Kotimaisen rallikauden päätös Keravalla – Latvala kilpailun ykköstähti

16.10.2020 / 10:35
Jari-Matti Latvala ja Juho Hänninen (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Kotimaisen rallikauden viimeinen kilpailu, Rally Drivers Teamin järjestämä Askolan Granit Ralli, keräsi mukaan peräti 175 ilmoittautunutta kilpailijaparia.

Askolan Granit Ralli, jonka kilpailukeskus sijaitsee Keravalla, on lauantaina 24. lokakuuta ajettava kansallinen kilpailu. Ilmoittautumisaika päättyi keskiviikkona ja mukaan määräaikaan mennessä ilmoittautui peräti 175 kilpailijaparia. Kilpailun ehdoton ykköstähti on rallin MM-sarjan historian kokenein kuljettaja, Jari-Matti Latvala, joka saapuu Uudellemaalle tutulla “kokoonpanolla”, eli kartanlukijana toimii Juho Hänninen ja kalustona todellinen rallin klassikko, Toyota Celica 2000 GT-Four.

Latvalan ja Hännisen edellinen kilpailu Celicalla oli kolmisen viikkoa sitten ajettu Seinäjoen SM-ralli, missä taival päättyi keskeytykseen turbon hajottua toisella erikoiskokeella. Kouvolan SM-rallissa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Latvala piiskasi 30 vuotta vanhan autonsa yleiskilpailussa viidenneksi, jättäen taakseen muun muassa kaksi R5-autolla kilpaillutta kuljettajaa. Kyseessä on muuten ensimmäinen kerta, kun Latvala kilpailee urallaan rallissa, jonka kilpailukeskus ja koko reitti sijaitsevat Uudenmaan alueella.

R5-autoja Keravalla mukana on kuusi ja niistä yhdessä nähdään mielenkiintoinen nelivetodebytantti, kun rallin SM-sarjassa SM3-luokassa kilpaillut Kalle Markkanen hyppää Printsport Racingin Skoda Fabia R5 -auton rattiin. SM1-luokan vuoden 2018 Suomen mestari Eerik Pietarinen on toiminut ilmoittajana kilpailuun, mutta Eerik itse ei kilpaile, vaan Skoda Fabia R5 -auton kuljettajana toimii Eerikin isä Terho Pietarinen ja kartanlukijana Eerikin setä Hannu Pietarinen.

Mukana kilpailussa nähdään myös Riku Tahkon tiimin Mini Cooper S R4 -auto. Tahko, rallin SM-sarjan SM2-luokan tämän vuoden pronssimitalisti, tosin itse hoitaa tällä kertaa kartanlukijan tehtävät ja ratin taakse hyppää rata-autoilija Matias Henkola. Rallin SM-sarjasta tuttuja nimiä Keravan osallistujalistalla ovat myös muun muassa Kristian Kiviniemi, konkarikuljettajat Teemu Tahko ja Sakari Vierimaa, sekä etuvetoisissa Tuukka Hallia, tänä vuonna varsin vähän kilpaillut Markus Manninen, Kim Forsgren, sekä Benjamin Korhola, joka äskettäin valittiin Marcus Grönholmin johtaman GRX-tiimin uuden junioriohjelman toiseksi kuljettajaksi.

Enduromestari Juha Salminen on jo tuttu näky ralliauton ratissa ja aivan kuten Top Building Rallissa ja Kaloppi Rallissa aiemmin tänä vuonna, lähtee vantaalainen Askolan Granit Ralliin Subaru Impreza WRX Sti -autolla. Ilmo Lario BMW M3 -autollaan pitää aina mainita ja nostaa esiin, tämän kaksikon suoritukset, unohtamatta “Bemarin” legendaarisia ääniä, kun ovat aina jotain sellaista mistä yleisö tykkää.

Askolan Granit Ralli käynnistyy Keuda-Talon edestä Keravalta kello 14.01 ja maali sijaitsee samassa paikassa, jonne ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan saapuvaksi noin kello 17.45. Kilpailussa ajetaan neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan 34 kilometriä ja kilpailureitin pituus on kokonaisuudessaan 127 kilometriä.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit