Kovalaisen kausi päättyi pettymykseen, seuraavaksi rallia – “Saatiin mitä ansaittiin”

5.11.2019 / 14:28
Heikki Kovalainen ja Yuichi Nakayama (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Heikki Kovalaisen kausi 2019 rata-autoilun Super GT -sarjassa päättyi pettymykseen.

Rata-autoilun Super GT -sarjan kahdeksas ja samalla kauden viimeinen osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Motegin 4,8 kilometriä pitkällä radalla Japanissa. Lauantain ohjelmassa olivat aika-ajot, kun taas 250 kilometrin mittainen kilpailu ajettiin sunnuntaina. Jo aika-ajoissa oli nähtävissä se, että Heikki Kovalainen, 38, yhdessä tallikaverinsa Yuichi Nakayaman kanssa eivät tulisi taistelemaan Motegin kilpailun kärkisijoista. Sijoitus aika-ajoissa oli vasta 14.

Kilpailussa kaksikko saapui ruutulipulle sijalla 11. ja eroa kärkeen kertyi lähes puolitoista minuuttia.

– Ei mikään loistava kausi. Vauhtia ei ollut tarpeeksi, joten saatiin mitä ansaittiin. Aika lailla pettymys, Kovalainen twiittasi kauden viimeisen osakilpailun jälkeen lyhyesti, mutta varsin ytimekkäästi.

Kauden viimeisen osakilpailun voittoon ajoivat Ryo Hirakawa ja Nick Cassidy, mutta koska pistejohtajina Motegiin lähteneet Kazuya Oshima ja Kenta Yamashita sijoittuivat toiseksi, kuittasivat he GT500-luokan mestaruuden itselleen kahden pisteen erolla ennen Hirakawaa ja Cassidya. Kovalainen ja Nakayama voittivat tällä kaudella yhden osakilpailun, kerran sijoitus oli neljäs ja kahdesti viides. Loppupisteissä sijoitus oli viides. Luokan hallitsevat mestarit, F1-mestari Jenson Button, sekä Naoki Yamamoto, jäivät loppupisteissä kahdeksanneksi.

Tulevana viikonloppuna Kovalainen nähdään jälleen ralliauton ratissa, kun hän osallistuu Toyota GT86 CS-R3 -autollaan Central Rally Aichi/Gifu nimeä kantavaan kilpailuun Aichin seudulla Japanissa. Kyseessä on ensi vuonna paluun rallin MM-sarjaan tekevän Japanin osakilpailun esikilpailu ja mukana nähdään muun muassa Takamoto Katsuta, joka kilpailee nyt ensimmäistä kertaa kotiyleisönsä edessä Toyotan WRC-autolla.

Kilpailussa ajetaan kahden päivän aikana 14 erikoiskoetta asfaltilla, yhteispituudeltaan reilut 128 kilometriä. Kovalainen yhdessä kartanlukijansa Sae Kitagawan kanssa on osallistunut tänä vuonna neljään ralliin Japanin maalla ja edellinen kilpailu, MCSC Rally Highland Masters, toi suomussalmelaiselle ensimmäisen rallivoiton luokan ykkössijan myötä.

GT500-luokan loppupisteet 2019

1) Kazuya Oshima-Kenta Yamashita 85
2) Ryo Hirakawa-Nick Cassidy 83
3) Tsugio Matsuda-Ronnie Quintarelli 52,5
4) Yuji Tachikawa-Hiroaki Ishiura 46,5
5) Heikki Kovalainen-Yuichi Nakayama 44
6) Koudai Tsukakoshi-Bertrand Baguette 39
7) Kazuki Nakajima-Yuhi Sekiguchi 38
8) Naoki Yamamoto-Jenson Button 37
9) Kohei Hirate-Frederic Makowiecki 36
10) Tomoki Nojiri-Takuya Izawa 31

Heikki Kovalaisen viisi kautta Super GT:ssä

GT500-luokan mestaruus 2016
40 osakilpailua, 4 voittoa
Yhteensä 9 palkintosijoitusta
2 paalupaikkaa, molemmat vuonna 2016

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit