Kuhmoisten keikka nosti Mäkisen pistejohtoon – “Ajo sujui rennosti, ei riskejä”

26.2.2019 / 08:04
Niko Mäkinen oli hyvässä iskussa viikonloppuna Kuhmoisissa (Kuva: Merita Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Kuhmoisissa ajettu kauden toinen F-Rallisarjan osakilpailu sujui Niko Mäkiseltä lähes nappiin. Laihialainen ajoi Jarno Ottmanin kartturoimana luokkansa ylivoimaiseen voittoon ja yleiskilpailun toiseksi, nousten kaksivetoisten nuottisarjan johtoon.

Lopputuloksesta huolimatta Niko Mäkinen ei ollut aivan tyytyväinen kilpailuunsa, viimeisellä erikoiskokeella vetoakselin katkeaminen kun jätti jossiteltavaa.

– Voisi edes joskus mennä niin kuin elokuvissa, ilman harmeja, Mäkinen totesi.

Mäkinen lähti pitämään vauhtia heti ensi metreistä alkaen. Avauserikoiskokeelle ladattu kuuden sekunnin pohja-aika omassa luokassa ennakoi päivän kulkua. Toisella pätkällä ero oli jo yli 15 sekuntia ja kolmen erikoiskokeen jälkeen vietetyllä tauolla Mäkinen johti luokkaa jo lähes minuutilla. Yleiskilpailussa sijoitus oli tässä vaiheessa kolmas.

– Pidettiin sellaista hyvältä tuntuvaa vauhtia yllä. Ajo sujui rennosti, eikä otettu riskejä.

Tauon jälkeen ajettiin kaksi erikoiskoetta. Viimeiseksi oli säästetty todellinen herkkupala, rallin pisimmällä erikoiskokeella kun oli mittaa 25 kilometriä ja siellä ratkaistiin kilpailun voitto. Johdossa ollut Anssi Valkonen joutui keskeyttämään, Mäkisen Hondasta rikkoontui vetoakseli ja kaksivetoisten yleiskilpailun voittoon nousi pohjat ajanut jurvalainen Joni Hiipakka.

– Satsattiin viimeiselle pätkälle. Tie oli teknistä ajettavaa ja tiesin, että siellä saa tehtyä eroja. Tuli tosi hyvin lähes loppuun saakka. Neljä kilometriä ennen maalia oli nyppy josta hypättiin vinossa kuskin puolen etukulmalle. Auto riuhtaisi samassa vasemmalle ja meinasi karata hankeen, mutta sain sen väännettyä takaisin tielle. Huomasin heti, että vetari meni rikki. Ajeltiin sen jälkeen hampaat irvessä sen mitä päästiin, eli hissun kissun maaliin. Oli pirun pitkät neljä kilometriä, Mäkinen paketoi.

F-Rallisarjassa ajetaan viisi osakilpailua. Seuraava niistä on ohjelmassa kesäkuun alussa (Toivakka) ja finaalikilpailu kaasutellaan lokakuussa Laihialla.

Teksti: Toni Lönnroos, Puistohulmi Racingin tiedotus


Facebook kommentit