Kouvolan SM-rallissa hurja tilanne – Somessa syyllistetyltä Hokkalalta vastine

11.9.2020 / 08:30
Henri Hokkala kilpailee rallin SM-sarjassa SM3-luokassa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan Kouvolan osakilpailussa viime lauantaina nähtiin hurja tilanne, kun SM3-luokassa kaksi kilpailijaa osuivat toisiinsa kilpailun viimeisellä erikoiskokeella.

Kouvolan SM-rallissa SM3-luokan voitosta taistellut Aleksi Röyhkiö, 20, kaatoi autonsa viimeisellä erikoiskokeella ja auto jäi keskelle tietä kyljelleen. Koska luokkakohtainen lähtöväli oli minuutti, oli selvää, että seuraava kilpailija eli tässä tapauksessa Henri Hokkala, 26, saapuisi paikalle todella nopeasti. Tilannetta vaikeutti se, että kohtaan missä Röyhkiön auto oli keskellä tietä, saavuttiin nopean ja ennen kaikkea pimeän mutkan (talon) takaa.

Kun Hokkala ja kartanlukija Kimmo Pahkala sitten saapuivat tapahtumapaikalle, oli Röyhkiö ja tämän kartanlukija Ville Mannisenmäki edelleen autossa. Yleisöä puolestaan oli Hokkalan menosuuntaan katsottuna auton vasemmalla puolella, josta Hokkala lähtee myös Röyhkiön autoa ohittamaan. Tilanteessa autot kuitenkin osuvat toisiinsa, mutta onnea on onneksi mukana ja katsojia ei jää auton alle, eikä kilpailijoista yksikään loukkaannu.

Varsin nopeasti sosiaalisessa mediassa tilanteesta lähti leviämään video ja seuraavien muutaman päivän aikana eri someryhmissä Hokkala on usean rallikatsojan, sekä nykyisen rallin harrastajan tai ex-harrastajan toimesta tuomittu tilanteeseen syylliseksi ja syytöksiä on perusteltu kirjoittamalla, että kuljettaja ei tilanteessa ottanut annettuja varoituksia tarpeeksi hyvin huomioon, eikä pysähtynyt osuman jälkeen tarkistamaan loukkaantuiko tilanteessa kukaan.

Tilanne kokonaisuudessaan taltioitui Toni Productionsin kuvaamalle videolle, joka on katsottavissa alapuolella. Torstai-iltana Hokkala antoi tiiminsä Facebook-sivulla selvityksensä tapahtuneesta, sekä vastineen syytöksille, joita oli tilanteen tiimoilta ennen kaikkea sosiaalisessa mediassa saanut. Seuraavassa Hokkalan selvitys ja vastine kokonaisuudessaan.

– Aluksi haluan pyytää anteeksi kaikilta asiaan osallisena olleilta. Kyseisessä paikassahan oli varoitus, jota kukaan ei meidän osaltamme olekaan kiistänyt. Se, että oliko varoitus riittävä tilanteen vakavuuten nähden tai antoiko tämä varoittava mieshenkilö viitteitä siitä, että tie on poikki ja täytyisi välittömästi pysähtyä, selvä vastaus on ei.

– Paikkaan tullaan noin 150 km/h, paikkaa ennen on oikealle kääntyvä mutka, josta alkaa meidän nuoteissa samantien vasemmalle kääntyvä mutka tosi loivana alkuna. Oikean mutkan lopussa sisäreunassa vilahti järjestyksenvalvoja tien sivussa, oletettavasti puhelimeen puhuen toinen käsi pään yläpuolella. Toinen henkilö näkyi selvästi vasemmalle kääntyvän ulosajomutkan alkupäässä ja näytti käsillään työntävää liikettä alaviistoon johon reagoimme samantien ja pudotimme viitosvaihteelta kolmosvaihteelle jarruttaen vauhdin reiluun 70 km/h. Käsien liikkeestä ja varoittajan eleistä, sekä sijoittumisesta oli tulkittavissa hänen ohjaavan meitä sisäreunan puolelle. Pidin kaasulla moottorin alueella ja puudutin vasurilla vauhtia entisestään.

– Auton tullessa näköpiiriin oli sokki itse kullekin, että tie oli täysin tukossa ja ihmisiä tiellä. Ensimmäinen ajatus olikin, että ihmisiin ja kattopeltiin ei voi osua. Alitajuntaisesti väistöliike tapahtui varoittajan ohjaamaan sisäkurvin puolelle, jonne myös tiellä olleet henkilöt lopulta väistivät. Kahta henkilöä tästä porukasta luulin kuljettajakaksikoksi, joka herätti suurta ihmetystä miten tämmöinen tilanne edes pääsi syntymään. Kun viimeinen henkilö hyppäsi tieltä pois, nostin jalan jarrulta ja toivoin, että tästä joteinkin vielä selvittäisiin.

– Jatkoimme kaasu pohjassa ojaa pitkin, kunnes auto juuri ja juuri nousi tielle ennen ojassa ollutta kalliota. Osuman kilpakumppanin autoon tunsi, mutta se ei tuntunut niin voimakkaalta kuin mitä esimerkiksi video antaa ymmärtää. Isoin tärsky autoon tuli kuitenkin vastapenkasta otetusta kimmokkeesta. EK4:lla mennyt pakoputki piti niin kovaa meteliä (niin kuin videoilta aistittavissa), että loppulenkillä ei hyttiin hirveämmin muita ulkopuolisia ääniä tullut.

– Se minkä takia emme pysähtyneet osuman jälkeen johtui siitä, että oletimme kolhaisseemme tyhjää autoa, emmekä osuneet yhteenkään tiellä olleista henkilöistä. Paikalla oli lisäksi mutkan jälkeen pellolla lisää katsojia tarvittaessa apuun auton kanssa. Seuraavalla suoralla katsoessani myös turvapuhelin näytti edelleen normaalia tilaa. Seuraava auto oli saapumassa jo reilun 30 sekunnin päästä varoituksen kohdalle.

– Kohteessa olleella varoituksella, kyseisellä valtiontiellä noin 60 km/h oli kilpailutilanteeseen tullessa mielestäni riittävä nopeus väistämään tiellä / ojassa / pellolla olevaa vaaraa (oletettua kilpakumppanin autoa). Tien ollessa täysin tukossa ja ihmisten ollessa keskellä tietä, en pystynyt ajoneuvoa pysäyttämään auton tullessa niin pimennosta näkyviin. Kattoon en halunnut törmätä auton kaariputkien ja mahdollisten päähän tulevien iskujen takia. Tein parhaani mitä siinä hetkessä osasin, enkä toivo vastaavaa tapahtuvan kenellekään.

– Yleisön rooli näissä tilanteissa on korvaamaton joten arvostus nousee “runkiukkoja” kohtaan entisestään, Hokkala päätti.

Hokkala ja Pahkala sijoittuivat Kouvolan SM-rallissa SM3-luokassa toiseksi ja kauden päättävässä Seinäjoen SM-rallissa Hokkala taistelee vielä SM-hopeasta, kun taas Pahkalalla on vielä mahdollisuus kartanlukijoiden Suomen mestaruuteen. Printsport Junior Cupin voiton Hokkala varmisti jo nyt. Röyhkiö puolestaan on SM3-luokan pisteissä neljäntenä, 15 pisteen päässä kolmannesta sijasta. Pahkalan tavoin myös Mannisenmäellä on vielä mahdollisuus Suomen mestaruuteen.

Rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Seinäjoella 25.-26. syyskuuta.

 

Last stage crash – SM OK Auto-ralli 2020

A car rolled on the last stage of SM O.K. Auto-ralli. Luckily no one was injured when the next one hit the standing car. This is the full lenght clip.

Julkaissut ToniProductions Maanantaina 7. syyskuuta 2020

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Henri Hokkalan kommentit: Tiimin Facebook-sivu

 

Lauri Joonalle kolmas kerta toden sanoi – “Ei voisi parempi fiilis olla”

Mestari-Joonalla vielä panosta Seinäjoella – “Markuksellekin pitää saada mestaruus”


Facebook kommentit