Kristoffersson jatkaa MM-sarjassa, viides mestaruus kiikarissa – “Todella inspiroivaa”

13.1.2022 / 11:46
Johan Kristofferson on rallicrossin nelinkertainen maailmanmestari (Kuva: KYB EKS JC).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin nelinkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson jatkaa MM-sarjassa myös tänä vuonna, kun pääluokassa siirrytään ensimmäistä kertaa lajin historiassa sähköautoihin. Viime vuonna Audilla maailmanmestaruuden voittanut lajilegenda tekee paluun tänä vuonna Volkswagenin rattiin.

Neljä maailmanmestaruutta, 27 MM-osakilpailuvoittoa ja 41 palkintosijoitusta (27-7-7). Johan Kristofferssonin, 33, saavutukset rallicrossin MM-sarjassa ovat sellaista, mihin ei kukaan muu kuljettajista ole yltänyt. Vuosina 2017, 2018, 2020 ja 2021 maailmanmestaruuden voittaneen Kristofferssonin nälkä voittamisen osalta ei ole hävinnyt mihinkään ja ruotsalainen lähteekin metsästämään tänä vuonna jo viidettä titteliään, kun MM-sarjassa siirrytään pääluokassa sähköautoihin.

– On todella inspiroivaa olla osa rallicrossin uutta sähköaikakautta heti alusta alkaen. Edellisen kerran lähdimme mukaan tälläisen mittakaavan projektiin vuonna 2014, kun rakensimme omia autojamme MM-sarjan ensimmäiselle kaudelle. Suurin ero on siinä, että silloin olin lajin suhteen täysin kokematon, kun nyt tilanne on hieman toinen, Kristoffersson sanoo tiiminsä tiedotteessa.

Kolme ensimmäistä maailmanmestaruutta Kristoffersson voitti Volkswagenilla ja niistä kaksi ensimmäistä Petter Solbergin johtamassa tiimissä, kun taas vuoden 2020 maailmanmestaruus tuli Kristofferssonin perhetiimin, Kristoffersson Motorspotin, voimin. Viime vuonna Kristoffersson juhli mestaruutta EKS JC -tiimin Audilla, mutta tänä vuonna lajilegenda tekee jälleen paluun Volkswagenin rattiin ja Kristoffersson Motorsport -tiimiin.

– Aiempina vuosina olemme noudattaneet hyväksi havaittuja malleja, joten varsinainen kehitystyö on ollut suhteellisen pientä. Näissä uusissa autoissa potentiaalia on paljon enemmän. Sähkö on tulevaisuutta niin moottoriurheilussa, kuin autoteollisuudessakin ja tämän kehityksen eteenpäin vieminen on minulle yksi urheilun kiehtovimmista puolista, Kristoffersson hehkuttaa.

Kristofferssonin neljä maailmanmestaruutta voidaan sanoa tulleen peräkkäisinä vuosina, sillä vuonna 2019 Kristoffersson ei MM-sarjassa kilpaillut.

 

Johan Kristoffersson voitti vuosina 2017 ja 2018 MM-sarjan 24 osakilpailusta 18 (Kuva: Volkswagen Motorsport).

 

 

 

“Yksi suurimmista ruotsalaisista moottoriurheilijoista”

Kristoffersson Motorsport -tiimi ilmoitti jo viime syksynä, että se aikoo osallistua MM-sarjan historian ensimmäiselle sähköautokaudelle kolmen kuljettajan voimin ja tämä suunnitelma pitää edelleen. Tiimin kaikki kolme kuljettajaa tulevat ajamaan Volkswagenilla, mutta minkä saksalaismerkin automallin ympärille sähköauto lopulta sitten rakentuu, sitä tiimi ei ole vielä paljastanut. Myös Kristofferssonin tiimikaverit julkistetaan myöhemmin.

– Tämä tulee olemaan suurin projekti tiimimme historiassa, kun kehitämme pienessä perheyrityksessämme kolme autoa uuden konseptin mukaisesti. Se tuo mukanaan suuren vastuun, mutta luotamme tiimin erittäin ammattitaitoisiin tekijöihimme, niin Saksassa, kuin omassa toimipisteessämme Ruotsin Arvikassa, Johanin isä ja Kristoffersson Motorsport -tiimin päällikkö Tommy Kristoffersson vakuuttaa.

Johan Kristofferson starttasi viime vuonna Saksan Nurburgringin radalla ajettuun MM-sarjan kauden viimeiseen kilpailuviikonloppuun 17 pisteen takaa-ajomatkalta, mutta nousi lopulta tasoihin Timmy Hansenin kanssa. Mestaruus meni Kristofferssonille, koska hänellä oli enemmän osakilpailuvoittoja kuin Hansenilla. Tommy Kristoffersson korostaa tiiminsä tiedotteessa, että vaikka haaste tulee olemaan tänä vuonna äärimmäisen kova, tavoitteet on asetettu korkealle.

– On suuri etuoikeus saada työskennellä tälläisessä ympäristössä. Tällä tasolla ymmärrät, että mitä enemmän opit, sitä enemmän ymmärrät kuinka vähän tiedätkään. Odotamme innolla, että pääsemme hyödyntämään aiempien vuosien kokemustamme ja sitä mitä olemme oppineet, ja taistella jälleen omin voimin mestaruuksista, itsekin menestyksekkäästi aikoinaan rallicrossissa kilpaillut Tommy Kristoffersson naulaa.

Kristofferssonin perheyrityksen ja tiimin taustalla merkittävää roolia näyttelee Volkswagenin Ruotsin maahantuojan tuki, kuten teki jo aiempina vuosina, kun Kristoffersson takoi menestystä Volkswagenille Petter Solbergin kanssa.

– Johan on yksi suurimmista ruotsalaisista moottoriurheilijoista kautta aikojen, neljä maailmanmestaruutta rallicrossissa on uskomaton saavutus. Toivomme tottakai hänelle kaikkea hyvää nyt, kun edessä on askel urheilun uutta sähköistä aikaa ja mikä tärkeintä, se tapahtuu Volkswagenin tunnus auton keulassa, Volkswagenin Ruotsin maahantuojan toimitusjohtaja Sten Forsberg sanoo.

Rallicrossin MM-sarjan kauden 2022 avausosakilpailu pääluokan osalta tullaan ajamaan Höljesissä, Ruotsissa heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Lisäksi MM-sarjaa ajetaan tänä vuonna Saksassa, Norjassa, Latviassa, Portugalissa, Belgiassa, sekä Etelä-Afrikassa, minne kausi päättyy marraskuussa.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit