Kuusi suomalaiskuljettajaa Saksan MM-ralliin – Rovanperällä edessään asfalttidebyytti

31.7.2018 / 16:35
Kalle Rovanperän kilpailukausi jatkuu parin viikon päästä Saksassa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan reilun parin viikon päästä Saksassa. Mukana nähdään kuusi suomalaiskuljettajaa, muun muassa asfalttidebyyttinsä MM-tasolla tekevä Kalle Rovanperä.

Kesä- ja heinäkuussa rallin MM-sarjassa vietettiin ennen Suomen osakilpailua pitkähköä kesätaukoa, mutta nyt tahti on jälleen totutun kiireinen. Reilut kaksi viikkoa Suomen MM-rallin jälkeen ohjelmassa on kauden yhdeksäs MM-ralli ja tällä kertaa karavaani siirtyy Saksan asfaltille.

Tehdastalleista M-Sport Ford, Hyundai ja Toyota lähtevät Saksaan kolmen auton ja kilpailijaparin voimin, kun taas Citroen tuo MM-sarjan seuraavaan osakilpailuun mukanaan vain kaksi autoa, kuljettajaa, sekä kartanlukijaa. Suomessa epäonnistuneen M-Sport Fordin trio on tuttu edellisistä osakilpailuista, Sebastien Ogier, Elfyn Evans, sekä Teemu Suninen. Hyundaille menestystä heikosti sujuneen Suomen MM-rallin jälkeen puolestaan hakevat Andreas Mikkelsen, Thierry Neuville ja Dani Sordo.

Toyotan ykköstähti on tottakai Ott Tänak, joka edellisen (Suomi) osakilpailun voiton lisäksi puolustaa Saksassa myös viimevuotista voittoaan. Lisäksi Toyotan ratissa nähdään tuttuun tapaan Jari-Matti Latvala, sekä Esapekka Lappi. Citroen-duon muodostavat Suomessa toiseksi ajanut Mads Östberg, sekä Craig Breen.

WRC2-luokassa mukana on peräti 30 kuljettajaa. Suurimmat ennakkosuosikit ovat Saksan MM-rallin viime vuoden luokan kärkikaksikko Eric Camilli ja Jan Kopecky. Camilli tekee Saksassa paluun kilpailujen pariin pitkältä tauolta, ajoihan ranskalainen edellisen rallinsa tammikuussa Monte Carlossa. Camilli kilpailee M-Sport Fordin väreissä, kun taas Kopecky saa alleen Wevers Sportin Skodan, Skodan tehdastallin ollessa tästä kilpailusta sivussa.

Kopeckyn tallikaverina ajaa Suomen MM-rallissa huikeita otteita esittänyt Kalle Rovanperä, jolle edessä oleva kilpailu on uran ensimmäinen puhdas asfalttikilpailu MM-sarjassa. Monte Carlossa lumen ja asfaltin yhdistelmäkilpailussa Rovanperä sijoittui tammikuussa luokkakakkoseksi. Lisäksi Saksan asfaltilla WRC2-luokassa suomalaisista mukana nähdään myös Jari Huttunen, joka kaasutteli Suomessa Hyundailla viime viikonloppuna toiseksi.

WRC2-luokan menestyjäehdokkaita edellä mainittujen nimien lisäksi Saksan MM-rallissa ovat ainakin Fabio Andolfi, Citroenin trio Pierre-Louis Loubet, Stephane Lefebvre ja Yoann Bonato, Saksan rallimestari ja tänä vuonna EM-sarjassa hyviä otteita esittänyt Fabian Kreim, rallin Euroopan mestari Kajetan Kajetanowicz, sekä suomalaisen Printsport Racing -tiimin kaksikko Lukasz Pieniazek ja Ole Christian Veiby.

WRC3-luokassa mukana on viisi kilpailijaparia. Mahdollisimman suurta pistepottia metsästävä Taisko Lario tulee saamaan kovan vastuksen ranskalaisista Jean-Baptiste Franceschista ja Terry Folbista, sekä kokeneesta Enrico Brazzolista, joka voitti tänä vuonna tämän luokan Monte Carlon osakilpailussa.

Saksan MM-ralli käynnistyy torstaina 16. elokuuta ja maaliin saavutaan sunnuntaina 19. elokuuta. Ohjelmassa on 18 erikoiskoetta yhteispituudeltaan 325,76 kilometriä.

Lue myös! Eric Camilli tekee paluun Fordin rattiin Saksassa – ”Loistava haaste” (31.7.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit