MOTORSPORT

Kova suomalaistrio Riikaan, Perkiömäki avaa kautensa – “Silti viime metreille”

Rallicrossin RallyX Nordic -sarjan kauden kolmas kilpailuviikonloppu ajetaan tänä viikonloppuna Latvian Riiassa. Supercar-luokassa mukana nähdään kova suomalaistrio.

Rallicrossin RallyX Nordic -sarja vierailee nyt ensimmäistä kertaa Bikerniekin radalla Latvian Riiassa, joka viime vuosina on tullut tunnetuksi erityisesti rallicrossin MM-sarjan osakilpailustaan. RallyX Nordic -sarja avattiin toukokuussa Ruotsin Höljesissä, missä ajettiin kaksi osakilpailua. Höljesin jälkeen piipahdettiin Tanskan puolella Nysumissa ja nyt edessä on siis kauden kolmas kilpailuviikonloppu, mutta neljäs osakilpailu.

Suomalaiskuljettajia Supercar-luokassa Riiassa nähdään kolme. Sarjan pistekakkonen Jere Kalliokoski on vain kuuden pisteen päässä sarjaa johtavasta Oliver Erikssonista, joten selvää on, että alahärmäläinen taistelee tänä vuonna tosissaan sarjan mestaruudesta. Mikko Ikonen osallistui kauden avaukseen Höljesissä ja sijoittui viikonlopun toisessa kilpailussa kolmanneksi. Ikonen on osallistunut tänä vuonna myös kolmeen EM-sarjan osakilpailuun ja paras tulos tuli kesäkuussa Norjan Hellistä, missä rallicrossin viime vuoden SM-kakkonen sijoittui neljänneksi.

SM-sarjan Supercar-luokassa viime vuonna seitsemällä pisteellä Ikosen voittanut Ari Perkiömäki avaa puolestaan vasta nyt kilpailukautensa. Perkiömäki kruunattiin viime vuonna Suomen mestariksi Kouvolassa ajetussa kauden päätösosakilpailussa, missä mukana oli myös RallyX Nordic -sarja. Finaalissa Perkiömäki oli ainoa suomalaiskuljettaja ja sijoitus Oliver Erikssonin, sekä Oliver Solbergin jälkeen oli hienosti kolmas.

Perkiömäki ei siis ole kilpaillut rallicrossissa tuon viimevuotisen Kouvolan kilpailun jälkeen, mutta niinhän siinä sitten kävi, että lähtövalmistelut Riian kilpailun alla venyivät aivan “viime metreille”.

– Viimeisen viikon puuhia, lähes vuosi ollut aikaa ja silti jää viime metreille pari pikku juttua, Perkiömäki kirjoitti Facebook-sivullaan pari päivää ennen Riian kilpailuviikonloppua.

RallyX Nordic -sarjan Suomen osakilpailu ajetaan Kouvolassa 24.-25. elokuuta. Viimevuotiseen tapaan samana viikonloppuna Kouvolassa ajetaan myös SM-sarjan pisteistä.

Supercar-luokan pistetilanne 3/7 osakilpailua

1) Oliver Eriksson (SWE) 72
2) Jere Kalliokoski 66
3) Robin Larsson (SWE) 60
4) Peter Hedström (SWE) 57
5) Ulrik Linnemann (DEN) 50
6) Philip Gehrman (SWE) 47
7) Andreas Carlsson (SWE) 43
8) Mikko Ikonen 27
9) Kevin Eriksson (SWE) 26
10) Sebastian Eriksson (SWE) 24

 

Viimeisen viikon puuhia, lähes vuosi ollu aikaa ja silti jää viime metreille pari pikku juttua… Ready to race! Tänään kohti Latviaa

Julkaissut Perkiömäki Motorsport Keskiviikkona 17. heinäkuuta 2019

 

Lue myös! Kalliokosken mestaruustaistelu RallyX Nordicissa jatkuu – “Yksi parhaista radoista” (19.7.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

 

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com