Kroatian MM-rallin palkinnot herättivät ihmetystä – Tässä selitys puuveistoksille

26.4.2021 / 17:31
Sebastien Ogier ja voittajan pokaali (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Kroatian MM-rallissa sunnuntaina jaetut palkinnot herättivät katsojissa ihmetystä.

Rallin MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Kroatiassa. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Kroatiassa ajettiin MM-ralli ja tämän kunniaksi kilpailun järjestäjä halusi tuoda palkintojen kautta esille Kroatian historiaa. Yleiskilpailun, sekä eri luokkien kolmelle parhaalle kilpailijaparille jaetut palkinnot eivät olleet ainoastaan näyttäviä puuveistoksia, vaan glagoliittisia numeroita. Asiasta uutisoi Kroatian Uutiset -sivusto.

– Glagoliittinen kirjaimisto on vanhin slaavilainen kirjoitusjärjestelmä. Se oli käytössä ainakin jo 800-luvulla ja säilyi Kroatiassa varsinkin kirkon teksteissä aina 1800-luvulle asti. Tänä päivänä se on tärkeä osa Kroatian kansallista kulttuuriperintöä, Kroatian Uutiset -uutissivustolla taustoitetaan.

Kroatian MM-rallin yleiskilpailun voiton nappasi rallin hallitseva maailmanmestari Sebastien Ogier, yhdessä kartanlukijansa Julien Ingrassian kanssa. Ogierille voitto oli MM-sarjassa uran 51. ja ne ovat tulleet 19 eri kilpailusta. WRC2-luokassa Teemu Suninen ja Mikko Markkula sijoittuivat toiseksi, sama sijoitus oli WRC3-luokassa Emil Lindholmilla ja Mikael Korhosella, kun taas junioreissa Lauri Joona ja Ari Koponen nappasivat kolmannen sijan.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Portugalissa 20.-23. toukokuuta.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Ogier vaikeuksien kautta voittoon – Evansille epämieluisa hattutemppu


Facebook kommentit