veljen nimiin.

Yleiskilpailussa parivaljakko Heikki Koski-Lammi kartanlukijansa Ari Koposen kanssa oli perjantain jälkeen sijalla yhdeksän, kun taas Ari-Pekka Hautasen kanssa kilpaileva Juho seurasi perässä sijalla kymmenen, puolen sekunnin päässä veljestään. Eroa kärkeen molemmilla oli vajaat 50 sekuntia.

Juholla perjantaina alkaneet auton tekniikkamurheet saivat jatkoa lauantaina. Päivän jokaisella siirtymällä Citroenissa alkoi ilmetä käyntihäiriötä ja auto sammuili kesken ajon. Toisella erikoiskokeella kivi repäisi pakoputkeen reiän. Huoltotauollakaan ei vikaa saatu korjattua ja vika vain paheni, joten edessä oli keskeytys.

– Ajettiin suunnitelman mukaisesti nuottiin totutellen ja turvallisesti reittiä läpi. Olisi hienoa ollut saada ajaa ralli maaliin, mutta voin todeta nuotin vaikuttavan toimivalta ensi vuotta ajatellen. Autossa on myös varmasti potentiaalia kaudelle 2019, Juho kertasi ensimmäistä SM3-luokan kokemustaan.

Jos pikkuveljellä oli ongelmia, niin sama tilanne oli myös isoveljelläkin. Lauantain toisella erikoiskokeella vaihdekepin torni repesi auton lattiasta irti ja samalla erikoiskokeella Heikki joutui taiteilemaan yli puolet pätkästä ilman ohjaustehostinta. Tauolla Heikki oli kuitenkin hienosti sijalla seitsemän ja autoa saatiin elvytettyä loppupäivän erikoiskokeille. Valitettavasti vaihdekepin korjausoperaatioon tuhraantui liikaa aikaa ja siitä seurauksena 10 sekunnin aikasakko.

Ennen kuudennen erikoiskokeen lähtöä Heikki huomasi ratin löystyneen, mutta onneksi kartanlukijalta löytyi työkalut, millä ratti saatiin kiristettyä. Vaihdekeppitelineen vika kuitenkin uusiutui, joten lopulta se piti kasata sidontaliinalla. Lopputuloksissa Heikki sijoittui luokassaan kuudenneksi, mikä on kauden paras suoritus.

– Nuotillisesti hyvä ja puhdas ajo ilman suurempia virheitä. Yhteistyö Arin (Koponen) kanssa sujui hyvin. Ongelmista huolimatta onnistunut kisa ja hyvä maku jäi suuhun näiltä teiltä, hyväntuulinen Heikki hehkutti.

Teksti: Koski-Lammi Motorsportin tiedote


Facebook kommentit