MOTORSPORT

Kovalaisen mukaan poisjääntiin ei sisälly draamaa – “Tykkäsin ajaa sillä laitteella”

Heikki Kovalainen ei sulje pois sitä mahdollisuutta, että suomussalmelainen tekisi vielä jonain päivänä paluun Extreme E -sarjaan.

Extreme E -sarjan historian kolmas kilpailukausi polkaistiin käyntiin maaliskuussa Saudi-Arabiassa ja mukana tuossa kilpailussa nähtiin ensimmäistä kertaa myös suomalaiskuljettaja Extreme E -sarjan historiassa, kun Heikki Kovalainen edusti Jenson Buttonin johtamaa JBXE-tiimiä yhdessä norjalaisen Hedda Hosåsin kanssa. Extreme E -kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Skotlannissa, mutta Kovalainen ei tuohon kilpailuun tule osallistumaan.

– Tällä kertaa jäi yhden kisan mittaiseksi Extreme E -kokeilu, Kovalainen vahvisti UrheiluUutiset Motorsportille.

Koska Extreme E -sarjassa kaikki tiimit kilpailevat täysin samanlaisilla autoilla ja poikkeuksellisten rataolosuhteiden takia aiemmasta kilpailukokemuksesta tässä sarjassa on äärimmäisen iso etu, antoi debytantti Kovalainen Saudi-Arabiassa melkoisesti tasoitusta kärkikuljettajille, olivathan useat heistä olleet mukana jo kaksi täyttä kautta. Kovalaiselle ja Hosåsille tekniikkamurheiden sävyttämä viikonloppu toi sijoitukset kahdeksan ja kymmenen.

Kovalaisen mukaan siihen, että hän ei sarjassa enää tänä vuonna jatka, ei liity suurempaa draamaa. Skotlannin jälkeen Extreme E -sarjan kilpailukalenterissa on vielä Italian, Brasilian tai Yhdysvaltojen, sekä Chilen kilpailuviikonloput.

– Tykkäsin kyllä ajaa sillä laitteella ja kaikin puolin oli mukavat puitteet siellä touhuta, mutta emme päässeet jatkosta yhteisymmärrykseen tiimin ja sarjan järjestäjän kanssa, Kovalainen taustoittaa.

JBXE:llä kuljettajien vaihtuvuus on ollut varsin suurta, sillä Kovalaisen korvaava Andreas Bakkerud on jo seitsemäs kuljettaja Buttonin tiimissä reilun kahden kauden aikana. Nykyisin ralliuraansa panostava Kovalainen ei sulje pois sitä mahdollisuutta, että hän saattaisi jonain päivänä vielä kilpailla Extreme E -sarjassa.

– Katsotaan jos tulevaisuudessa tulee mahdollisuus kokeilla siellä uudelleen, Kovalainen pohti.

Kovalaisen kausi jatkuu 19.-20. toukokuuta Seinäjoella ajettavalla Pohjanmaa Rallilla, joka avaa rallin SM-sarjan kesäkauden. Kovalainen osallistui SM-sarjan talvikaudella kahteen osakilpailuun, mutta menestys jäi vaisuksi.

 

pitkävetovihjeet

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Extreme E: Kovalainen ei jatka sarjassa, Bakkerud korvaa suomalaisen

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com