MOTORSPORT

Kristian Sohlbergin valmennettavalle brittikuskille täysi WRC2-ohjelma mestaritallissa

Gus Greensmith kilpailee tänä vuonna rallin MM-sarjassa WRC2-luokassa M-Sport Fordin kalustolla. Greensmithin sopimus brittitallin kanssa R5-luokan kalustolla käsittää yhteensä kahdeksan MM-rallia ja niistä ensimmäinen on maaliskuussa ajettava Meksikon MM-ralli.

Gus Greensmith, 21, on osallistunut tähän mennessä urallaan 21 MM-ralliin vuosina 2014-2018. Brittikuljettaja debytoi WRC2-luokassa rallin MM-sarjassa Walesin MM-rallissa vuonna 2016. Viime kaudella Greensmith osallistui seitsemään MM-ralliin sijoittuen WRC2-luokan MM-pisteissä sijalle 11. Kauden parhaat yksittäiset osakilpailusijoitukset WRC2-luokassa olivat Ruotsin viides sija, sekä Portugalista ja Walesista tulleet kuudennet sijat.

Tälle kaudelle Greensmith yhdessä kartanlukijansa Craig Parryn kanssa solmi sopimuksen M-Sport Ford -tallin kanssa. Sopimus käynnistyi Monte Carlon MM-rallista tammikuussa, missä Greensmith kilpaili etuvetoisella pikkuluokan Ford Fiesta R2T -autolla, mutta joutui keskeyttämään auton tekniikkamurheiden seurauksena. Greensmith osallistui Monte Carlon MM-ralliin urallaan ensimmäistä kertaa.

Ruotsissa Greensmith ei ollut mukana, mutta seuraavasta MM-rallista Meksikosta käynnistyy kahdeksan MM-rallin mittainen ohjelma, joissa niissä kaikissa Greensmith nähdään mukana WRC2-luokassa Ford Fiesta R5 -autolla. Greensmith osallistuu Meksikon MM-ralliin nyt ensimmäistä kertaa urallaan, mutta aivan kokonaan uusi maailma ei tuleva kilpailunäyttämö ole, kävihän Greensmith vuosi sitten tutustumassa olosuhteisiin ajamalla läpi nuotitusvaiheen.

– Hänellä on nopeutta ja potentiaalia edetä pitkälle. Hän on vielä erittäin nuori, mutta menestyksen suhteen erittäin päättäväinen. Tästä vuodesta voi hyvinkin tulla läpimurtovuosi Gusille ja aion todellakin seurata hänen edistymistään tämän vuoden aikana tarkasti, M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson vakuuttaa tallinsa tiedotteessa.

Juniorivuosinaan jalkapalloa Manchester Cityssa maalivahtina pelannut Greensmith voitti Brittien junioreiden rallimestaruuden vuonna 2014. Hänen valmentajanaan toimii Kristian Sohlberg, joka omalla kilpailijaurallaan osallistui vuosina 2000-2014 yhteensä 32 MM-ralliin. Sohlbergin ja Greensmithin yhteistyö käynnistyi Suomen MM-rallin alla kesällä 2016.

– Mielestäni osoitin viime vuonna kykyni olla yhtä nopea, ellen jopa nopeampikin, kuin vastustajani. Nopeus ei ollut ongelma viime kaudella, mutta tasaisuus puuttui suorituksista ja se on avaintekijä, jos haluaa menestyä sarjassa hyvin. Tänä vuonna minun täytyy keskittyä keräämään tasaisesti pisteitä. Tavoite on myös saavuttaa uran ensimmäinen WRC2-luokan MM-osakilpailuvoitto, Greensmith korostaa.

Meksikon MM-ralli käynnistyy torstaina 8. maaliskuuta.

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com