Kris Meeke johtaa Meksikossa – moottorit ylikuumenivat monella

11.3.2017 / 07:23
Kris Meeke sai Meksikossa uuden startin vaikeaan MM-kauteensa. Hän johtaa kilpailua perjantain jälkeen. (kuva: Citroen Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Citroenin Kris Meeke johtaa Meksikon MM-rallia perjantain erikoiskokeiden jälkeen. Lämpö ja korkea ilmanala aiheuttivat moottorin ylikuumenisia, ja tästä kärsivät mm. Toyotan Jari-Matti Latvala sekä Juho Hänninen.

Meeke otti rallin kärkipaikan haltuunsa jo päivän ensimmäisellä erikoiskokeella. EK8:n jälkeen Meeken johto M-Sport Fordin Sebastien Ogieriin on 20,9 sekuntia.

– Kaikki sujui hyvin. Ajoimme kymmenentenä autona, ja sillä paikalla on tehtävä hyvin. Oma virheeni maksoi minulle 8-9 sekuntia (EK5), mutta muuten olen tyytyväinen, Meeke sanaili WRC-ralliradiolle.

– Näyttää, että kaikilla on ollut ongelmia ylikuumenemisen kanssa. Olen varma, että tiimi etsii ratkaisua tähän. Minun autoni moottori vaikuttaa terveeltä eikä se varmaankaan ole vaurioitunut, Ogier sanoi.

Päivän korkannut 54-kilometrinen El Chocolate nostatti monen auton moottorilämpötilaa. Eniten asiasta kärsivat Latvala ja Hänninen. MM-sarjaa johtava Latvala menetti päivän aikana pari minuuttia. Hänninen selvisi pienemmällä.

– Piti ajaa monta kertaa siirtymäasetuksilla. Uskon, että tiimillä on tähän ratkaisu, Latvala totesi.

– Meillä oli pieniä ongelmia tänään. Onneksi nyt olemme huollossa ja katsotaan mitä voimme tehdä, Hänninen puolestaan raportoi.

Suomalaiskaksikko joutui mm. ajamaan pitkiä toveja ilman “paukkuja”.

Soraerikoiskokeiden jälkeen päivä päättyi kolmeen asvalttikieputukseen. Niillä ei enää sanottavia eroja saatu aikaan. Vesisade tuli myös liukastamaan ajamista.

Hyundai-tallillakin oli teknisiä ongelmia, ja ne vain kasvoivat kohti iltaa. Dani Sordon auto pätki pahasti, ja auto liikkui kuin kenguru. Hän jätti illan viimeisen erikoiskokeen ajamatta. Samasta pulmasta kärsivät myös Hayden Paddon ja Thierry Neuville, mutta he toki selvittivät kaikki erikoiskokeet.

Ralli jatkuu Suomen aikaa kello 16:33.

Meksikon MM-ralli, EK8/19 jälkeen:

1)Kris Meeke/Paul Nagle, Citroen, 1.01.33,8 min

2)Sebastien Ogier/Julien Ingrassia, Ford, +20,9 s

3)Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul, Hyundai, +56,7 s

4)Juho Hänninen/Kaj Lindström, Toyota, 1.27,3 min

5)Ott Tänak/Martin Järveoja, Ford, +1.32,9 min

6)Stephane Lefebvre/Moreau Gabin, Citroen, +1.52,8 min

7)Hayden Paddon/John Kennard, Hyundai, +2.02,1 min

8)Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila, Toyota, +2.30,8 min

Lue myös Latvalalla ja Hännisellä ongelmia EK4 ja Meksikon faktat ja aikataulu

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit