Kristian Nieminen kirkasti avauskilpailun kakkossijan – “Selätettiin ongelmat”

18.2.2019 / 08:03
Kristian Nieminen vauhdissa Kouvolan teillä lauantaina (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kausi 2019 jatkui lauantaina Kouvolassa. Kilpailu käytiin samaan aikaan rallin SM-sarjan osakilpailun kanssa. Kouvolan keväisen aurinkoisilla lumiteillä sattui ja tapahtui, lopulta Kristian Niemisen ollessa sekä yleiskilpailun, että luokkansa nopein.

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan toinen osakilpailu Kouvolassa oli vaiherikas. Kilpailu alkoi jo sarjan Iisalmessa kovaa kyytiä pitäneellä Kim Forsgrenilla vahvasti, kunnes tekninen vika keskeytti matkan päivän kolmannen erikoiskokeen jälkeen. Forsgrenin keskeyttäessä yleiskilpailun kärkeä kohti kipusivat Kristian Nieminen, Jere Ämmälä ja Roope Korhonen.

Nieminen nappasi itselleen korkeimmat pisteet Kouvolan kevättalvisesta rallista, jättäen rakoa toiseksi tulleeseen Roope Korhoseen lähes 40 sekuntia.

– Alun kahdella ensimmäisellä pätkällä oli pientä murhetta käyntihäiriöiden muodossa, mutta selätettiin ongelmat ja ajettiin puhtaasti aina loppuun saakka. Talven kisoista taskussa on sijat kaksi ja yksi, joten tästä on loistava startata keväällä kesäkauteen. Koko päivän ajan tiet olivat posiitivinen yllätys ja komeat tiet ajaa ylipäätään. Ajateltiin, että tiet voisi mennä huonoksi, mutta kestivät onneksi yllättävän hyvin, Nieminen kommentoi.

Toiseksi tullut Korhonen otti rallin alkupuolen varman päälle ja varovaisemmin, mutta onnistui siitäkin huolimatta nousemaan yleiskilpailussa toiseksi.

– Hyvin meni lopulta. Alussa ajoin varovasti, kun oli tiet sen verran urilla, eikä luottanut pitoon. Loppua kohti parani ja auto pelasi hienosti. Tiet oli suht’ hyvässä kunnossa ja tiesin, että jos kaikki toimii niin vauhti riittää. Pieni yllätys se sijoitus silti oli. Renkaat vain alkoi loppua lopussa, Korhonen kommentoi.

Kolmanneksi, vain reilun sekunnin päähän Korhosesta ajoi Ämmälä.

– Hullu hämärä siellä lopussa. Kolmas sija yleiskilpailussa oli ok, eikä varsinaisesti lähdetty yleiskilpailun sijoituksista taistelemaan, koska oman nelosluokan tilanne eli johtopaikka oli sen verran selvä, eikä haluttu ottaa riskejä. Pieni pettymys tietenkin, kun jäätiin kolmanneksi niinkin pienellä erolla. Luokkavoitto tuli kuitenkin, Ämmälä kertoi tyytyväisenä.

Nuorten puolella pisimmän korren kaikkien viiden erikoiskokeen jälkeen vei 15-vuotias Verneri Säisä. Petteri Jäppinen täräytti ensimmäisellä erikoiskokeella huiman 20 sekunnin pohja-ajan, mutta yksi hypyistä tuli Jäppisen silmille ja samassa rytinässä rikkoutui öljypohja, joka johti keskeytykseen. Toisena maaliin, elämänsä toisessa rallissa, tuli Sami-Matti Trogen, vain 2,1 sekunnin erolla ja kolmanneksi Walle Pajuoja.

Seuraava osakilpailu ajetaan Riihimäellä toukokuussa, rallin SM-sarjan yhteydessä jälleen.

Teksti: Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan tiedote


Facebook kommentit