Kristofferssonin voittoputki katkesi – Saksalaisyllättäjälle 47. kerta toden sanoi

10.10.2023 / 15:21
Kevin Hansen, Timo Scheider ja Johan Kristoffersson (Kuva: Joerg Mitter / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden neljäs ja viides osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Killarneyn radalla Kapkaupungissa, Etelä-Afrikassa. Lauantaina juhli MM-pistejohtaja, kun sunnuntai oli saksalaisyllättäjän päivä.

Rallicrossin MM-sarjassa loppukausi viedään läpi RX2e-luokan kalustolla. Vaikka kalusto vaihtui, niin yhteen asiaan ei ainakaan lauantaina saatu muutosta: päivän voittajan nimi oli Johan Kristoffersson, MM-pistejohtaja, jolle voitto MM-sarjassa oli viime kauden kaksi viimeistä osakilpailua huomioiden jo kuudes peräkkäinen. Sunnuntain kilpailussa ruotsalaisen voittoputki kuitenkin katkesi, kun lauantaina kolmanneksi ajanut Timo Scheider nappasi yllätysvoiton.

– On melko vaikeaa kuvailla tätä saavutusta juuri nyt, fiilis on aika tunteikas. Olen jahdannut tätä voittoa jo varsin pitkään. Aina ei ole ollut helppoa, mutta olemme jatkaneet taistelua ja yritän aina saada puristettua itsestäni kaiken irti, marraskuussa 45 vuotta täyttävä Scheider kommentoi MM-sarjan tiedotteessa.

Scheider, rata-autoilun DTM-sarjan kaksinkertainen mestari (2008, 2009), debytoi rallicrossin MM-sarjassa vuonna 2015 ja jo viidennessä kilpailussa saksalainen nousi palkintopallille, kun Barcelonassa, Espanjassa sijoitus vuonna 2016 oli toinen. Scheiderin ura rallicrossissa ei kuitenkaan lähtenyt nousukiitoon, vaan “podiumeja” tuli sen jälkeen reilun kuuden kauden aikana lisää vain kaksi. Sunnuntain kilpailu oli Scheiderille rallicrossin MM-sarjassa uran 47.

– Taso MM-sarjassa on todella kova ja me kaikki tiedämme kuinka vaikeaa Johan on voittaa, joten olen todella ylpeä omasta, sekä tiiminä suorituksesta. Tiimini on laittanut todella paljon energiaa tähän projektiin ja he eivät ole missään vaiheessa lakanneet uskomasta minuun. Haluan omistaa tämän voiton isälleni, joka nukkui pois viime vuonna, Scheider herkistyi.

Vaikka Scheider lauantaina hyviä otteita esittikin, niin voitto sunnuntaina oli ilman muuta kauden suurin yllätys tähän mennessä. Varsinkin, kun Scheiderilla oli Super Pole -aika-ajoissa auton kanssa tekniikkamurheita ja ensimmäisessä alkuerässä tuli vielä rengasrikko. Scheider vei kuitenkin nimiinsä toisen ja kolmannen alkuerän, oli alkueräpisteissä ykkönen ja semifinaalilähdön voitosta tullut paalupaikka finaaliin johdatti konkarin lopulta komeaan voittoon.

MM-pisteissä Scheider nousi toden teolla mukaan taistelemaan mitalista. Jo uransa kuudetta maailmanmestaruutta jahtaava Kristoffersson johtaa MM-sarjaa ylivoimaisesti, ero toisena olevaan Kevin Hanseniin on jo 36 pistettä, kun taas sijoilla kahdesta viiteen olevat kuljettajat, Kevin Hansen, Scheider, Etelä-Afrikassa epäonnistunut Niclas Grönholm, sekä Timmy Hansen, mahtuvat 12 pisteen sisään.

Rallicrossin MM-sarjan kauden kaksi viimeistä osakilpailua ajetaan Hong Kongin katuradalla 11.-12. marraskuuta.

Etelä-Afrikan finaalit

Lauantai

1) Johan Kristoffersson 3.50,659
2) Kevin Hansen + 3,925
3) Timo Scheider + 4,427
4) Timmy Hansen + 4,710
5) Niclas Grönholm + 6,226
6) Ole Christian Veiby Keskeytys

Nopein kierros: Kristoffersson (kierros 2/5) 44,132

Sunnuntai

1) Timo Scheider 3.50,066
2) Kevin Hansen + 1,021
3) Johan Kristoffersson + 1,344
4) Timmy Hansen + 6,656
5) Klara Andersson + 6,175
6) Niclas Grönholm + 8,532

Nopein kierros: Kristoffersson (kierros 3/5) 43,904

 

 

MM-pistetilanne 5/7 osakilpailun jälkeen

1) Johan Kristoffersson (SWE) 107
2) Kevin Hansen (SWE) 71
3) Timo Scheider (GER) 68
4) Niclas Grönholm 63
5) Timmy Hansen (SWE) 59
6) Ole Christian Veiby (NOR) 54
7) Klara Andersson (SWE) 50
8) Sebastien Loeb (FRA) 29
9) Guerlain Chicherit (FRA) 27
10) Gustav Bergström (SWE) 20

Lue myös! Kaikki MM-pisteet ja kauden 2023 tilastot

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Niclas Grönholmin vauhti kateissa Etelä-Afrikassa – “Surkeat tulokset, ei voi mitään”


Facebook kommentit