Koski-Lammi Motorsport valmis uuteen kauteen – “Autot käyty perusteellisesti läpi”

9.1.2019 / 11:41
Vasemmalta oikealle Ari Koponen, Heikki Koski-Lammi, Arto Ala-Kokkila ja Juho Koski-Lammi.

[ A- ] / [ A+ ]

Koski-Lammi Motorsportin Juho Koski-Lammin kausi 2018 oli menestyksekäs. Junioreiden Suomen mestaruuteen johtanut kausi toi Juholle eteen luokkavaihdoksen SM-sarjaan ja SM3-luokkaan. Heikki Koski-Lammin kausi oli puolestaan päinvastainen kuin pikkuveljensä, kun ulosajot värittivät kautta.

Koski-Lammi Motorsportin tallista löytyy nyt kaksi Citroen C2 R2 -autoa, joten veljeksillä on ainakin tasavertaiset kalustot. Pari viikkoa sitten 19 vuotta täyttänyt Juho Koski-Lammi on valittu autourheilun nuorisomaajoukkueen Flying Finn Academyn Rookies-ryhmään. Juholla on kuitenkin mahdollisuus nousta maajoukkueen seuraavalle tasolle jo ensi syksynä.

Hieman haastetta alkavaan kauteen tuo asepalvelukseen astuminen. Aamut Porin Prikaatissa Niinisalossa alkoivat tammikuun alkupuolella. Juhon kyydissä kartanlukijana jatkaa kuortanelainen Arto Ala-Kokkila.

– Nuottien kanssa hommia riittää vielä, mutta ajamalla ja treenaamalla sitä saadaan hierottua paremmaksi. Tavoitteena on ajaa nousujohteisesti ja saada hyviä onnistumisia. Pääsy Flying Finn Academyn Rookies-ryhmään tuo varmasti erinomaista oppia tulevaan, Juho pohtii.

Heikki Koski-Lammilla muutoksia vuoteen 2019 tuo kartanlukijan vaihtuminen. Viimeisessä SM-rallissa (Turku-Salo) viime syksynä hienoon kuudenteen sijaan vauhdittajana toimi siilinjärveläinen, kansainvälistäkin kokemusta omaava Ari Koponen, joka tulee myös koko täksi kaudeksi lukemaan nuotteja.

– Molemmat autot on käyty perusteellisesti läpi ja molemmissa on täysin huolletut moottorit. Tunturiralli jää väliin budjettisyistä, mutta toisesta SM-rallista Kouvolasta eteenpäin kaikki SM-kisat on tarkoitus ajaa. Kyllä tällä kaudella tavoitteena on viiden nippuun ajaminen ja Tulevaisuuden Tähti -tittelistä kilpaileminen. Uskon, että Arin (Koponen) kanssa se on täysin mahdollista, Heikki vakuuttaa.

Koponen suhtautuu myös positiivisin mielin alkavaan kauteen. Yhden rallin verran yhteistä kokemusta auttaa paljon.

– Hyvät fiilikset ja luottavaisin mielin ensi kauteen. Oli hienoa, että Salosta Heikki sai hyvän onnistumisen kauden loppuun ja siitä on mukava jatkaa nyt talvella. Nuotin muuttaminen oikeaan suuntaan toi selkeästi luottoa takaisin ja koen, että sitä alkoi löytymään viimeisessä SM-rallissa, Koponen kommentoi.

Veljesten kilpailukaudet alkavat harjoituskilpailuilla. Heikki aloittaa 12. tammikuuta ajettavassa Piippolan harrasterallissa. Varusmiespalveluksen vuoksi Juhon kausi alkaa helmikuun alussa Hankasalmen Revontulirallilla.

Teksti ja kuva: Koski-Lammi Motorsportin tiedote


Facebook kommentit