MOTORSPORT

Kristofferssonilta jättiyllätys, Audilla MM-sarjaan – “Kuin uusi haaste minulle”

Rallicrossin kolminkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson tulee osallistumaan tänä vuonna MM-sarjaan ruotsalaisen EKS JC Team -tiimin Audilla.

Johan Kristoffersson, 32, on autourheilussa nimi, joka ei suuremmin esittelyjä kaipaa. Yksi maailman monipuolisimmista autourheilijoista on yltänyt parhaisiin saavutuksiinsa rallicrossin puolella ja lajin MM-sarjassa jo lajilegendaksi tituleerattu ruotsalainen jatkaa myös tänä vuonna, hallitsevana maailmanmestarina luonnollisesti. Kristoffersson tulee ajamaan täyden MM-sarjan ruotsalaisen EKS JC Team -tiimin Audilla.

– Ensinnäkin on sanottava, että olen todella kiitollinen siitä, että pääsen ajamaan täyden MM-sarjan. Se, että tämä kaikki tapahtuu uuden tiimin kanssa, se on kuin uusi haaste minulle. EKS JC tietää miten voitetaan kilpailuja ja mestaruuksia, Kristoffersson sanoo tiimin tiedotteessa.

Mattias Ekströmin johtama EKS RX -tiimi voitti vuonna 2016 rallicrossin tiimien maailmanmestaruuden, kuljettajinaan kuljettajien maailmanmestaruuden voittanut Ekström, sekä Toomas Heikkinen. Vuonna 2017 EKS RX saavutti MM-pronssia ja 2018 MM-hopeaa. Viime vuonna tiimien maailmanmestariksi kruunattiin JC Raceteknikin KYB Team KC -tiimi, jossa ajoi Ekströmin lisäksi Robin Larsson.

Tänä vuonna EKS RX, sekä Joel Christofferssonin JC Raceteknik yhdistivät voimansa ja syntyi uusi huipputiimi nimeltään EKS JC, joka tulee osallistumaan rallicrossin MM-sarjaan kahden kuljettajan voimin. Aiemmin EKS JC julkaisi belgialaisen Enzo Iden sopimuksen ja nyt oli siis vuorossa Kristofferssonin sopimuksen julkistaminen.

– Jos et pysty voittamaan heitä, liity heihin – niin yksinkertaista se on. Minulla on ollut useita hienoja taisteluja Johanin kanssa ja luulen, että kaikki voivat olla yhtä mieltä siitä, että hänellä on ainutlaatuiset taidot hallussaan tämän lajin parissa. On siis selvää, että hän on täydellinen tiimimme kampanjaan, jossa jälleen kerran aiomme haastaa muut taisteluun maailmanmestaruudesta, niin tiimien kuin kuljettajienkin puolella, Ekström korostaa.

Kristoffersson on voittanut maailmanmestaruuden rallicrossissa vuosina 2017, 2018, sekä 2020. MM-hopeaa hän saavutti vuonna 2016, kun taas vuonna 2015 tuloksena oli MM-pronssi. Kristoffersson on urallaan osallistunut 61 MM-osakilpailuun, voittanut niistä 24 ja palkintosijoituksia CV:stä löytyy yhteensä 36 kappaletta (24-7-5). Kristoffersson nousi MM-osakilpailuvoittajaksi nopeasti, sillä siihen tarvittiin vain viisi osakilpailua.

 

Johan Kristoffersson on lennättänyt uutta työkaluaan alkukesän testeissä Ruotsin Höljesissä (Kuva: EKS JC).

 

 

“Se ei varmastikaan tule olemaan helppo tehtävä”

Vuosina 2017, 2018 ja 2020 Kristoffersson voitti 32 ajetusta MM-osakilpailusta 22 (68,8 %) ja kaudella 2018 hän teki ennätyksen, jota tuskin rikotaan koskaan: 12 osakilpailua, 11 voittoa. MM-sarjassa Kristoffersson on kilpaillut aina Volkswagenilla ja tämän vuoden “työkalusta” Audista hänellä on kokemusta vasta muutaman testipäivän verran.

– Kahden ensimmäisen testipäivän jälkeen saimme nähdä, että voimme molemmat oppia lisää toisiltamme. Joel ja koko tiimi ovat erittäin motivoituneita tavoitteissamme saavuttaa kuljettajien maailmanmestaruus, sekä yhdessä Enzon kanssa tiimien maailmanmestaruus, Kristoffersson painottaa.

Kaksi ensimmäistä maailmanmestaruutta Kristoffersson voitti Petter Solbergin johtaman tiimin väreissä, tiimin, joka nautti vahvaa Volkswagenin autotehtaan tukea. Viime vuonna Kristoffersson jyräsi maailmanmestariksi isänsä omistamassa tiimissä, joka aiemmin oli kilpaillut kansainvälisellä tasolla lähinnä EM-sarjan puolella. Tavoite kauteen 2021 on kristallinkirkas.

– Tottakai, kun lähdet MM-sarjaan hallitsevana mestarina, niin ainoa tavoite on mestaruuden uusiminen, mutta se ei varmastikaan tule olemaan helppo tehtävä. Olen ollut samassa tilanteessa kahdesti aiemmin ja tulemme tekemään kaikkemme sen eteen, että pystymme taistelemaan mestarin kruunusta myös tänä vuonna, Kristoffersson vakuuttaa.

Ekströmin tavoin myös Christoffersson on enemmän kuin tyytyväinen, että he saivat Kristofferssonin tasoisen kuljettajan tiimiinsä.

– Johan on kaikkien aikojen menestynein kuljettaja MM-sarjan historiassa ja olen erittäin onnellinen siitä, että saimme hänet tiimiimme yhdessä Enzon kanssa. Hänen kokemuksensa ja osaamisensa tulevat auttamaan meitä kehittymään vieläkin paremmaksi ja myös Enzolla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus saada oppia kaikkien aikojen parhaalta kuljettajalta, Christoffersson muistuttaa.

EKS JC -tiimi kilpailee tänä vuonna MM-sarjan lisäksi myös uudessa Nitro-sarjassa, sekä Pohjoismaiden mestaruussarjassa RallyX Nordicissa.

– Vuosi 2021 tulee olemaan tiimillemme erittäin ainutlaatuinen, koska kilpailemme kolmessa eri sarjassa. Jatkamme vielä testejä ennen MM-sarjan kauden avausta ja olen varma siitä, että tulemme olemaan vastustajille vaikea voitettava, Christoffersson lähetti terveisiä MM-sarjan muille tiimeille.

Rallicrossin MM-sarjan historian kahdeksannen kauden avausosakilpailu ajetaan Barcelonassa, Espanjassa 23.-24. heinäkuuta.

MM-sarjan tiimit ja kuljettajat 2021 (tilanne 22.6.)

DA Racing (Peugeot 208 RX)

Andrea Dubourg (FRA)
Jean-Baptiste Dubourg (FRA)

EKS JC Team (Audi S1)

Johan Kristoffersson (SWE)
Enzo Ide (BEL)

GRX-SET World RX Team (Hyundai i20)

Niclas Grönholm
Krisztian Szabo (HUN)

Munnich Motorsport (Seat Ibiza RX)

Timo Scheider (GER)

Team Hansen (Peugeot 208 RX)

Kevin Hansen (SWE)
Timmy Hansen (SWE)

Team RX Racing (Proton Iriz)

Ollie O’Donovan (IRL)

Unkorrupted (Renault Megane R.S RX)

Kevin Abbring (NED)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com