Kristoffersson jyräsi Portugalissa historialliseen voittoon – “Johan on yksinkertaisesti uskomaton”

30.4.2018 / 13:52
Johan Kristoffersson ja Petter Solberg (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin hallitseva maailmanmestari Johan Kristoffersson jatkaa kauttaan tappioitta, kun MM-sarjan kauden toinen osakilpailu Portugalin Montalegressa toi viime viikonloppuna kauden toisen voiton.

Kun neljä alkuerää oli Montalegressa MM-sarjan Supercar-luokan osalta ajettu, oli Johan Kristoffersson kokonaistilanteessa vasta viidentenä. Semifinaalissa ja finaalissa viime vuoden maailmanmestari näytti kuitenkin kaapin paikan muille, jyräsi lumisateessa ajetuissa sunnuntain lähdöissä voittoon ja kasvatti MM-pistejohtoaan toisena olevaan Andreas Bakkerudiin nähden yhdeksään pisteeseen.

– Olen täynnä adrenaliinia! Semifinaalit ja finaalit olivat uskomattomia, erittäin vaikeita useiden kontaktien, mutta reilujen taistelujen myötä. Olosuhteet olivat kaukana normaalista. Sain finaalissa loistavan startin ja sen jälkeen kaikki olikin varsin helppoa. Olen erittäin onnellinen. Ehkä harjoittelusta lumella Ruotsin MM-rallissa oli tänään apua, Kristoffersson kommentoi Volkswagen Motorsportin tiedotteessa.

Kristofferssonin voitto oli historiallinen, sillä hänestä tuli rallicrossin MM-sarjan kautta aikojen ensimmäinen 11 osakilpailuvoittoon yltänyt kuljettaja. Ennen Portugalin osakilpailua kolme kuljettajaa, Kristoffersson, Mattias Ekström, sekä Petter Solberg olivat yltäneet 10 osakilpailuvoittoon. Kolmikon takana tässä tilastossa neljäntenä oleva Andreas Bakkerud onkin sitten jäänyt jo varsin kauas, sillä norjalaisella on kuusi osakilpailuvoittoa.

Kauden avausosakilpailussa Barcelonassa, Espanjassa erikoisten vaiheiden jälkeen finaaliin asti selvinnyt ja lopulta toiseksi sijoittunut Sebastien Loeb ajoi toistamiseen tällä kaudella toiseksi, mutta nyt esitys oli jo huomattavasti vakuuttavampi. Ranskalainen oli alkuerien jälkeen toisena ja ensimmäisestä semifinaalilähdöstä tuli toinen sija.

Kolmanneksi finaalissa ajoi Kristofferssonin tiimikaveri Petter Solberg, joten hallitseva mestaritiimi PSRX Volkswagen Sweden sai ensimmäistä kertaa tällä kaudella molemmat kuljettajansa palkintopallille.

– Olen niin onnellinen! Kun otetaan huomioon nämä olosuhteet ja melko hankala startti viikonloppuun (alkuerissä Kristoffersson siis viides, Solberg kuudes), niin ei ollut mitenkään varmaa, että seisoisimme molemmat tiimin kuljettajat palkintopallilla tänään. Johan on yksinkertaisesti uskomaton! Mitä tahansa hänen eteen heitetään, niin hän vain menee ja voittaa, Solberg hehkutti tiimikaveriaan.

Audeista Andreas Bakkerud oli alkuerissä koko porukan ykkönen, mutta finaalissa vauhti riitti lopulta vasta neljänteen sijaan. Bakkerudin tiimikaveri, Barcelonassa voittoon ajanut ja finaalin jälkeen hylätty Mattias Ekström, koki jälleen kovia, kun ruotsalainen jäi ensimmäisessä semifinaalilähdössä neljänneksi ja putosi ulos finaalista. Ekströmin tielle kirjaimellisesti nousi Renault-kuljettaja ja viikonlopun suurin yllättäjä Guerlain Chicherit, jonka loppusijoitus finaalissa oli viides. Paalupaikalta startannut Timmy Hansen pyörähti ja jäi kuudenneksi.

Barcelonassa finaaliin selviytynyt Niclas Grönholm oli nyt omassa semifinaalilähdössään viides jääden siis tällä kertaa ilman finaalipaikkaa. MM-pisteissä Grönholm on seitsemäntenä ja Grönholmin tiimi GRX Taneco tiimien pisteissä neljäntenä. Super1600-luokassa Jesse Kallio saavutti kauden ensimmäisen semifinaalipaikkansa, mutta matka semifinaalissa päättyi auton tekniikkamurheisiin.

Rallicrossin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 9.-10. toukokuuta Belgiassa. Mukana MM-sarjan Supercar-luokan lisäksi nähdään myös EM-sarjan Supercar-luokka, joka ei ollut mukana Portugalissa.

Montalegren finaalin tulokset

1) Johan Kristoffersson (SWE) Volkswagen 4.16,859
2) Sebastien Loeb (FRA) Peugeot 4.19,112
3) Petter Solberg (NOR) Volkswagen 4.20,797
4) Andreas Bakkerud (NOR) Audi 4.23,501
5) Guerlain Chicherit (FRA) Renault 4.26,425
6) Timmy Hansen (SWE) Peugeot 4.38,103

Kuljettajien MM-pistetilanne 2/12 osakilpailua

1) Johan Kristoffersson (SWE) 53
2) Andreas Bakkerud (NOR) 44
3) Petter Solberg (NOR) 43
4) Sebastien Loeb (FRA) 39
5) Timmy Hansen (SWE) 36
6) Mattias Ekström (SWE) 36
7) Niclas Grönholm 28
8) Janis Baumanis (LAT) 22
9) Guerlain Chicherit (FRA) 20
10) Timur Timerzyanov (RUS) 17

Tiimit

1) PSRX Volkswagen Sweden 96
2) EKS Audi Sport 80
3) Team Peugeot Total 75
4) GRX Taneco 45
5) GC Kompetition 32
6) Olsbergs MSE 29

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit