Kuusi MM-rallia, kuusi eri voittajaa? Tallipäälliköltä ja Ogierilta kehuja Evansille

29.4.2017 / 12:12
Elfyn Evans kuuntelee tarkasti tallipäällikkö Malcolm Wilsonin palautetta (Kuva: M-Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Kuusi pohja-aikaa kahdeksasta mahdollisesta ja rallin johtopaikka lähes minuutin marginaalilla. Argentiinan MM-rallin avauspäivä oli Ford-kuljettaja Elfyn Evansille täydellinen. Vaikka matkaa maaliin onkin vielä yli 200 ek-kilometriä, niin pakko on silti jo tässä vaiheessa nostaa esiin mahdollisuus kuudennesta eri voittajasta kuudennessa peräkkäisessä MM-rallissa.

Elfyn Evansin lähes satumainen avauspäivä Argentiinan MM-rallissa toi britille peräti 55,7 sekunnin johtoaseman yleiskilpailun kärjessä, kun ajamatta on vielä yhdeksän erikoiskoetta. Evans oli nopein kuljettaja perjantain kahdeksasta erikoiskokeesta peräti kuudella ja lisäksi hän kellotti yhdellä erikoiskokeella toiseksi nopeimman ajan. Täydellinen päivä siis, on varsin helppo todeta tässä kohtaa.

– Täydellinen päivä Elfynille! Luultavasti hänen parasta ajoaan koko uran aikana. Hän sai hyvän vauhdin päälle heti aamulla ja onnistui pitämään tasonsa täydellisesti iltapäivällä. Elfyn on aina ollut hyvä Argentiinassa, mutta silti tämän vuoden kisassa hänen suorituskykynsä on ollut todella vaikuttavaa, M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson hehkuttaa.

Kaksi vuotta sitten Evans ajoi Argentiinassa kolmanneksi mikä oli hänen urallaan ensimmäinen yleiskilpailun palkintosijoitus MM-rallissa.

Tallipäällikön tavoin myös M-Sportin ykköstähti ja hallitseva maailmanmestari Sebastien Ogier jakoi kehuja Evansin suuntaan perjantain esityksestä.

– Elfynin vauhti perjantaina oli jotain aivan uskomatonta eikä kukaan pystynyt siihen vastaamaan. Vaikuttava suoritus häneltä ja Danilta (kartanlukija Daniel Barritt). Jos he jatkavat näin myös lauantaina, niin kenelläkään ei ole mitään toivoa saavuttaa heitä. Mutta toki pitää muistaa, että maaliin on vielä pitkä matka, Ogier muistuttaa.

“Vahva osoitus koko tallin hienosta työstä”

M-Sportin rakentamille Fordeille avauspäivä Argentiinan MM-rallissa oli huikea. Evansin jälkeen toisena ennen lauantaita on yksityistiimin Fordilla ajava Mads Östberg. Wilson johtaman ykköstiimin kuljettajista Ogier on neljäntenä, Ott Tänak viidentenä ja toista yksityistiimin Fordia ohjastava Lorenzo Bertelli sijalla kahdeksan.

– Neljä autoa kärkiviisikossa ja kaikki viisi autoa kahdeksan parhaan joukossa, kilpailussa joka on niinkin vaativa kuin tämä, on vahva osoitus koko tallin hienosta työstä ja näyte siitä kuinka vahvan auton olemme onnistuneet tuottamaan, Wilson hehkuttaa.

Jos Evans saapuu ruutulipulle sunnuntaina ykkösenä, niin hän olisi jo kuudes eri voittaja kuudessa viimeisimmässä MM-rallissa. Voittihan Andreas Mikkelsen viime kauden viimeisen osakilpailun marraskuussa Australiassa ja norjalaisen voittoa seurasivat tänä vuonna voitot Ogierilta, Jari-Matti Latvalalta, Kris Meekelta, sekä Thierry Neuvillelta.

Argentiinan MM-rallin toinen ajopäivä käynnistyy lauantaina Suomen aikaa kello 14.08. Rallin pisin ajopäivä pitää sisällään kuusi erikoiskoetta yhteispituudeltaan tasan 160 kilometriä. Toinen ajopäivä saadaan päätökseen Suomen aikaa lauantai-iltana noin kello 22.30 mennessä. UrheiluUutiset.com seuraa Argentiinan MM-rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

Lue myös! Argentiinan MM-rallissa värikäs perjantai, Evans yllätysjohdossa yötauolle – “Todella positiivinen päivä” (29.4.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit