MOTORSPORT

Kovalaiselle hyviä uutisia Japanista, Suprat jyräsivät – “Hellä renkaille kisassa”

Rata-autoilun Super GT -sarjan kauden avausosakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Fujin radalla Japanissa. 300 kilometrin mittainen kilpailu oli Toyotan suurta juhlaa.

Koronapandemian takia rata-autoilun Super GT -sarjan kauden avausosakilpailu oli siirtynyt huhtikuulta ajettavaksi nyt heinäkuussa ja avauspisteet jaettiin viime viikonloppuna Fujin radalla Japanissa. Toyota toi tälle kaudelle sarjaan mukaan uuden GR Supra GT500 -autonsa ja debyyttikilpailu oli sille täysosuma. 300 kilometrin mittaisessa kilpailussa GT500-luokan viisi ensimmäistä sijaa menivät Toyota-tiimeille.

– Toyotalta vahva avaus kaikin puolin. Aivan noin hyvää kisavauhtia ei osattu kyllä odottaa, vaikka auto on osoittautunut nopeaksi testeissä. Supra on todella hellä renkaille kisassa ja suurin ero tuli vauhdin tasaisuudessa Hondiin ja Nissaneihin verrattuna, kilpailua koti-Suomesta seurannut Heikki Kovalainen arvioi UrheiluUutiset Motorsportin haastattelussa.

Vuodesta 2015 lähtien Super GT -sarjassa kilpaillut ja vuonna 2016 GT500-luokan mestaruuden voittanut Kovalainen ei päässyt matkustamaan Japaniin koronan aiheuttamien matkustusrajoitusten takia ja näin ollen suomussalmelaiselta jäi kauden avausosakilpailu ajamatta. Kovalainen kertoi olleensa tiiviisti yhteydessä tiiminsä kanssa koko viikonlopun ajan. Kovalaisen edustama Sard-tiimi sijoittui viidenneksi, häviten voittajalle reilut 21 sekuntia.

– Meidän tiimillä ei ollut aivan riittävä vauhti voittotaisteluun, joten siinä mielessä pieni pettymys. Tom’s Toyotat ovat omassa kastissa vauhdin suhteen ja muut Toyotan tiimit vielä vähän perässä, joten töitä riittää, Kovalainen korostaa.

Tom’s-tiimi nappasi kilpailusta kaksoisvoiton. Paalupaikalta startannut Ryo Hirakawan ja Nick Cassidyn autokunta saapui ruutulipulle reilut viisi sekuntia ennen tiimin toista autokuntaa, Yuhi Sekiguchia ja Sacha Fenestrazia. Kolmannen sijan nappasi Wako’s-tiimin Kazuya Oshima ja Sho Tsuboi. Kilpailun alla ennusteet lupasivat sadetta ja märkää rataa, mutta lopulta kilpailu päästiin ajamaan kuivissa olosuhteissa.

Kovalainen oli osallistunut viiden edellisen vuoden aikana neljäänkymmeneen peräkkäiseen Super GT -sarjan osakilpailuun, mutta nyt tuo komea putki katkesi. Kenta Yamashita tuuraa Kovalaista tiimin varakuljettajana niin kauan kuin siihen on tarvetta. Seuraava osakilpailu ajetaan Fujin radalla 8.-9. elokuuta.

– Seuraava kisa tulee todennäköisesti liian nopeasti, mutta tarkoituksena on liittyä vahvuuteen heti, kun se vaan jotenkin on mahdollista. Tällä hetkellä matkustusrajoitukset ovat edelleen liian tiukat ja vaikka nyt tulevana kuunvaihteena rajoituksia lievennettäisiin, niin todennäköisesti kahden viikon karanteeni sotkee vielä Fujin seuraavan kisan osallistumismahdollisuuden, Kovalainen taustoittaa.

Selvää on, että koska kaudesta on “hukattu” koronan takia jo reilut kolme kuukautta, ajetaan osakilpailut loppuvuoden aikana tiiviiseen tahtiin. Kolmas osakilpailu on vuorossa jo 22.-23. elokuuta, Suzukassa.

– Toiveissa olisi sitten kuun lopulla ajettava Suzukan kisa. Olen joka tapauksessa lähtövalmiudessa koko ajan jos tilanteet muuttuvat, Kovalainen sanoo.

Super GT kilpailukalenteri 2020

08.-09.08. Fuji Speedway, Japani
22.-23.08. Suzuka, Japani
12.-13.09. Twin Ring Motegi, Japani
03.-04.10. Fuji Speedway, Japani
24.-25.10. Suzuka, Japani
07.-08.11. Twin Ring Motegi, Japani

Chang, Thaimaa ajetaan 28.-29.11. tai 26.-27.12.
Mikäli Thaimassa ei voida kilpailla, kauden päätös Fujissa, Japanissa

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com