Kuvat: Lukander pyörähti ensimmäisissä alkuerissä – “Illalla lasketaan pisteet”

23.9.2017 / 11:23
Erän voittanut Jere Kalliokoski ja Toni Lukander (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu on parhaillaan käynnissä Tykkimäen moottoriradalla Kouvolassa. SuperCar-luokassa koettiin dramaattinen hetki heti ensimmäisissä alkuerissä, kun SM-pistekakkonen Toni Lukander pyörähti ja taistelu SM-mitaleista starttasi kotiradallaan ajavalta kouvolalaiselta epäonnekkaissa merkeissä.

Toni Lukander ajoi SuperCar-luokan ensimmäisissä alkuerissä kolmannessa lähdössä yhdessä Niko Korhosen, Ari Perkiömäen, Ari-Pekka Niemen, sekä Jere Kalliokosken kanssa. Lukander saapui ensimmäisellä kierroksella radan puolivälin tienoilla hyppyrin jälkeiseen oikealle kaartuvaan neulansilmään kolmantena ja mutkan ulostulon jälkeen pyörähti.

– Tultiin soraosuudella hyppyrin yli ja sen jälkeen Perkiömäki, sekä Kalliokoski tuli perä edellä vastaan, enkä saanut pysähtymään. Osuin vähän Perkiömäen autoon, Perkiömäki valui vähän ulos ja koitin mennä sisältä ohi, niin Ari sai suljettua hyvin sisäkulman ja sitten pyörähti. Ei siinä mitään sen kummempaa, oma moka, Lukander kertoi tuoreeltaan ensimmäisten alkuerien jälkeen UrheiluUutiset.comille.

Lukanderin Mitsubishi sammui ja jäi poikittain keskelle rataa. Muut ehtivät karkuun ja kun Lukander vihdoin sai auton liikkelle, niin peli oli jo tämän erän osalta pelattu ja tuloksiin kirjattiin 14. sija keskeytyksen myötä.

– Se sammuu tollain “laulusta”, eikä lähde heti uudestaan käyntiin. Joutuu vähän aikaa odottelemaan, Lukander kuvaili.

Ennen Kouvolan finaalia SM-sarjaa johtava Atro Määttä oli 22 pistettä Lukanderia edellä. Kun kuljettaja voi kerätä maksimissaan 30 pistettä yhden kisaviikonlopun aikana ja Määttä oli ensimmäisten alkuerien nopein kuljettaja, niin Lukanderin mestaruustoiveista puhuminen voitaneen jo lopettaa tässä kohtaa.

– Siinä kohtaa kun se ei matemaattisesti ole enää mahdollista, mutta kyllähän ne hetket alkaa olemaan käsillä, Lukander myönsi.

SM-mitalista taistelu epäonnekkaasta ensimmäisestä alkuerästä huolimatta tottakai jatkuu ja Lukanderin mukaan tälläinen kilpailun alku vain kasvatti entisestään taistelutahtoa.

– Tottakai, täysillä mennään loppuun asti. Hana pohjassa päivä läpi ja illalla sitten lasketaan pisteet, Lukander päätti.

Määtän jälkeen SuperCar-luokan ensimmäisissä alkuerissä seuraavat sijat menivät Jukka Lautamäelle, Kalliokoskelle, Jari Putkiselle, sekä Kari Irrille. SRC:n kärkikolmikko oli Joni-Pekka Rajala, Tomi Koirikivi ja Henri Haapamäki. Autokrossissa nopein oli Kari Piira, Rajala kirjautti toiseksi kovimman ajan ja kolmannen sijan nappasi Tero Tukiainen. Autokrossi-luokan Suomen mestaruudessa tiukimmin kiinni oleva Toni Kuhanen oli vasta 13. nopein.

RX Academyn mestaruudesta taistelevat Kalle Markkanen ja Jesse Kallio olivat kaksi nopeinta kisapäivän avauksessa. Viime hetkellä mukaan tullut Jussi-Petteri Leppihalme oli kolmas ja rallicross-debyyttinsä tehnyt Emma Kimiläinen kuudenneksi nopein. Crosskartin kärkikolmikon muodostivat Valtteri Koski, Leevi Lassila, sekä Jimi Kalliomäki.

 

Kuva: Jari Hotti

Toni Lukander ja Ari Perkiömäki kaksintaistelussa, joka päättyi Lukanderin pyörähdykseen (Kuva: Jari Hotti).

 

Kuva: Jari Hotti

Tässä kohtaa jokainen tiesi, että Lukander ei tästä mutkasta selviä ilman ongelmia (Kuva: Jari Hotti).

 

Kuva: Jari Hotti

Lukanderin “Lakuauto” jäi radan varteen ja vaikka liikkeelle lopulta lähtikin, tulos oli keskeytys (Kuva: Jari Hotti).

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit