Kovalainen jatkaa Japanissa ja Super GT:ssä – Uusi tallikaveri on ex-F1-kuljettaja

8.2.2018 / 08:26
Heikki Kovalaiselle tuleva kausi on Japanissa jo neljäs peräkkäinen (Kuva: SARD Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Kolme viimeisintä kautta Japanissa ja Super GT -sarjassa kilpaillut Heikki Kovalainen on solminut jatkosopimuksen kilpailukauden 2018 osalta Lexus Team Sardin kanssa. Kovalainen jatkaa edelleen Super GT:ssä, mutta tallikaveri sen sijaan tulee vaihtumaan.

Super GT on Japanin merkittävin autourheilusarja. Heikki Kovalainen, 36, kilpaili ensimmäisen kerran tässä sarjassa vuonna 2015 ja heti seuraavana vuonna tuli mestaruus. Viime kausi oli sen sijaan Kovalaiselle ja hänen tallikaverinaan kolme kautta ajaneelle Kohei Hiratelle pettymys, kun kaksikon sijoitus loppupisteissä oli vasta kahdeksas.

Lexus-autoilla Super GT -sarjan kuninkuusluokassa (GT500) kilpailee kuusi tallia kuudella autolla. Kovalaisen talli on myös tänä vuonna kolmen aiemman kauden tavoin Lexus Team Sard, mutta tallikaveri sen sijaan tulee vaihtumaan. Hiraten tilalla tänä vuonna nähdään Kamui Kobayashi, 31, joka vuosina 2009-2012, sekä 2014 osallistui Toyotalla, Sauberilla, sekä Caterhamilla yhteensä 76 Formula 1 -osakilpailuun.

Kobayashi saavutti F1-urallaan yhden palkintosijoituksen (kolmas Japanissa 2012), sekä yhteensä 125 MM-pistettä. Viimeiset kolme kautta Kobayashi on kilpaillut Japanin Super Formula -sarjassa.

Super GT -sarjan kauden avausosakilpailu ajetaan Okayamassa 7.-8. huhtikuuta. Kahdeksan osakilpailua käsittävä sarja vierailee kesä-heinäkuun vaihteessa Malesiassa ja kausi päättyy Motegin radalla 10.-11. marraskuuta.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit