Kuudes kerta toden sanoi Neuvillelle – “Koska tahansa voit päätyä ojaan”

24.6.2018 / 08:57
Thierry Neuville ajoi voittoon kaksipäiväisessä Ypres Rallissa (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjassa tällä kaudella kolme osakilpailua voittanut ja kuljettajien MM-pisteissä tukevaa johtoasemaa hallussaan pitävä Thierry Neuville onnistui vihdoin ja viimein voittamaan kotimaansa tunnetuimman rallikilpailun. Nyt jo 54. kerran ajettu Ypres Ralli oli Neuvillen näytöstä lähdöstä maaliin.

Ypres Ralli on ehdottomasti yksi Euroopan tunnetuimmista rallin MM-sarjan ulkopuolisista kilpailuista, jolla on todella pitkät perinteet ja hieno historia. Kilpailu ajettiin tänäkin vuonna merkittävän sotahistorian omaavan Ypresin ympäristössä Länsi-Flanderin provinssissa, Belgian luoteispuolella. Kaksipäiväisessä asfalttikilpailussa erikoiskokeita oli 23 kappaletta yhteispituudeltaan 278,55 kilometriä.

Belgialaisen autourheilun kirkkain tähti, rallin MM-sarjan tämänhetkinen kärkikuljettaja Thierry Neuville, lähti toisena vuonna peräkkäin tavoittelemaan voittoa allaan Hyundain i20 R5 -auto. Viime vuonna Neuvillen taival katkesi jo kilpailun avauspäivänä kuudennella erikoiskokeella sattuneeseen ulosajoon kärkipaikalta. Tällä kertaa Neuville ei ajanut ulos, vaan hallitsi kilpailua lähdöstä maaliin.

Perjantaina Neuville nakutti yhdessä kartanlukijansa Nicolas Gilsoulin kanssa yhdeksälle erikoiskokeelle seitsemän pohja-aikaa ja yötauolle saavuttaessa johtomarginaali oli 14,1 sekuntia. Lauantaina kilpailijat joutuivat urakoimaan hurjat 14 erikoiskoetta yhteispituudeltaan peräti 186,82 kilometriä. Neuville oli nopein kahdeksalla erikoiskokeella ja maalissa voittomarginaaliksi kirjattiin lopulta 40,4 sekuntia. 15 ek-pohja-aikaa nakuttaneen Neuvillen esitys oli vakuuttava, eikä belgialainen jättänyt kotikilpailussaan tällä kertaa muille mitään mahdollisuuksia taistella voitosta.

– Todella hienoa Voittaa Belgiassa tälläisellä esityksellä ja se osoittaa sen kuinka hyvä auto Hyundai i20 R5 on. Kun kilpailu käynnistyi, niin minulla ei ollut autosta juurikaan kokemusta, joten sen käyttäytymistä piti alussa hieman opetella. Huollossa teimme jousitukseen muutoksia ja sitä kautta ajettavuus parani tuoden lisää itseluottamusta koko viikonloppua ajetellen, Neuville kommentoi kilpailun jälkeen Hyundain tiedotteessa.

Neuville osallistui Ypres Ralliin nyt urallaan kuudennen kerran ja ennen tätä vuotta ainoa palkintosijoitus oli tullut vuonna 2010 sijoituksen ollessa silloin kolmas. Tämänvuotisen kilpailun ainoat murheet osuivat perjantai-iltaan, kun avauspäivän viimeisen erikoiskokeen jälkeiseltä kokoomatauolta lähdettäessä Neuville ei saanut autoaan käyntiin ilman työntöapua. Vika saatiin kuitenkin korjattua ja sillä ei lopulta ollut vaikutusta Neuvillen kilpailusuoritukseen.

Vaikka Neuville ajoikin vielä lauantaina kahdeksan ek-pohja-aikaa ja kasvatti tasaisesti johtomarginaaliaan takana tuleviin, niin Hyundai-kuljettaja myös muistutti tämän kilpailun arvaamattomuudesta ja vaikeudesta. Tarkkana piti olla aina viimeisen erikoiskokeen maaliin asti.

– Ypres Rallissa koska tahansa voit päätyä ojaan, joten loppua kohden mentäessä halusimme vain välttää virheitä ja pitää huolta siitä, että johtomme kestää maaliin asti, Neuville korosti.

 

Hae Lainaa

 

“Päivitykset ovat vieneet autoa eteenpäin”

Neuville ei ole Hyundain i20 R5 -autolla kilpaillut kuin kaksi kertaa, viime ja tänä vuonna Ypres Rallissa. Sitten viimevuotisen kilpailun autoon oli tehty päivityksiä muun muassa iskunvaimennukseen, elektroniikkaan, sekä moottoriin.

– Thierryn vauhti siihen nähden miten vähäinen hänen kokemuksensa tästä autosta on, kertoo siitä laadusta mitä auto edustaa ja osoittaa, että tämän kauden aikana tehdyt päivitykset ovat vieneet autoa eteenpäin, Hyundai Motorsportin asiakasohjelman toimitusjohtaja Andrea Adamo hehkuttaa.

On selvää, että tämä tulos on tärkeä Hyundaille, koska i20 R5 -autolla ei ole vielä MM-sarjassa WRC2-luokassa suurempaa menestystä saavutettu ja Hyundai tarvitsee auton myyntiä edistääkseen sille menestystä kovatasoisista kilpailuista joita Ypres Ralli ehdottomasti edustaa. Sen sijaan kansallisissa sarjoissa maailmanlaajuisesti auto on tuonut omistajilleen jo varsin runsaasti menestystä. Suomessa rallin SM-sarjassa Hyundai i20 R5 -autoilla ovat ajaneet viime vuonna Jesse Turunen, sekä Jari Ketomaa tänä vuonna ja MM-sarjassa kyseisellä autolla puolestaan tänä vuonna kilpailee Jari Huttunen.

Ypres Ralli oli tänä vuonna TER-sarjan (Tour European Rally), Belgian rallisarjan, sekä Brittien rallisarjan osakilpailu. Mukana oli 112 kilpailijaparia, suurin osa luonnollisesti Belgiasta, sekä yhteensä 31 kappaletta R5-luokan autoja. Suomalaiskilpailijoita ei kilpailuun osallistunut.

Yleiskilpailussa toiseksi sijoittui Belgian hallitseva rallimestari Vincent Verschueren ja kolmannen sijan nappasi Belgian rallisarjan kuluvan kauden pistekärki Kris Princen. Brittien rallisarjan korkeimman pistepotin nappasi Matt Edwards, joka kukisti toiseksi ajaneen David Bogien 18 sekunnilla. Kolmanneksi sijoittui Keith Cronin, joka jäi voittajasta 25,6 sekuntia. TER-sarjan osakilpailun voittoon ajoi Sebastien Bedoret “vaatimattomalla” 12 ja puolen minuutin voittomarginaalilla.

TER-sarjassa voittotaistelu kuihtui kasaan jo perjantaina, kun viime vuonna Ypres Rallissa voittoon ajanut Kevin Abbring ajoi ulos. TER-sarjan pistejahtiin ilmoittautunut hollantilainen jatkoi kilpailua lauantaina Ralli 2 -säännön turvin ja ajoi 11 erikoiskokeella yleiskilpailun kärkiviisikkoon oikeuttavan ajan. Muista perjantaina ulosajaneista kuljettajista Ole Christian Veiby ajoi lauantain kaikki erikoiskokeet, mutta Bryan Bouffier ei yhtäkään.

Neuvillen seuraava haaste on heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Suomessa ajettava rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu, jonne Hyundain ykköskuljettaja lähtee MM-sarjan tämänhetkisenä pistejohtajana. Neuvillen ero hallitsevaan maailmanmestariin Sebastien Ogieriin nähden on 27 pistettä ja kertaakaan aiemmin ei Neuville ole urallaan ollut näin hyvässä tilanteessa mestaruustaistelua ajatellen.

Suomen MM-ralli on erityisesti juuri Hyundai-tallille iso haaste, sillä kyseessä on MM-sarjan nykykilpailuista ainoa, mistä se ei ole onnistunut saavuttamaan palkintosijoitusta. Neuville ajoi Suomessa Fordilla toiseksi vuonna 2013, mutta Hyundai-vuodet 2014-2017 ovat tuoneet vain kaksi neljättä sijaa (2015, 2016), yhden kuudennen sijan (2017), sekä yhden ulosajosta johtuneen keskeytyksen (2014). Vuonna 2015 Neuville ajoi Suomessa ulos jo testierikoiskokeella, mutta selviytyi mukaan kilpailuun.

Suomen MM-ralli käynnistyy erikoiskokeiden osalta torstaina 26. heinäkuuta.

Ypres Rallin yleiskilpailun lopputulokset

1) Thierry Neuville (Hyundai) 2.29.09,2
2) Vincent Verschueren (Skoda) + 40,4
3) Kris Princen (Skoda) + 49,1
4) Cedric Cherain (Skoda) + 2.11,6
5) Sebastien Bedoret (Skoda) + 3.05,9
6) Adrian Fernemont (Skoda) + 4.01,1
7) Hermen Kobus (Skoda) + 4.20,1
8) Matt Edwards (Ford) + 5.11,2
9) David Bogie (Skoda) + 5.29,2
10) Keith Cronin (Hyundai) + 5.36,8

Neuvillen keskinopeus: 111,8 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Neuville 15, Princen 5, Verschueren 4, Bouffier 1

 

Selivaara logo 2017

 

Lue myös! Neuville dominoi Ypres Rallin avauspäivää, Veiby ajoi ulos – Video! (23.6.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit