Kruunataanko Pöytälaaksosta Kemorassa kesän tuplamestari? – “Voittoa lähdetään tavoittelemaan”

15.9.2017 / 09:24
Juha Pöytälaaksolla on ollut menestyksekäs kilpailukesä (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Driftingin SM-sarjan mestaruus ratkaistaan viikonloppuna Kemoran moottoriradalla Keski-Pohjanmaalla. SM-sarjan viimeiseen osakilpailuun tuntuvassa sarjajohdossa lähtee jo lajin Euroopan mestaruuden pokannut Juha Pöytälaakso (FPDA). Toisena sarjassa ennen päätösosakilpailua on Niko Määttälä (KokUA) ja kolmantena Lauri Heinonen (RadalleUA).

Syyskuun alussa driftingin EM-sarjan mestaruuden Unkarin Hungaroringillä varmistanut Juha Pöytälaakso on tähän mennessä voittanut kolme kauden neljästä SM-osakilpailusta. Ainoa kauneusvirhe sattui Kuopiossa, jossa Pöytälaakson alla ollut laina-auto hyytyi kaavion ensimmäisellä kierroksella. Kuopion kauneusvirheesta huolimatta Kemorassa Pöytälaaksolle riittää mestaruuteen hyvä sijoitus lajitteluajoista.

– Kausi on mennyt kokonaisuudessaan varsin hyvin, joten aika luottavaisin mielin lähden myös päätösviikonloppuun. Vaikka mestaruuteen riittääkin hyvä sijoitus lajittelussa, niin kyllä Kemorasta voittoa lähdetään tavoittelemaan, Pöytälaakso pohtii.

Loistavasta menestyksestä SM-, sekä EM-sarjassa huolimatta Pöytälaakso suhtautuu mestarille ominaisella kriittisyydellä omiin suorituksiinsa.

– EM-sarjan viimeisessä ja ratkaisevassa osakilpailussa sijoituin kokonaiskilpailussa kuudenneksi. Voi sanoa, että kilpailu meni ihan hyvin, mutta kyllä se jäi vähän kaivelemaan. Aina kuitenkin pyritään siihen, että päästään pyttyä nostamaan. EM-sarjassa ei isoa eroa kakkoseksi tulleeseen jäänyt, mutta voitto on kuitenkin aina voitto, eikä tuolla tasolla isoa eroa voikaan saada, joten kokonaisuuteen pitää olla tyytyväinen, Pöytälaakso korostaa.

SM-sarjassa toisena majaileva Niko Määttälä on rapiat 100 pistettä johtavaa Pöytälaaksoa perässä ennen sarjan viimeistä osakilpailua. Edellisessä Lapuan osakilpailussa piste-ero pääsi venähtämään, kun sarjan kärkikaksikko kohtasi jo top16-kaavion ensimmäisellä kierroksella, jossa Pöytälaakso veti pidemmän korren.

– Tarkoitus on, että Kemorassa saisin säilytettyä SM-sarjan kakkostilan. Toisaalta vaikka en Juhalle huonoa onnea toivo, niin mistäpä tuota koskaan tietää mitä voi sattua. Sellainen laji on kuitenkin kyseessä, että kaikki on mahdollista, Määttälä miettii.

Matka sarjataulukossa alaspäin on Määttälällä huomattavasti lyhyempi kuin ylös. Ero sarjassa kolmantena ennen päätösosakilpailua olevaan Heinoseen on ainoastaan viisi pistettä. Ensisijaisesti Määttälä lähteekin säilyttämään sarjan kakkostilaa Kemoraan.

– Tottakai ainoastaan viiden pisteen ero sarjassa kolmantena olevaan Heinoseen aiheuttaa tietynlaisia paineita. Heinonen on kuitenkin ajanut koko kauden melko hyvin, joten hänen peittoamisessa on oma hommansa, Määttälä päättää.

Kemoran SM-osakilpailun alustava aikataulu

09.40 – Vapaat harjoitukset
13.30 – Lajittelut
17.30 – Pariajojen kaavio
20.00 – Palkintojenjako Hotelli Kampelissa

Teksti: Driftingin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit