Kovalaisen vaikea kausi Japanissa sai jatkoa – “Meidän pitää löytää lisää vauhtia”

24.10.2018 / 19:24
Heikki Kovalainen ei saanut onnistumista Autopoliksesta (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Vuonna 2016 rata-autoilun Super GT -sarjan mestaruuden voittanut Heikki Kovalainen on saamassa tänä vuonna jatkoa viime vuotiselle pettymykselleen.

Heikki Kovalainen ajoi viime vuonna Super GT -sarjan GT500-luokan hallitsevana mestarina vain kahdesti palkintopallille, yhden voiton ja yhden kolmannen sijan, ja tänä vuonna tulostaso on kulkenut melko lailla viime vuotista käyrää seuraten. Kuluvan kauden toisesta osakilpailusta Japanin Fujista tuli kakkossija ja neljännestä osakilpailusta Thaimaasta voitto, mutta muuten sijoitukset ovat olleet vaisuja.

Thaimaan voiton jälkeen Fujissa toiseen kertaan tänä vuonna ajetusta osakilpailusta tuli 11. sija. Sugossa, Japanissa Kovalaisen ulosajo aika-ajossa toi kilpailuun viimeisen lähtöruudun ja ruutulipulla sijoitus oli kymmenes. Viime viikonloppuna Autopoliksen radalla Japanissa ajetussa kauden seitsemännessä osakilpailussa aika-ajot toivat Kovalaiselle ja Kamui Kobayashille 12. sijan ja kilpailusta kahdeksannen sijan.

– Koko viikonloppuna ei oikein päästy kunnon vauhtiin. Kilpailussa kulki hieman paremmin kuin aika-ajoissa, mutta kyllä meidän pitää löytää lisää vauhtia, Kovalainen kommentoi kilpailun jälkeen.

Kahdeksas sija oli siinäkin mielessä pettymys, että Autopoliksen 300 kilometrin kilpailussa Lexus-kuljettajat nappasivat neljä ensimmäistä sijaa. Kovalainen kilpailee Super GT -sarjassa ja Lexus Team Sard -tiimin väreissä neljättä kauttaan. Super GT -sarjan kahdeksas ja samalla kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Motegin radalla Japanissa 10.-11. marraskuuta.

GT500-luokan pistetilanne 7/8 osakilpailua

1) Naoki Yamamoto (JPN) – Jenson Button (GBR) 67
2) Ryo Hirakawa (JPN) – Nick Cassidy (NZL) 67
3) Yuhi Sekiguchi (JPN) 55
4) Tomoki Nojiri (JPN) – Takuya Izawa (JPN) 50
5) Kazuki Nakajima (JPN) 47

———-

8) Heikki Kovalainen 39

Kovalaisen sijoitukset kaudella 2018

Okayama – 12.
Fuji – 2.
Suzuka – keskeytys
Thaimaa – 1.
Fuji – 11.
Sugo – 10.
Autopolis – 8.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit