Kuningas syöstiin vallasta Kuopiossa, Määttälä juhli voittoa – “Mukana myös ripaus tuuria”

19.6.2018 / 12:32
Niko Määttälä oli ykkönen Kuopion SM-driftingissä (Kuva: Anastassia Samoilova / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Driftingin SM–sarjan kauden toinen osakilpailu ajettiin viime lauantaina Kuopiossa ja kamppailu sarjapisteistä oli jälleen hurjaa.

Runsaslukuiselle yleisölle tarjoiltiin yllättävä lopputulos, kun sarjan kiistaton mestarisuosikki Juha Pöytälaakso (FDPA) karsiutui kaavioajossa, jääden lopulta viidenneksi. Voiton nimiinsä kirjautti Kokkola UA:ta edustava Niko Määttälä. Määttälän kanssa tiukassa finaaliparissa ajoi Pöytälaakson kaaviosta pudottanut Lauri Heinonen (Radalle UA).

Kilpailun jälkeen silminnähden iloinen voittaja kertasi kilvanajon etenemistä. Voitto ei ollut missään kohtaa selvä, vaan jo aamusta asti oli kaluston kanssa monia epävarmuustekijöitä.

– Jo aamun harjoituksissa auton vaihdelaatikosta katosi kolmos- ja nelosvaihteet kokonaan. Tämä luonnollisesti hankaloitti ajoa, mutta yksinkertaisesti ajoin vain pienemmillä vaihteilla. Myös laturinhihnan kanssa oli suuria haasteita koko päivän. Lopulta siitäkin luovuttiin ja ajettiin kaavioajo ilman hihnaa. Mukana oli myös ripaus tuuria, kuten aina moottoriurheilussa. Tuntuu hyvältä, kun pystyttiin olosuhteista huolimatta jättämään Pöytälaako ja muut kivenkovat kuljettajat taakse, Määttälä iloitsi.

Tiukka taistelu sarjapisteistä oli houkutellut paikalle ennätyksellisen paljon yleisöä ja tästä sateli myös kuskeilta kiitosta. Kilpailun jälkeen myös Määttälä kiitteli runsaslukuista yleisöä ja hänelle itselleen sopivaa, nopeatempoista Heinjoen rataa.

– Oli mahtavaa ajaa suurelle yleisölle! Voitto ei irronnut tänäänkään helpolla ja Heinonen antoi äärimmäisen kovan vastuksen finaaliparissa. Toivottavasti myös Vantaan uudella areenalla rata on nopea, jotta pysytään kultakannassa kiinni. Vain sarjan voitto on kauden tavoite, Määttälä päätti.

Seuraava osakilpailu ajetaan Vantaan SM-Viikon yhteydessä perjantaina 6. heinäkuuta Malmin lentokentällä.

Kuopion tulokset

1) Niko Määttälä
2) Lauri Heinonen
3) Henri Haanpää
4) Harri Kosunen
5) Juha Pöytälaakso
6) Jonathan Hast
7) Juha Koskiniemi
8) Lauri Leva
9) Kristian Vadi
10) Niklas Wik
11) Petri Uusi-Pohjola
12) Eemi Härmä
13) Niko Pesonen
14) Jonathan Falck
15) Antti Manninen
16) Mika Keski-korpi
17) Jukka Hautanen
18) Ville Kaukonen
19) Kristiina Aalto
20) Joni Anttila
21) Mikael Mäkinen

 

Terästarvike banneri 2017

 

Teksti: Driftingin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit