Kristoffersson tekee paluun MM-sarjaan – Tähtäimessä kolmas mestaruus

11.3.2020 / 13:37
Johan Kristoffersson Latvian MM-osakilpailussa syyskuussa 2018 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin kaksinkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson tekee paluun lajin MM-sarjaan yhden välivuoden jälkeen.

Johan Kristoffersson, 31, ei vuosina 2017 ja 2018 pelkästään voittanut kaksi maailmanmestaruutta rallicrossissa, vaan myös dominoi lajin MM-sarjaa ennennäkemättömän ylivoimaisella tavalla. Ensimmäisen maailmanmestaruutensa vuonna 2017 Kristoffersson saavutti ajamalla 12 osakilpailussa seitsemään voittoon. Seuraavana vuonna ruotsalaiskuljettaja pisti vieläkin paremmaksi, viemällä nimiinsä 12 osakilpailusta täysin uskomattomat 11 voittoa!

Viime vuonna Kristoffersson otti taukoa rallicrossista kilpailemalla rata-autoilun vakioautojen MM-sarjassa WTCR:ssä, sekä kaksi MM-osakilpailua rallin puolella. Kun Volkswagen ilmoitti vetäytyvänsä pois WTCR-sarjasta, oli Kristofferssonilla edessään tiukka pohdinta sen suhteen, missä autourheilun todellinen moniosaaja jatkaisi hienoa uraansa kaudella 2020. Lopulta tuo pohdinta johti paluuseen rallicrossin pariin ja MM-sarjaan.

– Melkoisen hektiset ajat ovat takana, eikä tämä ole ollut todellakaan helpoin polku kulkea. Tässä on ollut paljon muuttuvia tekijöitä, mutta juuri nyt tunnen oloni erittäin tyytyväiseksi. Rallicross on erittäin lähellä sydäntäni. Meidän kaikki energia ja fokus on nyt suunnattu rallicrossin MM-sarjaan. Tavoitteena on voittaa kolmas maailmanmestaruus, Kristoffersson korostaa tiedotteessaan.

Kristoffersson on urallaan osallistunut rallicrossin MM-sarjassa 53 osakilpailuun ja saavuttanut niistä 20 voittoa, sekä yhteensä 29 palkintosijoitusta. Kristofferssonin lisäksi kahteen maailmanmestaruuteen on rallicrossissa yltänyt vain Petter Solberg, mutta osakilpailujen voittotilastossa Kristoffersson on täysin omalla kymmenluvullaan. Vaikka Kristoffersson ehtikin olla poissa rallicrossin MM-sarjasta vain vuoden verran, niin tänä vuonna hän joutuu kilpailukauden aikana kohtaamaan parikin uutta rataa.

– Spa (Belgia) näyttää todella mahtavalta ja myös Abu Dhabi on minulle uusi rata. Odotan kautta todella innolla ja siinä on myös jotain spesiaalia saada kilpailla yhdessä Kristoffersson Motorsport -tiimin kanssa. Kun tulimme mukaan rallicrossiin vuonna 2014, asetimme kolmen vuoden tavoitteen nousta maailmanmestariksi. Se myös onnistui, tosin PSRX:n kanssa, missä minulla oli kaksi fantastista vuotta, Kristoffersson hehkuttaa.

 

Tämän näköisellä autolla Johan Kristoffersson kilpailee MM-sarjassa kaudella 2020 (Kuva: Kristoffersson Motorsport).

 

“Resurssimme ovat rajalliset”

Viime vuonna Kristoffersson voitti rata-autoilun MM-sarjassa WTCR:ssä 30 osakilpailusta kolme ja nousi palkintopallille viisi kertaa. Loppupisteissä sijoitus oli viides. Ruotsin ja Suomen MM-ralleissa Kristoffersson ajoi WRC2-luokassa kolmanneksi. Sama oli sijoitus myös Ruotsin MM-rallissa tänä vuonna, WRC3-luokassa, joka siis vastaa tuota viimevuotista WRC2-luokkaa.

Kristofferssonin tiimikaverina tänä vuonna kilpailee norjalainen Sondre Evjen, 22, tosin EM-sarjan puolella. EM-sarjan Supercar-luokassa osakilpailuja ajetaan viisi ja ne kaikki MM-sarjan osakilpailujen yhteydessä, eli Belgiassa, Norjassa, Ruotsissa, Ranskassa, sekä Latviassa Kristoffersson Motorsport -tiimin varikkoteltasta löytyy kaksi Volkswagen Polo GTI RX -autoa.

– Perhetiimillä MM-sarjaan lähteminen on todella suuri ponnistus, mutta kiitos meidän loistavien pääyhteistyökumppaneittemme tuen, Volkswagenin jälleenmyyjien Ruotsissa, sekä Bauhausin, totesimme, että on mahdollista lähteä mukaan. Toivomme yltävämme heti alkukaudesta hyviin tuloksiin, Johanin isä ja Kristoffersson Motorsport -tiimin johtaja Tommy Kristoffersson sanoo.

Kristofferssonin kilpaillessa edellisen kerran rallicrossin MM-sarjassa vuonna 2018, mukana oli niin Volkswagenin, Audin, kuin Peugeotinkin tehdastiimit. Nyt tilanne on täysin erilainen, mestaruuksista taistelevat yksityistiimit ja kärjessä tasoerot ovat pienentyneet merkittävällä tavalla. Viime vuonna peräti kuusi eri kuljettajaa ylsi vähintään yhteen osakilpailuvoittoon, kun osakilpailuja ajettiin kymmenen. Myös Kristoffersson Motorsport -tiimissä tilanne tiedostetaan.

– Olemme yksityistiimi ja resurssimme ovat rajalliset, eikä niitä voi verrata millään muotoa vuosiin 2017 ja 2018. Lisäksi auto tulee olemaan Arvikassa, ei Hannoverissa, vaikkakin ostamme palveluita Volkswagen Motorsportilta, Johan Kristoffersson taustoittaa.

Kristoffersson on nyt 11. kuljettaja, joka on ilmoittautunut mukaan MM-sarjan vakituiseksi kuljettajaksi kaudelle 2020. Seuraavaksi suurin mielenkiinto kohdistuu siihen, mitä viime vuonna niukimmalla mahdollisella erolla kuljettajien maailmanmestaruuden hävinnyt Andreas Bakkerud tekee. Saamiemme tietojen mukaan norjalainen olisi hyppäämässä Renaultin rattiin. Rallicrossin MM-sarjan kauden avausosakilpailu ajetaan Barcelonassa, Espanjassa 18.-19. huhtikuuta.

Rallicrossin MM-sarjan tiimit ja kuljettajat 2020

GRX Taneco (Hyundai i20 Supercar)

Niclas Grönholm
Timur Timerzyanov (RUS)

Team Hansen (Peugeot 208)

Timmy Hansen (SWE)
Kevin Hansen (SWE)

GCK Unkorrupted (Renault Clio)

Guerlain Chicherit (FRA)
Rokas Baciuska (LTU)

GCK Bilstein (Renault Megane)

Anton Marklund (SWE)

Munnich Motorsport (Seat Ibiza)

Timo Scheider (GER)
Rene Munnich (GER)

JC Raceteknik (Audi S1)

Robin Larsson (SWE)

Kristoffersson Motorsport (Volkswagen Polo)

Johan Kristoffersson (SWE)

Huom! Tilanne päivitetty keskiviikkona 11.3. klo 13.00.

Lue myös! Hansenit jatkavat MM-sarjassa – Tekeekö Bakkerud todellisen yllätyssiirron? (11.3.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit