Kreikan EM-rallissa tapahtumarikas ja dramaattinen lauantai – “Tästäkin pitää vain ottaa opiksi”

3.6.2018 / 05:16
Juuso Nordgrenin taival Kreikassa päättyi lauantaina rengasrikkoihin (Kuva: ERC Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin EM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Kreikassa. Legendaarinen Akropolis Ralli on jälleen kerran ollut maineensa veroinen ja lauantain erikoiskokeista tulikin kuljettajille ja kartanlukijoille kivien keskellä enemmän selviytymistaistelua, kuin varsinaista kilvanajoa.

Perjantaina käynnistynyt kolmipäiväinen Akropolis Ralli pääsi todenteolla vauhtiin lauantaina, kun kahden erikoiskokeen avauspäivän jälkeen toisena ajopäivänä edessä oli kuuden erikoiskokeen ja 123,76 ek-kilometrin urakka. Perjantaina yli puolen minuutin johdon rykäissyt EM-pistejohtaja Alexey Lukyanuk avasi lauantain erikoiskokeet ajamalla heti kättelyssä pohja-ajan, mutta Eyvind Brynildsen hävisi venäläiselle vain 0,2 sekuntia.

Avauspäivän jälkeen kolmantena ollut Juuso Nordgren koki puolestaan heti lauantain avauserikoiskokeella kovia, kun rengasrikko maksoi aikaa yli minuutin ja sijoitus oli vasta 20.

– Se oli ihan oma moka. Osuin irtokiveen ja se puhkaisi renkaan. Jouduimme ajamaan noin 10 kilometriä tyhjällä renkaalla, Nordgren kertasi tapahtunutta tiedotteessaan.

Lauantain toinen ja samalla koko kilpailun neljäs erikoiskoe, 25,1-kilometrinen Drossochori, tarjosikin sitten dramatiikkaa oikein isolla kädellä. Lukyanukin haaveet kolmannesta peräkkäisestä EM-rallin voitosta tällä kaudella murenivat heti erikoiskokeen alkuvaiheessa. Ford osui sisämutkassa olleeseen kiveen, joka rikkoi jousituksen, sekä vetoakselin. Kuljettajan ja kartanlukijan suorittamat korjaustyöt veivät aikaa parikymmentä minuuttia ja Lukyanuk ajoikin auton suoraan erikoiskokeen maalin kautta huoltoalueelle.

– Ajoin sitä erikoiskoetta erittäin varovasti, renkaita säästellen. Sisämutkassa, nyppylän jälkeen, oli sitten kivi jota en nähnyt, sunnuntaina Ralli 2 -säännöllä mukaan kilpailuun ja etappipisteistä mukaan taistelemaan yrittävä Lukyanuk harmitteli.

Samalle erikoiskokeelle Lukyanukin kanssa päättyi myös Nordgrenin EM-debyytti. Karkkilalainen rallilupaus saapui erikoiskokeen maaliin Skodan molemmat takarenkaat puhki kuluneina.

– Meillä on rajallinen määrä renkaita käytössä ja jouduimme ensimmäisen rengasrikon takia laittamaan pehmeämpää seosta alle. Renkaat vain yksinkertaisesti sulivat alle ja pinta kuoriutui irti. Harmittaa vietävästi, mutta tästäkin pitää vain ottaa opiksi. Pahoittelut tiimille ja yhteistyökumppaneille, että näin kävi. Sunnuntaina on hyviä pätkiä ja yritetään nauttia niistä parhaamme mukaan, Nordgren käänsi katseet jo viimeiseen ajopäivään.

 

Pikaluotto

 

“Kiviä on joka puolella”

Pohja-ajan tehnyt Bruno Magalhaes, EM-sarjan viime vuoden kakkonen, nousi samalla myös yleiskilpailun kärkipaikalle, jonka portugalilainen säilyttikin onnistuneesti koko lauantain ajan. Päätöspäivän erikoiskokeille Magalhaes lähtee yli minuutin johtomarginaalin turvin, joten uran kolmas EM-voitto on enemmän kuin lähellä. Samalla EM-pisteissä toisena oleva Magalhaes kaventaisi merkittävällä tavalla piste-eroa Lukyanukiin nähden.

– Tämä on todellista Akropolis rallia! Erittäin vaikeaa, vaikeampaa kuin viime vuonna. Olosuhteet olivat haastavat, mutta minun päiväni oli täydellinen. Aamupäivällä yritettiin tosissaan, ei tehty virheitä ja vältettiin osumasta kiviin. Iltapäivän lenkillä minulla oli hyvän tuntuinen johtomarginaali, joten valitsin rengasvalikoimasta kovimman mahdollisen seoksen, jotta välttäisimme rengasrikot ja renkaita säästyisi sunnuntaille, Magalhaes kertasi päivän tapahtumia.

Lukyanukin keskeytyksen myötä johtopaikkaa neljännellä erikoiskokeella tarjottiin hyvin kilpailun avanneelle Brynildsenille, mutta myös norjalainen kärsi rengasrikon, joka maksoi aikaa yli kolme minuuttia. Brynildsenin ongelmat saivat jatkoa vielä viidennelläkin erikoiskokeella, kun kuljettajan ja kartanlukijan välinen yhteys kypäräpuhelimen kautta ei toiminut.

– Veronican (Engan, kartanlukija) piti näyttää nuotit minulle sormilla. Aluksi yritimme normaalin puhelimen kautta, mutta sitten siitäkin meni yhteys, Brynildsen tuskaili.

Jos joku olisi osannut ennustaa yleiskilpailun kärkikolmikon nimet oikein, kun Kreikan EM-rallista oli takana kaksi päivää ja kahdeksan erikoiskoetta, niin kyseinen tietäjä olisi tehnyt melkoisen tilin. Toisella sijalla ajaa Norbert Herczig, Unkarin nelinkertainen rallimestari, joka ennen nyt käynnissä olevaa Kreikan osakilpailua oli ajanut aiemmin 12 EM-rallia, keskeyttänyt niistä kuudessa ja paras sijoitus on kuudes, joka tuli tänä vuonna Portugalissa.

Kolmantena olevalla Hubert Ptaszekilla on CV:ssään hyviä sijoituksia MM-sarjan ja WRC2-luokan puolelta, missä puolalainen sijoittui MM-pisteissä vuonna 2016 seitsemänneksi ja kauteen mahtui kolme luokan palkintosijoitusta. Sen sijaan EM-sarjassa Ptaszek on nähty aiemmin vain neljä kertaa ja nyt käynnissä on vasta kolmas EM-ralli R5-luokan autolla.

Ptaszek nousi kolmanneksi lauantain viimeisellä erikoiskokeella, kun hänen maanmiehensä, kolmantena ollut Grzegorz Grzyb, rikkoi Skodansa vasemman eturenkaan kiveen ja putosi kuudenneksi, kahden ja puolen minuutin päähän Ptaszekista. Yleiskilpailua johtavan Magalhaesin kommentti lauantain erikoiskokeista kuvaa hyvin sitä millaisesta kilpailusta Akropolis Rallissa tänä vuonna on kyse.

– Tässä on nyt kyse vain ja ainoastaan selviytymisestä. En ole nähnyt tälläisiä olosuhteita koskaan aiemmin missään rallissa. Ei tälläistä ole ollut täälläkään aiempina vuosina. Kiviä on joka puolella ja välillä melkein pitää pysähtyä, kun niitä lähtee kiertämään, Magalhaes ihmetteli.

ERC2-luokan kärjessä ajaa Tibor Erdi Jr ja ERC3-luokkaa johtaa Amittrajit Ghosh. ERC Ladies -luokan ainoana kilpailijana Emma Falcon yrittää selviytyä maaliin, joka toisi espanjalaiselle naisten luokassa kauden toisen ykkössijan. Kreikan EM-rallin viimeinen ajopäivä käynnistyy sunnuntai-aamuna kello 9.58 Suomen aikaa ja ohjelmassa on neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan 81 kilometriä.

Yleiskilpailun tilanne 8/12 ek:n jälkeen

1) Bruno Magalhaes (POR) Skoda 1.59.59,2
2) Norbert Herczig (HUN) Skoda + 1.04,7
3) Hubert Ptaszek (POL) Skoda + 1.51,7
4) Simos Galatariotis (CYP) Skoda + 2.26,1
5) Eyvind Brynildsen (NOR) Ford + 3.12,9
6) Grzegorz Grzyb (POL) Skoda + 4.23,9
7) Jourdan Serderidis (GRE) Skoda + 4.44,8
8) Paulo Nobre (BRA) Skoda + 4.56,9
9) Tibor Erdi Jr (HUN) Mitsubishi + 6.12,9
10) Efthimios Halkias (GRE) Skoda + 6.15,1

Magalhaesin keskinopeus: 78,5 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Magalhaes 3, Herczig 2, Lukyanuk 2, Brynildsen 1

 

Selivaara logo 2017

 

Kreikan EM-rallin aikataulu

Perjantai 1.6.

EK 01 – Hippodrome (2,60 km) pohja-aika: Herczig
EK 02 – Thiva (30,53 km) pohja-aika: Lukyanuk

Erikoiskokeet: 33,13 km
Siirtymäosuudet: 246,58 km
Kokonaismatka: 279,71 km

Lauantai 2.6.

EK 03 – New Amfissa 1 (14,28 km) pohja-aika: Lukyanuk
EK 04 – Drossochori 1 (25,10 km) pohja-aika: Magalhaes
EK 05 – Paleohori – Mendenitsa 1 (22,50 km) pohja-aika: Magalhaes
EK 06 – New Amfissa 2 (14,28 km) pohja-aika: Brynildsen
EK 07 – Drossochori 2 (25,10 km) pohja-aika: Herczig
EK 08 – Paleohori – Mendenitsa 2 (22,50 km) pohja-aika: Magalhaes

Erikoiskokeet: 123,76 km
Siirtymäosuudet: 256,18 km
Kokonaismatka: 379,94 km

Sunnuntai 3.6.

EK 09 – Grameni 1 (21,97 km) klo 9.58
EK 10 – Divri 1 (18,53 km) klo 10.56
EK 11 – Grameni 2 (21,97 km) klo 13.09
EK 12 – Divri 2 (18,53 km) klo 14.07

Erikoiskokeet: 81,00 km (237,89 km)
Siirtymäosuudet: 127,07 km (629,83 km)
Kokonaismatka: 208,07 km (867,72 km)

Suluissa koko kilpailu yhteensä
Kaikki ajat Suomen aikoja

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Rallin EM-sarjan virallinen YouTube-kanava


Facebook kommentit