Kristoffersson palautti marssijärjestyksen – “Tässä sarjassa taso on kova”

3.5.2021 / 21:10
Johan Kristoffersson ja Fraser McConnell tiukassa kaksintaistelussa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Johan Kristoffersson nappasi maistuvan revanssin sunnuntaina, rallicrossin RallyX Nordic -sarjan kauden toisessa osakilpailussa Nysumissa, Tanskassa.

Rallicrossin RallyX Nordic -sarjan kauden avausosakilpailu lauantaina tarjosi melkoisen yllätyksen, kun toisen kautensa Supercar-luokassa aloittanut jamaikalainen Fraser McConnell meni ja ajoi komeaan voittoon. Taakse jäi muun muassa lajin ehdoton kuningas, kolminkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson, joka kuitenkin sunnuntaina tuli “ärsytettynä” radalle ja nappasi maistuvan revanssin.

Kristoffersson oli lauantain tavoin myös sunnuntaina alkuerien pisteykkönen, nappasi paalupaikan finaaliin voittamalla oman semifinaalilähtönsä ja finaalissa mikään ei ruotsalaista enää pysäyttänyt, vaan tuloksena oli kauden avausvoitto reilun neljän ja puolen sekunnin turvin ennen toiseksi ajanutta Sondre Evjeniä. McConnell saapui ruutulipulle toisena, mutta saatuaan kahden sekunnin rangaistuksen työntämisestä, nousi Evjen toiseksi ja McConnell oli lopulta kolmas.

– Mekaanikot tekivät fantastista työtä eilisen kilpailun jälkeen ja auto toimi tänään loistavasti koko päivän ajan. Alkuerävaiheiden välissä riitti vielä töitä, mutta vihdoinkin saimme voiton ja auto tuntui erittäin hyvältä ajaa. Kun pääsen kärkeen ja saan paahtaa menemään niin kovaa kuin vain pystyn, yritän silloin vain nauttia rallicrossista, lauantaina muun muassa turbo-ongelmista kärsinyt Kristoffersson kommentoi sunnuntain kilpailun jälkeen.

Sunnuntain finaalissa nähtiin lopulta vain neljä kuljettajaa. Isäntämaan Ulrik Linnemann, lauantain finaalin viides ja sunnuntaina yhden alkuerän voittanut Ford-kuljettaja, joutui jäämään pois jo semifinaaleista, kun kolmannessa alkuerässä kolarissa tulleet vauriot autoon olivat sen verran pahat, että lähtöjen välissä ollut tauko ei riittänyt niiden korjaamiseen.

Nysumissa ajettujen kahden osakilpailun jälkeen Kristofferssonin pistejohto toisena olevaan Evjeniin on viisi pistettä, kun taas McConnell on jäänyt Kristofferssonista yhdeksän pistettä.

– Siitä on aikaa, kun edellisen kerran kilpailin radalla missä en aiemmin ollut ajanut. Muutamia yllätyksiä mahtui viikonloppuun, mutta pitää myöntää, että tein myös itse pari virhettä. Tänään täydet pisteet ja sitä kautta pistejohto sarjassa, joten ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Tässä sarjassa taso on kova ja mitään ei saa helpolla. Toivottavasti pääsen mukaan myös Höljesiin, sillä janoan lisää tälläisiä taisteluja, Kristoffersson hehkutti.

 

EKS JC -tiimiä edustava Sondre Evjen (69) ajoi vahvan viikonlopun Tanskan Nysumissa (Kuva: RPF).

 

 

“Johanin ohittaminen ei ole helppo tehtävä”

Nysumin viikonlopun yksi debytanteista oli EKS JC -tiimi, joka syntyi aiemmin talvella Mattias Ekströmin EKS-tiimin, sekä Joel Christofferssonin JC Raceteknik -tiimin yhdistäessä voimansa. Talvella tiimi nähtiin tositoimissa jo rallin puolella, mutta nyt se kilpaili ensimmäisen kerran rallicrossin puolella, missä kauden päätähtäin on ilman muuta asetettu MM-sarjaan. Viime vuonna JC Raceteknik voitti tiimien maailmanmestaruuden nimellä KYB Team JC.

EKS JC -tiimistä parhaan tuloksen Nysumissa ajoi norjalainen Sondre Evjen, joka lauantaina oli kolmas ja sunnuntaina toinen.

– Kaksi palkintosijoitusta on tottakai hyvä tulos ja erityisesti sunnuntain toinen sija maistui todella hyvältä. Startit onnistuivat hyvin ja minulle uusi auto istui koko ajan paremmin ja paremmin käteen ajettujen lähtöjen myötä. Eniten minulla oli ongelmia kahden ensimmäisen mutkan kanssa. Ajoin usein Johania vastaan ja hänen ohittaminen ei todellakaan ole helppo tehtävä, mutta siitä huolimatta saimme aikaan hienoja taisteluja, Evjen kommentoi.

Hauska yksityiskohta Evjenin ja Kristofferssonin taistelua radalla seuratessa oli se, että viime kaudella Evjen sijoittui EM-sarjassa pronssille samalla autolla, jolla Kristoffersson nyt kilpaili Nysumissa. Evjen edusti Kristoffersson Motorsport -tiimiä EM-sarjassa kahden kauden ajan.

– Lauantaina kaikki sujui hyvin finaaliin asti, mutta finaalissa epäonnistuin hieman startissa ja sitten menin lisälenkille liian aikaisin. Sunnuntain finaalissa tein sen minkä pystyin, pölyn takia näkyvyys oli todella huono. EKS JC -tiimi teki loistavaa työtä varikolla ja suuntaan Höljesiin iloisin mielin, koska olemme sarjassa toisena. Jos pystymme tälläiseen suoritukseen myös Höljesissä, niin meitä on siellä vaikea voittaa, itsevarma Evjen uhosi.

Tiimipäällikkö Christoffersson oli tyytyväinen uuden suojattinsa suoritukseen kauden avausviikonloppuna.

– Olen erittäin iloinen Sondren nopeudesta Supercar-auton ratissa! Hän ajoi aiemmin tänä vuonna testiä märällä radalla, mutta siitä huolimatta kuivissa olosuhteissa hän pystyi loistaviin startteihin ja vauhti oli koko ajan hyvää. Hänellä on kaikki eväät hyvään kauteen tänä vuonna, Christoffersson korosti.

Seuraavat kaksi osakilpailua ajetaan Ruotsin Höljesissä 13.-16. toukokuuta. Silloin mukana nähdään myös suomalaisväriä, kun Marcus Grönholmin johtama GRX-tiimi avaa kilpailukautensa Niclas Grönholmin hypätessä Hyundain rattiin.

Supercar-luokan finaalin lopputulokset

1) Johan Kristoffersson SWE (Volkswagen Polo) 3.06,967
2) Sondre Evjen NOR (Audi S1) + 4,551
3) Fraser McConnell JAM (Ford Fiesta) + 4,746
4) Andreas Carlsson SWE (Renault Clio) + 5,118

Pistetilanne 2/7 osakilpailun jälkeen

1) Johan Kristoffersson (SWE) 56
2) Sondre Evjen (NOR) 51
3) Fraser McConnell (JAM) 47
4) Andreas Carlsson (SWE) 40
5) Ulrik Linnemann (DEN) 31
6) Enzo Ide (BEL) 28
7) Anders Michalek (SWE) 24
8) Lars Andersson (SWE) 21
9) Morten Schnack (DEN) 21
10) Dennis Römer (DEN) 17

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Jättiyllätys! Jamaikalaislupaus kukisti Kristofferssonin – “Äiti itkee tällä hetkellä”

Grönholmin tiimi avaa kautensa Höljesissä – MM-sarjan kokoonpano vielä auki


Facebook kommentit