Kuninkuusluokan mestaruustaistelu jatkuu Lahdessa – Pietarisen paluu SM-sarjaan

12.8.2021 / 14:56
Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen juhlivat voittoa Seinäjoen SM-rallissa (Kuva: Toni Ollikainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden viides ja samalla toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan perjantaina ja lauantaina Lahdessa. SM1-luokan mestaruudesta taistelee edelleen neljä kuljettajaa ja tähän taisteluun oman lisämausteensa Lahdessa tuo paluun rallin SM-sarjaan puolentoista vuoden tauon jälkeen tekevä Eerik Pietarinen.

Rallin SM-sarjassa SM1-luokan mestaruustaistelu on tänä vuonna jännittävämpi kuin moneen vuoteen on kotimaisen arvosarjan kuninkuusluokassa nähty. Kun ajamatta on vielä Lahden ja Kokkolan osakilpailut, taistelee mestaruudesta vielä neljä kuljettajaa. Kausi on ollut äärimmäisen tasainen, eri voittajia neljässä SM-rallissa on nähty kolme ja pisteissä kärkikolmikko mahtuu kahden pisteen sisään. Lahteen pistejohtajana starttaa Teemu Asunmaa.

– Voittoa lähdetään tottakai hakemaan, mutta tärkeintä on säilyttää mahdollisuus ratkaista mestaruus kauden päätösosakilpailussa Kokkolassa, vuosina 2017, 2019 ja 2020 SM1-luokan Suomen mestaruuden voittanut Asunmaa korostaa.

Asunmaa juhli voittoa kauden avauksessa Rovaniemellä, Turusta tuli toinen sija ja edellinen SM-ralli Seinäjoella päättyi kolmanteen sijaan, kun taas Kouvolassa ajetusta kauden toisesta SM-rallista Asunmaalle kirjattiin seitsemäs sija. Kauden aiemmissa SM-ralleissa Asunmaalle nuotteja on lukenut Marko Salminen, joka Lahden SM-rallin aikaan kilpailee kuitenkin Sami Pajarin kanssa Belgian MM-rallissa. Alavutelaisen viereen hyppää tuuraajaksi tuttu mies, Jani Salo, jonka kanssa Asunmaa voitti Suomen mestaruuden kahdella edellisellä kaudella.

– Ajettiin maanantaina testiä Janin kanssa, lähinnä totuteltiin taas yhdessä työskentelyyn. Viimeksi viime syksynä ajettiin yhdessä. Oli helppoa totuttautua takaisin. Nyt ajetaan poikkeuksellisesti isolla lähtönumerolla, kun ajetaan historicien jälkeen. Mielenkiintoinen ralli on varmasti tulossa, Asunmaa ennakoi.

Intialaisen rengasvalmistajan MRF:n testikuljettajana toimiva Emil Lindholm nappasi kesäkuussa Seinäjoelta kauden avausvoittonsa ja se nosti Rovaniemeltä, Kouvolasta ja Turusta tulleen tulosrivin 3-4-3 jälkeen espoolaisen toden teolla mukaan mestaruustaisteluun. Asunmaan ja Lindholmin välinen piste-ero ennen Lahtea on vain kaksi pistettä. Lindholmilta löytyy palkintokaapista aiemmilta vuosilta SM1-luokasta kaksi hopeaa ja yksi pronssi, mutta se kirkkain vielä puuttuu.

– Edellisen SM-rallin jälkeen toiveet ovat korkealla. Ajo-olosuhteet ovat kysymysmerkkinä, sillä ajamme rallia historic-autojen perässä. Ja jos sataa vettä, niin tilanne on taas ihan uusi. Pakko siellä on hakea omaa linjaa vaikka ajoura olisi missä. Joka tapauksessa tulevana viikonloppuna meillä on edessämme monta uutta tekijää, tänä vuonna yhteensä yhdeksän rallia ajanut Lindholm pohtii edessä olevaa Lahden SM-rallia.

 

Teemu Asunmaa starttaa Lahden SM-ralliin SM1-luokan pistejohtajana, mutta vain niukasti (Kuva: Toni Ollikainen).

 

 

“Viimeksi Lahdessa ollaan ajettu Ladalla ja Daihatsulla”

Seinäjoen voiton jälkeen Lindholm ja kartanlukija Reeta Hämäläinen kilpailivat Viron MM-rallissa, mutta se kilpailu päättyi kaksikolta keskeytykseen ulosajon seurauksena. Lindholm tervehtii tulevan kilpailun alla ilolla sitä, että Lahden SM-rallin reitillä on tiestöä, jossa hän ei aiemmin urallaan ole kilpaillut.

– On vain hyvä, että pääsemme ajamaan erikoiskokeita puhtaasti nuotista. Se on ollut tähänkin asti vahvuutemme. Rallin avauspäivä perjantai on jo tärkeä päivä, sillä silloin ajetaan kolmasosa erikoiskoekilometreistä. Alusta asti on mentävä mikäli aikoo pärjätä. Yritämme Lahdessa tietysti myös parantaa kauden heikointa tulostamme (neljäs Kouvolassa). Kaikki lisäpisteet ovat tässä kohtaa kautta tärkeitä, Lindholm korostaa.

Lindholmin kanssa tasapisteissä neljän ajetun osakilpailun jälkeen on Mikko Heikkilä, joka on ainoa kuljettaja SM1-luokassa, joka tänä vuonna on yltänyt kahteen osakilpailuvoittoon. Heikkilä oli ykkönen talvikauden päätösosakilpailussa Kouvolassa ja toisti tempun heti kesäkauden avauksessa Turussa. Seinäjoelta kakkossijan napanneen Heikkilän pistesaldoa nakertaa Rovaniemen ulosajo ja 14. sija, Tunturirallissa kun jaossa oli 1,5-kertaiset SM-pisteet.

– Oikein hyvillä mielin lähdetään. Kilometrejä on mukavasti takana Virosta ja muutoinkin kesällä on ollut hyvin kilpailuja. Hetki kerettiin hengähtää ja nyt vihdoin uudestaan, niin mikäs sen mukavampaa, Viron MM-rallissa kolmanneksi WRC3-luokassa ajanut Heikkilä hehkuttaa.

Heikkilän kokemus nelivetokalustolla kilpailemisesta on vielä varsin vähäinen, varsinkin jos sitä vertaa esimerkiksi Asunmaahan ja Lindholmiin. Tästä huolimatta nurmijärveläinen on takonut tänä vuonna kovia tuloksia, kun kahden SM-rallin voiton lisäksi palkintokaappiin on tullut WRC3-luokan kolmospokaalit Rovaniemen ja Viron MM-ralleista. Tulevaan Lahden SM-ralliin valmistautuminen tapahtui tuttuun tapaan testipäivän kautta.

– Säädettiin autoa taas hieman mieleisemmäksi, mutta ei mitään isoa. Lahden seudulla on hyviä pätkiä. Viimeksi Lahdessa ollaan ajettu muutamia vuosia sitten Ladalla ja Daihatsulla. Nyt mennään reippaasti kovempaa kuin molemmilla klassikoilla yhteensä. Tiet varmasti sopivat sekä miehelle, että autolle, Heikkilä uskoo.

Neljäntenä SM1-luokan pisteissä on Juha Salo, joka talvikauden kahden kakkossijan jälkeen ei saanut onnistumisia kesäkauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa. Turusta Salolle kirjattiin viides sija ja Seinäjoelta 12. sija, ulosajon ja auton tekniikkamurheiden seurauksena. Salolla on piste-eroa Asunmaahan nähden 18 pistettä, joten karkkilalaista ei missään nimessä voi vielä laskea ulos mestaruustaistelusta.

– Pohjanmaa on jo unohdettu. Virheitä sattui, eikä niille mitään enää voi. Parannetaan Lahdessa tottakai ja lähdetään hyökkäämään lisäpisteiden kimppuun. Tiedän, että vauhtimme siihen kyllä riittää. Luotan Lahden ja sen lähialueiden teihin, jotka ovat tunnetusti nopeita ja haastavia ajaa. Michelinin rallirenkaat sopivat kyseiselle tiestötyypille hyvin, joten ei kun vain hanaa, Salo painottaa.

Asunmaan tavoin myös Salo joutui hommaamaan Lahteen tuuraajan vakiokartturilleen, kun Mikko Markkula lukee viikonloppuna nuotteja Belgian MM-rallissa Teemu Suniselle. Markkulaa Lahdessa tuuraa Jarno Ottman, joka yhdessä Salon kanssa nappasi vuonna 2017 SM1-luokasta hopeaa, Asunmaata vastaan käydyn äärimmäisen tiukan mestaruustaistelun jälkeen.

– Jarno on tuttu mies minulle kakkosohjaajana. Ajoimme talvella Riihimäki Rallin voittoon ja olen Jarnon kanssa ajanut yhden kokonaisen SM-kauden, joten hän oli itsestään selvä valinta tuuraamaan Mikkoa. Tunnemme toimintatapamme hyvin, Salo kuvailee.

 

Mikko Heikkilä on voittanut tänä vuonna SM1-luokan Kouvolan ja Turun osakilpailuissa (Kuva: Toni Ollikainen).

 

“Kyllä Volkswagenilla ehtii siinä missä Skodallakin”

On selvää, että kolmatta peräkkäistä heikkoa tulosta ei Salon mestaruustavoite kestä, vaan Lahdesta on tultava huipputulos.

– Testit on ajettu ja kaikki palikat ovat kohdillaan, joten lähdetään vetämään vaan. Toivotaan, että saadaan ehjä hyvä kisa aikaiseksi turhia puristamatta, mutta niin kovaa kuin vain ikinä päästään. Jos mestaruuskamppailussa aiotaan mukana olla, niin kärkeen Lahdessa tähdätään niin kuin moni muukin, Salo sanoo.

Ensimmäistä täyttä kauttaan SM1-luokassa ajava Aleksi Röyhkiö on ollut kesäkauden suurin positiivinen yllättäjä SM-sarjassa. Turussa Röyhkiö taisteli kolmannesta sijasta Lindholmia vastaan, häviten sen taistelun lopulta vain 0,6 sekunnilla. Myös Seinäjoella sijoitus oli neljäs ja tällä kertaa taistelu kolmannesta sijasta käytiin Asunmaata vastaan. Röyhkiö on SM1-luokan pisteissä sijalla viisi, 13 pisteen päässä Salosta.

– Hienoa päästä jälleen tositoimiin! Kaluston puolesta kaikki on reilassa. Moottoriin saimme viimeisimmät päivitykset, joita tähän meidän vanhempaan Fabia R5 -malliin oli saatavilla. Tulevassa rallissa on tosi kova taso, kun mukana on myös vierailevia kuskeja. Palkintopallille on tavoite asetettu ja uskon, että puhtaalla ajolla sinne voidaan nousta, Röyhkiö ennakoi.

SM1-luokan mestaruus- ja mitalitaistelua omalta osaltaan “sotkemaan” saapuu kuninkuusluokan Suomen mestari vuosimallia 2018, Eerik Pietarinen, joka edellisen kerran nähtiin mukana SM-sarjassa helmikuussa 2020. Siinä missä Pietarisen aiemmat R5-autolla ajetut kymmenen SM-rallia tuusulalainen kaasutteli Skodalla, niin nyt alla on Volkswagen Polo GTI R5 -auto, jolla Pietarinen ajoi kaksi asfalttikilpailua keväällä Italiassa.

– Auto tuntuu oikein hyvältä, olemme valmiita kisaan! Mukava nähdä miten pärjään tällä kotimaan kovimpia kuljettajia vastaan. Tosin en ole liiemmin tulostavoitteita miettinyt, joten lähdemme kisaan ilman sen suurempia odotuksia. Erikoiskokeista minulla on hyvin vähän kokemusta. Ajoin urani ensimmäisen rallin Lahden suunnalla, mutta siinäpä se, kymmenestä R5-autolla ajamastaan SM-rallista viisi SM1-luokkavoittoa ja yhteensä yhdeksän palkintosijoitusta (5-2-2) saavuttanut Pietarinen taustoittaa.

Kuten hyvin tiedetään, on Skoda hallinnut suvereeniin tapaan SM1-luokkaa viime vuosina. Rallin SM-sarjassa vuosina 2017-2021 ajetuista 30 SM-rallista Skodalla on voitettu SM1-luokka 27 kertaa (90,0 %) ja 90 tarjolla olleesta palkintosijoituksesta Skoda-kuljettajat ovat napanneet 73 kappaletta (27-25-21 / 81,1 %). SM-sarjan edellisessä osakilpailussa Seinäjoella yleiskilpailun yhdeksän ensimmäistä sijaa meni Skoda-kuljettajien nimiin.

– Kyllä Volkswagenilla ehtii siinä missä Skodallakin, Pietarinen vakuuttaa.

Lahdessa ajetaan perjantaina ja lauantaina SM-rallin lisäksi myös Historic Rallin EM-sarjan osakilpailu, sekä kotimaisen Historic Rally Trophy -sarjan osakilpailu. SM-sarjan erikoiskokeet käynnistyvät kilpailun neljännestä erikoiskokeesta, kun taas EM-sarja ja Historic Rally Trophy ajavat kaikki 12 erikoiskoetta. SM-sarjan osalta erikoiskokeet käynnistyvät perjantaina kello 17.25 ja maaliin saavutaan lauantai-iltana.

SM1-luokan kilpailijat

1 Teemu Asunmaa-Jani Salo (Skoda Fabia Rally2 Evo)
2 Emil Lindholm-Reeta Hämäläinen (Skoda Fabia Rally2 Evo)
3 Mikko Heikkilä-Topi Luhtinen (Skoda Fabia Rally2 Evo)
4 Juha Salo-Jarno Ottman (Skoda Fabia Rally2 Evo)
5 Aleksi Röyhkiö-Ville Mannisenmäki (Skoda Fabia R5)
6 Riku Tahko-Markus Soininen (Hyundai i20 R5)
7 Eerik Pietarinen-Miikka Anttila (Volkswagen Polo GTI R5)
8 Egon Kaur-Silver Simm EST/EST (Volkswagen Polo GTI R5)
9 Kalle Markkanen-Kristian Temonen (Skoda Fabia R5)
19 Mika Eloluoma-Arto Kapanen (Mitsubishi Lancer Evo 8)
21 Kees Burger-Rebecca Van Der Marel NED/AUS (Skoda Fabia R5)
22 Jari Huuhka-Jarno Metso (Skoda Fabia R5)
24 Simo Rantanen-Sami Pakkanen (Subaru Impreza WRX STi)
26 Pentti Veikkanen-Timo Jaakkola (Mitsubishi Lancer Evo 9)

Pistetilanne 4/6 osakilpailun jälkeen

1) Teemu Asunmaa (AlavUA) 74
2) Emil Lindholm (NHD) 72
3) Mikko Heikkilä (MäntsMK) 72
4) Juha Salo (KaUA) 56
5) Aleksi Röyhkiö (PR-Rac) 43
6) Riku Tahko (PoSUA) 36
7) Juuso Metsälä (KeurUA) 26
8) Kalle Markkanen (KeurUA) 16
9) Tuomas Skantz (PihtUA) 14
10) Niclas Grönholm (EMSC) 11

Lahden SM-rallin aikataulu

Perjantai 13.8.

16.57 – EK4 Rapala 2 (11,94 km)
17.46 – EK5 Kukkolanmäki 2 (11,54 km)
18.49 – EK6 Ylemmäinen 2 (12,16 km)

Lauantai 14.8.

11.28 – EK7 Porvola 1 (14,78 km)
12.41 – EK8 Neroskulma 1 (10,34 km)
13.21 – EK9 Avus 1 (13,17 km)
16.11 – EK10 Porvola 2 (13,01 km)
17.24 – EK11 Neroskulma 2 (10,34 km)
18.04 – EK12 Avus 2 (13,17 km)

Yhdeksän erikoiskoetta yhteispituudeltaan 110,45 km

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet


Facebook kommentit