Koski-Lammi brothers samassa luokassa Turussa – “Töitä tehty paljon”

28.9.2018 / 14:08
Juho Koski-Lammi Hondalla junioreiden SM-rallissa Laitilassa (Kuva: Marko Koivunen).

[ A- ] / [ A+ ]

Koski-Lammen veljekset Heikki ja Juho nähdään molemmat mukana lähtöviivalla, kun rallin SM-sarjan kauden seitsemäs ja samalla viimeinen osakilpailu starttaa perjantai-iltana Turun Metsämäen raviradalta.

Heikki Koski-Lammi joutui jättämään edellisen rallin SM-sarjan osakilpailun Sastamalassa väliin kesäkuisen Pohjanmaa Rallin rajun ulosajon vuoksi, joka verotti kauden budjettia. Nyt Heikin alla on Suomen ensimmäinen kansallisella luokituksella valmistettu Citroen C2 R2 -kori.

Nyt auto on iskussa, kun Salon ja Turun teille Heikki lähtee hakemaan luottoa ajamiseen. Testikilometrejäkin on ehtinyt kertyä mukavasti testierikoiskokeilla ja nuottia on harjoiteltu lisää. Kartanlukijan paikalle Turussa astelee siilinjärveläinen kokenut Ari Koponen.

– Töitä on tämän kisaan eteen tehty paljon. Nuottia olen muokannut isolla kädellä. Toivotaan, että auto pelaa ja koitetaan olla ”pienistämättä vehkeitä”, pohtii kolmen kuukauden ajotauon jälkeen takaisin kilpapoluille starttaava Heikki Koski-Lammi.

Kauden viimeistä edellisessä osakilpailussa rallin Suomen Juniorimestaruuden varmistanut Juho Koski-Lammi, Heikin pikkuveli, on uuden haasteen edessä, kun auto ja luokka vaihtuvat. Juhon uutena kalustona on niin ikään samanlainen “ranskatar” kuin isoveljellään, eli Citroen C2 R2 -auto. Juholle nuottia lähtee tähän kilpailuun lukemaan myöskin kokenut Ari-Pekka Hautanen. Juhon kilpaileminen oli vaakalaudalla viime viikonlopun testien jälkeen.

– Ylimääräistä hommaa kilpailuun aiheutti moottoriongelmat ja haluankin välittää suuret kiitokset Pasi Poikkimäelle nopealla aikataululla onnistuneesta kannen kunnostuksesta. Hirveästi en ole autoa kerennyt testata, mutta tuntuma autoon on hyvä. Kilpailussa tavoitteena on uuteen autoon totuttelu ja nuotin kehittäminen ensi vuotta silmällä pitäen, Juho Koski-Lammi kertoo odotuksistaan.

Teksti: Koski-Lammi Motorsportin tiedote


Facebook kommentit