Kuukauden Euroopan mestari, loppusijoitus yhdeksäs – “Amatööreinä EM-sarjassa”

30.12.2018 / 08:45
TouringCar-luokka vauhdissa Norjan Hellissä (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Kansainvälisessä rallicrossissa päättyi tänä vuonna yksi aikakausi, kun MM-sarjan Euroopan osakilpailujen yhteydessä EM-statuksella ajetussa takavetoisten autojen TouringCar-luokassa kilpailtiin viimeistä kertaa. Jäähyväiskauden mestaruustaistelussa koettiin hurjaa dramatiikkaa.

FIA ja rallicrossin MM-sarjan promoottori IMG päättivät jo vuonna 2017, että vuodesta 2007 lähtien ajettu TouringCar-luokka ajetaan MM-sarjan yhteydessä viimeistä kertaa kaudella 2018. MM-sarjan ensimmäisellä kaudella 2014 tässä luokassa ajettiin peräti yhdeksän osakilpailua, kun taas viime vuosina määrä on ollut viisi osakilpailua. Viimeisellä kaudella osakilpailuja ajettiin vain kolme, Belgiassa, Norjassa ja Ruotsissa.

Suurin syy siihen, että TouringCar-luokka tuli kansainvälisessä rallicrossissa tiensä päähän, oli luokan vähäiset kilpailijamäärät ja etenkin niiden kilpailijoiden osalta, jotka ajoivat kauden aikana täyden sarjan. Myöskään norjalaisten ylivaltaa tässä luokassa ei FIA:n ja IMG:n suunnalla katseltu hyvällä.

– Jo usean vuoden ajan luokka on ollut enemmänkin Norjan mestaruussarja, kuin kansainvälinen mestaruussarja, FIA:n off-road-komission puheenjohtaja Andy Lasure jyrähti syksyllä 2017.

TouringCar-luokasta kaavailtiin 2000-luvun alkupuolella 2-divisioonan korvaajaa, jota ajettiin EM-sarjassa vuosina 1999-2008. TouringCar-luokka nähtiin ensimmäisen kerran mukana EM-sarjassa kaudella 2007, mutta kahden ensimmäisen kauden ajan se kantoi nimeä Rallycross Cup. Kaudella 2008 luokassa nähtiin ensimmäistä kertaa mukana myös suomalaisväriä, kun Jouko Kallio osallistui kolmeen osakilpailuun sijoittuen loppupisteissä sijalle kymmenen.

Vuosina 2009 ja 2010 luokka kulki viimeistä kertaa 2-divisioonan nimellä, mutta nyt Cup-status sai väistyä ja tilalle tuli EM-status, eli luokassa kilpailtiin Euroopan mestaruudesta. Ensimmäisen kerran TouringCar-nimi nähtiin EM-sarjassa vuonna 2011 ja tuota nimeä se kantoi aina viimeiseen kauteensa (2018) asti. Kun rallicrossiin saatiin mukaan MM-sarja vuonna 2014, esiintyi TouringCar-luokka yhtenä sarjan luokista Euroopan puolella ajetuissa osakilpailuissa ja siis EM-statuksella.

Sinivalkoista osaamista tähän luokkaan 2010-luvulla toivat yksittäisiä osakilpailuja tai koko kauden ajaen John Karlsson, Tero Parkkinen, Jari Järvenpää, Joni-Pekka Rajala, Ville Rautiainen, Janne Sinkkonen, Tomi Koirikivi, Pekka Mustakallio, sekä Jari Jaakkola, joka tänä vuonna sijoittui loppupisteissä sijalle 19. Jaakkola palautti suomalaisedustuksen tähän luokkaan neljän vuoden tauon jälkeen.

Kertaakaan ei TouringCar-luokan EM-historiassa suomalaiskuljettaja sijoittunut loppupisteissä kolmen parhaan joukkoon.

 

Jari Jaakkola kilpaili TouringCar-luokassa kaudella 2018 (Kuva: Jari Hotti).

 

“Sitä he eivät voi ottaa minulta koskaan pois”

Historian viimeinen TouringCar-luokan EM-sarja siis piti sisällään vain kolme osakilpailua. Viimeinen niistä ajettiin kesä-heinäkuun vaihteessa Höljesissä, Ruotsissa ja kun kaikki lähdöt oli saatu ajetuksi, pääsi 18-vuotias Sivert Svardal juhlimaan Euroopan mestaruutta. Vajaa kuukausi myöhemmin Svardal sai kuitenkin vastaanottaa huonoja uutisia, kun norjalaisen suoritus Höljesissä oli hylätty ja näin mestariksi nousikin belgialainen Steve Volders.

– Mitä oikein voin sanoa? Tottakai se oli iso pettymys. Aivan yhtäkkiä urani suurimmasta tähtihetkestä ja noususta olikin tullut sitten urani tähän asti suurin mahalasku, hylkäyksen myötä EM-loppupisteissä peräti yhdeksännelle sijalle romahtanut Svardal kommentoi norjalaisen Parc Ferme -sivuston haastattelussa.

Hylkäyksen syynä oli vääränlainen polttoaine, joka oli havaittu Svardalin autossa toisen alkuerän jälkeen otetun näytteen perusteella. EM-sarjassa jokaiselle tiimille toimitetaan polttoaineet, joita niiden pitää käyttää koko kilpailuviikonlopun ajan. Svardalin polttoainenäytteessä oli kuitenkin merkkejä 98-oktaanisesta polttoaineesta ja tämä johti hylkäykseen. Saman kohtalon Höljesissä kokivat myös Kenneth Johansson ja Ole Morten Tangen.

– Tuntuuhan tämä kohtuuttomalta rangaistukselta, mutta koska samaan aikaan moni muukin kuljettaja sai saman rangaistuksen samasta rikkeestä ja samasta rikkeestä on rangaistu kuljettajia myös aiemmin, niin selvää toki on, että FIA ei voi muuttaa käytäntöään varsinkin, kun Sivert olisi voittanut Euroopan mestaruuden, Sivertin isä Stein Svardal korostaa.

Svardal taustajoukkoineen ei tehnyt valitusta hylkäyksestä, vaan he hyväksyivät annetun rangaistuksen. Kuitenkin korostaen muun muassa Parc Fermen haastattelussa sitä, että kyseessä oli täysin inhimillinen virhe, eikä tarkoituksella tehty huijausyritys. Stein Svardalin mukaan virhe tapahtui siinä, että he ajoivat Norjan kansallisia kilpailuja 98-oktaanisella polttoaineella taloudellisista syistä johtuen. Siinä missä kilpailukäyttöön tarkoitettu polttoaine maksaa 70 kruunua litraa kohden, niin 98-oktaanista polttoainetta tankkaa Norjan huoltoasemilla 17 kruunun litrahinnalla.

– Ajoimme 98-oktaanisella polttoaineella Norjan kilpailuissa vain ja ainoastaan taloudellisista syistä. Vaikka teimme puhdistustyöt huolellisesti, niin silti tankista on näytteeseen irronnut merkkejä väärästä polttoaineesta, Stein Svardal sanoi ja lisäsi vielä, että jos kenelläkään olisi tiimissä edes käynyt mielessä, että näin voisi käydä, niin he eivät olisi missään nimessä kilpailleet kahdella eri polttoaineella.

Ilman mestaruutta ei Svardal tänä vuonna kuitenkaan jäänyt, kun Norjan kansallisesta rallicross-sarjasta irtosi kakkosluokan ykkössija. EM-pettymyksen Svardal pyrkii kääntämään opin kautta voiton puolelle tulevaisuutta silmällä pitäen.

– Se mitä siitä opimme, niin on todella vaikeaa lähteä mukaan EM-sarjaan amatööreinä ilman kokemusta kansainvälisistä kilpailuista. He voivat ottaa minulta EM-tittelin pois, mutta niitä muistoja ja kokemuksia mitä koin ylittäessäni maaliviivan Euroopan mestarina Höljesissä 50000 katsojan edessä, sitä he eivät voi ottaa minulta koskaan pois, Svardal hehkutti.

TouringCar-luokan EM-loppupisteet 2018

1) Steve Volders (BEL) 60
2) Fredrik R. Magnussen (NOR) 59
3) Daniel Holten (NOR) 58
4) Jan-Emil Wilsberg (NOR) 52
5) Camilla Antonsen (NOR) 44
6) Daniel Lundh (SWE) 41
7) Tobias Daarbak (DEN) 39
8) Per-Magne Royras (NOR) 38
9) Sivert Svardal (NOR) 33
10) Fredrik Salsten (SWE) 32

———-

19) Jari Jaakkola 6

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: Rallicrossin MM-sarja


Facebook kommentit