Kuopion SM-rallissa uuden Skodan debyytti Suomessa – MM-debyytti sujui loistavasti

30.1.2023 / 16:08
Skoda Fabia RS Rally2 (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Skodan uuden ralliauton ensiesiintyminen kilpailuolosuhteissa Suomessa tapahtuu tulevana lauantaina Kuopion seudulla ajettavassa rallin SM-sarjan kauden toisessa osakilpailussa.

Suomalaistiimeistä Toni Gardemeisterin johtama TGS, sekä Eero Räikkösen Printsport ovat vahvistaneet, että he ovat saaneet Skodan viimeisimmän “ralliohjuksen”, Skoda Fabia RS Rally2 -auton, Suomeen. Printsport heittää uutuusauton mukaan kilpailuun jo tulevana lauantaina Kuopion SM-rallissa ja sitä ohjastaa saudi-arabialainen Rakan Al-Rashed.

Sen sijaan rallin SM-sarjan SM1-luokan pistejohtaja Teemu Asunmaa ajaa vielä Kuopiossa Skodan edellisellä versiolla. Alavutelainen kertoi tiedotteessaan, että testien vähyys johti lopulta siihen päätökseen, että Asunmaa ajaa ensimmäisen kilpailunsa uudella autolla vasta maaliskuussa Jyväskylässä, rallin SM-sarjan kauden kolmannessa osakilpailussa.

Skoda on hallinnut suvereeniin tapaan tämän luokan ralliautojen markkinoita jo pitkään, eikä uutuusauto ainakaan alun perusteella näyttäisi tuovan tähän menestykseen säröä, sen verran vahva esitys Skodalta rallin MM-sarjan kauden avauksessa aiemmin tässä kuussa Monte Carlossa nähtiin. 18 ajetusta erikoiskokeesta Rally2-autojen luokassa Skoda Fabia RS Rally2 -kuljettajat veivät nimiinsä 16. Kyseessä oli tämän automallin ensiesiintyminen MM-sarjassa.

Skoda Fabia RS Rally2 -auto perustuu vuonna 2021 markkinoille tulleeseen neljännen sukupolven Skoda Fabia -autoon ja se pyrkii jatkamaan Skodan aiempien menestysautojen, Fabia R5:n ja Fabia Rally2:n / Evon, jalanjäljissä. Autossa on täysin uusi moottori, auton ajettavuutta on parannettu entisestään ja lisäksi kehitystyössä huomio on kiinnittynyt parempaan voimansiirtoon, elektroniikkaan, sekä kuljettajan ja kartanlukijan turvallisuuteen.

Kuopion SM-rallissa SM1-luokassa mukana on 16 kilpailijaparia, joista peräti 12 luottaa Skodaan. Muut edustettuina olevat automerkit tässä luokassa ovat Citroen, Ford, Hyundai, sekä Volkswagen, joita jokaista merkkiä mukana nähdään yksi auto. Kuninkuusluokan suosituin auto on Skoda Fabia R5, joita mukana on yhteensä kahdeksan kappaletta, muun muassa Jari Huttusen ja Heikki Kovalaisen käsissä.

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu avaa samalla myös junioreiden ja nuorten SM-sarjan. Mukana on yhteensä 122 kilpailijaparia. Lähtö tapahtuu lauantai-aamuna Hotelli Iso Valkeisen edustalta kello 7.30 alkaen ja maalijuhlat puolestaan nähdään Kuopion torilla alkuillasta kello 17.32 alkaen. Kuopion SM-rallissa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 94 kilometriä.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Lappi ja Katsuta tähdittävät Kuopion SM-rallia lauantaina – Näin seuraat kilpailua


Facebook kommentit