Kris Meeken kilpailuvietti edelleen tallella – Debytoi aavikkorallissa

11.3.2020 / 08:28
Kris Meeke kilpailee seuraavaksi aavikkorallissa (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Vaikka Kris Meeke ilmoittikin kauden 2019 päätteeksi, että britin ura rallin MM-sarjassa on ohi, ei kilpailuvietti ole kuitenkaan kadonnut minnekään.

Kris Meeke, 40, testasi helmikuun lopulla Dubaissa ranskalaisen PH Sport -tiimin rakentamaa ja kehittämää SSV-luokan Zephyriä, jolla Conrad Rautenbach ajoi tammikuussa Dakar Rallissa neljänneksi. Testit lienevät sujuneen hyvin, sillä Meeke debytoi Zephyrillä aavikkorallissa tässä kuussa, kun hän osallistuu PH Sportin väreissä Abu Dhabi Desert Challenge -kilpailuun. Kyseessä on aavikkorallien FIA Cupin kauden toinen osakilpailu ja tiimikaveriksi tulee Rautenbach.

PH Sport on tuttu tiimi Meekelle. Citroenin pitäessä tehdastallina välivuotta rallin MM-sarjasta vuonna 2016, ranskalaismerkin valmistautuessa kauteen 2017 ja WRC-autojen uuteen aikakauteen, ajatti PH Sport Citroenin WRC-autoja rallin MM-sarjassa valikoiduissa osakilpailuissa. Meeke ajoi seitsemän MM-rallia, kauden ehdottomana kohokohtana Suomen MM-rallin voitto, ensimmäisenä brittikuljettajana kautta aikojen.

Meeken jäätyä työttömäksi rallin MM-sarjassa viime kauden jälkeen, urallaan 104 MM-ralliin osallistunut ja niistä viisi osakilpailuvoittoa, sekä yhteensä 13 palkintosijoitusta saavuttanut Meeke ilmoitti uransa rallin MM-sarjassa olevan ohi. Meeke kilpaili rallin MM-sarjassa Minin, Citroenin, sekä Toyotan tehdastalleissa. Viimeisin MM-osakilpailuvoitto on vuodelta 2018, kun hän oli ykkönen Espanjan sora- ja asfalttikilpailussa Citroenilla.

Meeken paras sijoitus rallin MM-sarjassa kuljettajien MM-pisteissä on kauden 2015 viides sija, kun viime vuonna sijoitus oli kuudes. Tänä vuonna Meeke on ajanut vain yhden rallin, tammi-helmikuun vaihteessa ajetun Legend Boucles a Bastogne -kilpailun legendaarisella Ford Escort RS 1800 MK2 -autolla. Tuloksena oli yleiskilpailun voitto. Toukokuussa Meeke osallistuu Whangarei Ralliin Uudessa-Seelannissa Mazda 2 AP4 -autolla.

Abu Dhabi Desert Challenge ajetaan 21.-26. maaliskuuta. Mukana kilpailussa nähdään myös rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari ja neljä kertaa Dakar Ralliin urallaan osallistunut Sebastien Loeb, joka helmikuussa Meeken tavoin ajoi testiä PH Sport -tiimin Zephyrillä Dubaissa. Abu Dhabissa Loeb kuitenkin nähdään Overdrive Racing -tiimin OT3:n ratissa. Loeb kilpailee nyt ensimmäistä kertaa urallaan aavikkorallissa SSV-luokassa.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit