Kuninkaan valtakunnassa kaikki hyvin – “Itse en pystyisi tuollaiseen vauhtiin”

1.10.2016 / 09:14
Korsikan MM-rallin avauspäivä oli Sebastien Ogierin näytöstä (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden 10. osakilpailu Korsikan saarella, Ranskassa käynnistyi perjantaina kolminkertaisen maailmanmestarin ja MM-pistejohtaja Sebastien Ogierin huikealla näytöksellä. Ogier nakutti kaikille avauspäivän neljälle erikoiskokeelle ylivoimaisen pohja-ajan kasvattaen johtomarginaalin 44 sekuntiin. Ogierin tallikaveri, Korsikalla viime vuotista voittoaan puolustava Jari-Matti Latvala, sen sijaan tuskaili perjantaina autonsa säätöjen kanssa.

Sebastien Ogierin suvereeni ylivoima edellisessä MM-rallissa Saksassa ja nyt Korsikan avauspäivänä ovat toden teolla palauttaneet sarjan ehdottoman kuninkaan takaisin vastaistuimelleen. Kuusi peräkkäistä sorarallia aura-auton roolissa voitoitta ajanut Ogier nakutti kaikille neljälle erikoiskokeelle pohja-ajan. Ennen lauantain ajopäivää Ogierin johtomarginaali toisena olevaan Thierry Neuvilleen nähden on 44 sekuntia. Latvala on kolmantena, 58 sekuntia Ogierista jääneenä.

– Itse en pystyisi tuollaiseen vauhtiin. Hattua pitää nostaa hänen esitykselleen, Jari-Matti Latvala myönsi rehdisti Ogierin paremmuuden avauspäivän erikoiskokeiden jälkeen.

Ogier ilmoitti jo ennen rallia, että ei mieti Korsikalla neljännen maailmanmestaruuden mahdollista varmistumista, siihen kun hän ei pelkästään omalla suorituksellaan pysty vaikuttamaan. Sen sijaan ainoa tavoite on voittaa kotiralli, joka toisi käytännössä kaiken mahdollisen rallin MM-sarjassa voittaneelle Ogierille samalla myös uran ensimmäisen voiton legendaarisesta Korsikan MM-rallista.

– Loistava päivä, olen todella tyytyväinen. Upeita erikoiskokeita, upea sää ja täydellinen auto. Ei virheitä ja tällä tavalla pyritään jatkamaan myös lauantaina. Ainoa tavoite tänä viikonloppuna on voittaa kotiralli, Ogier hehkutti avauspäivän päätteeksi.

“Se on saatava vielä kääntymään paremmin”

Latvalan päivä käynnistyi vaisusti, kun kahdelle ensimmäiselle erikoiskokeelle tuurilainen kellotti ek-sijoitukset seitsemän ja viisi. Kokonaistilanteessa eroa oli jo päivän puolivälissä kertynyt Ogieriin yli puoli minuuttia.

– Autolla ei päässyt aamulla oikein mihinkään. Se huojui, eikä kääntynyt kunnolla, Latvala tuskaili Volkswagen Polon säätöjen kanssa, mutta lisäsi myös, että oma ajokaan ei sujunut aivan odotusten mukaisesti.

– Olin alussa hieman liian varovainen, mutta mitä pidemmälle päivä eteni, sitä paremmin aloin saamaan rytmistä kiinni. Pystymme vielä parantamaan tietyissä asioissa kuten esimerkiksi jarrutuksissa.

Korsikalla ei avauspäivänä perinteistä päivähuoltotaukoa ollut, mutta renkaanvaihdon yhteydessä Latvala yhdessä kartanlukijansa Miikka Anttilan kanssa pystyi tekemään joitain muutoksia autoon niillä työkaluilla mitä autossa kulkee mukana. Muutokset auttoivat, sillä Latvala oli päivän kahdella viimeisellä erikoiskokeella molemmilla kolmanneksi nopein.

– Päivän huollossa kiristettiin iskareita ja saatiin auto jäykemmäksi. Sen jälkeen luotto autoon koheni ja pystyin ajamaan mutkat rohkeammin ja jättämään jarrutukset myöhemmäksi, Latvala kuvaili.

Ogierin näytös, sekä Latvalan kolmas ja Andreas Mikkelsenin neljäs sija avauspäivänä olivat samalla myös hyvä startti Volkswagenin uudelle tallipäällikölle, F1-talli McLarenille siirtyneen Jost Capiton saappaisiin hypänneelle Sven Smeetsille.

– Emme olisi voineet toivoa parempaa starttia tähän ralliin. Sebastien oli täysin omaa luokkaansa ja myös Jari-Matti, sekä Andreas ovat hyvillä sijoilla. Ykkönen, kolmas ja neljäs ovat enemmän kuin mitä ennakkoon odotimme ja toivoimme. Mutta jokainen tiimissä myös tiedostaa sen, että nyt on takana vasta ensimmäinen kolmannes rallista ja vielä on paljon työtä edessä. Mikäli jatkamme työskentelyä tällä tasolla, on meillä hyvä mahdollisuus saada täältä vahva kokonaistulos, Smeets kommentoi.

 

Kuva: Hyundai Motorsport

Thierry Neuville on perjantain jälkeen Korsikan MM-rallissa sijalla kaksi (Kuva: Hyundai Motorsport).

 

Hyundai-triolla rengasrikkoja ja jarrumurheita

Latvala nousi sijalle kolme ja kiinni palkintosijoitukseen avauspäivän viimeisellä erikoiskokeella, kun kolmen erikoiskokeen jälkeen kolmantena ollut Hyundain Dani Sordo kärsi rengasrikon, menetti aikaa reilut kaksi minuuttia ja putosi kauas kärjestä.

– En pysty ymmärtämään mitä tapahtui, koska en osunut mihinkään. Ajoin muutaman kilometrin ja yritin olla ajattelematta sitä (rengasta), mutta lopulta meidän oli pakko pysähtyä ja vaihtaa rengas, Sordo kommentoi erikoiskokeen maalissa.

Hyundai-trion päivään mahtui muutenkin ongelmia, sillä myös Hayden Paddon kärsi perjantain päätös-ek:lla rengasrikon ja Neuville puolestaan tuskaili päivän ensimmäisillä erikoiskokeilla jarrujen kanssa. Neuvillen tilanne ongelmista huolimatta on kuitenkin hyvä, sillä belgialainen on perjantain jälkeen toisena.

Suomen MM-rallissa heinäkuussa jättiyllätyksen järjestänyt ja kolmanneksi ajanut Craig Breen palasi takaisin MM-sarjaan oltuaan sivussa Saksan MM-rallista. Paluu tosi toimiin sujuikin hyvin, sillä Breen oli kolmella erikoiskokeella kuudenneksi nopein ja kokonaistilanteessa sijoitus avauspäivän jälkeen on parhaana Citroen-kuljettajana viides. Toinen Citroen-kuljettaja, Suomessa voittoon ajanut Kris Meeke, putosi kolmannella erikoiskokeella rengasrikon takia toiselta sijalta kärkikymmenikön ulkopuolelle. Meeke ajoi perjantaina kahdelle erikoiskokeelle toiseksi nopeimman ajan.

Viime vuonna Korsikalla todistettiin hurjaa näytelmää, kun rankkasade teki rallista kaikilta osin todellisen “ranskalaisen ruletin”. Jos saatiin tämän vuotinen ralli avata perjantaina erinomaisissa olosuhteissa, niin lauantaina tilanne saattaa muuttua. Sääennuste kun lupaa iltapäivälle jopa ukkoskuuroja.

– Kelistä ei ole aivan tarkkaa tietoa. Ilmeisesti aamupäivällä on kuivaa, mutta iltapäivällä voi tulla sadekuuroja, Latvala vahvisti.

Toinen ajopäivä Korsikan saarella käynnistyy lauantai-aamuna kello 10.22. UrheiluUutiset.com seuraa rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

Yleiskilpailun tilanne 4/10 ek:n jälkeen

1) Sebastien Ogier (Volkswagen) 1.37.52,8
2) Thierry Neuville (Hyundai) + 44,0
3) Jari-Matti Latvala (Volkswagen) + 58,0
4) Andreas Mikkelsen (Volkswagen) + 59,3
5) Craig Breen (Citroen) + 1.18,7
6) Hayden Paddon (Hyundai) + 1.26,2
7) Eric Camilli (Ford) + 2.00,7
8) Elfyn Evans (Ford) + 2.36,3
9) Dani Sordo (Hyundai) + 2.39,1
10) Mads Östberg (Ford) + 2.41,9

Pohja-ajat: Ogier 4
Ogierin keskinopeus: 96,7 km/h

Korsikan MM-rallin 2016 aikataulu

Perjantai 30.9.

EK 1 – Acqua Doria – Albittreccia 1 (49,72 km) Pohja-aika: Ogier
EK 2 – Plage du Liamone – Sarrola-Carcopino 1 (29,12 km) Pohja-aika: Ogier
EK 3 – Acqua Doria – Albittreccia 1 (49,72 km) Pohja-aika: Ogier
EK 4 – Plage du Liamone – Sarrola-Carcopino 2 (29,12 km) Pohja-aika: Ogier

Yhteensä: 157,68 km

Lauantai 1.10.

EK 5 – Orezza – La Porta – Valle di Rostino 1 (53,72 km) kello 10.22
EK 6 – Novella – Pietralba 1 (30,80 km) kello 12.03

Huoltotauko

EK 7 – Orezza – La Porta – Valle di Rostino 2 (53,72 km) kello 16.20
EK 8 – Novella – Pietralba 2 (30,80 km) kello 18.01

Yhteensä: 169,04 km

Sunnuntai 2.10.

EK 9 – Antisanti – Poggio di Nazza (53,78 km) kello 9.58
EK 10 – Porto-Vecchio – Palombaggia (10,42 km) kello 13.08 Power Stage

Yhteensä: 64,20 km

Rallin kokonaispituus: 1170,12 km
Erikoiskokeiden osuus: 390,92 km (33,4 %)

Lue myös! Teemu Suninen vaisuna: ”Hitaat paikat olivat myrkkyä” (1.10.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit