Kuvaajan “glamouria” rallin MM-sarjassa – Matka Argentiinaan kesti kaksi vuorokautta

3.5.2018 / 19:57
Argentiinan MM-rallin voittoon ajoi Toyota-kuljettaja Ott Tänak (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Valokuvaaja Marcin Rybakin matka Puolasta Argentiinaan venähti lähes kahden vuorokauden mittaiseksi.

Autourheilussa muun muassa rallin MM-sarjan tapahtumia aktiivisesti kuvaava, arvostettu kuvatoimisto McKlein, kertoi uutiskirjeessään esimerkin valokuvaajan työstä rallin MM-sarjassa silloin, kun matkustetaan Euroopasta toiselle mantereelle. McKleinin mukaan matkustelu maailmalla ja rallin MM-sarjan kuvaaminen voivat kuulostaa mahtavalta, mutta aina se sitä ei kuitenkaan ole.

McKleinin avustaja, freelancerina työskentelevä Marcin Rybak koki kirjaimellisesti sen mitä tarkoittaa, kun matkalla kaikki mahdollinen mikä voi mennä pieleen, niin myös meni pieleen. Rybakin työmatka Puolasta Argentiinaan ja MM-ralliin kesti peräti 46 tuntia.

– Maanantai ja Varsova, kello 19.50. Lähtö myöhästyy. Zurich, jatkolento missattu, yö hotellissa. Sao Paulo, varautuminen lennon myöhästymiseen. Buenos Aires, Ezezia ja Aeroparque. Cordoba ja Villa Carlos Paz. Perillä keskiviikkona kello 23.00, McKleinin uutiskirjeessä kerrataan Rybakin matkaa.

Kun työt Argentiinan MM-rallin osalta valokuvaajalla käynnistyivät heti torstaina, ei lepoaikaa juurikaan tässä kohtaa suotu puhumattakaan, että olisi ehtinyt toipua aikaerosta.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit