Kuvat! Tässäkö Breen sai kuulla tulevasta tallimääräyksestä? – “Teen kaiken mahdollisen sen eteen”

3.8.2019 / 23:30
Craig Breen ja Andrea Adamo media-alueella lauantai-iltana (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Hyundai-talli on turvautumassa Suomen MM-rallin päätöspäivänä tallimääräykseen parantaakseen Thierry Neuvillen mestaruusmahdollisuuksia.

Thierry Neuville, rallin MM-sarjan pistekolmonen, on Suomen MM-rallissa lauantain jälkeen sijalla seitsemän. Neuvillen edellä kuudentena, 20,2 sekunnin päässä, on belgialaisen tallikaveri Craig Breen, joka kilpailee nyt ensimmäistä kertaa Hyundain väreissä. Hyundai on aiemminkin turvautunut tallimääräyksiin auttaakseen Neuvillea mestaruustaistelussa ja aikoo tehdä sen myös nyt. Toisin sanoen, Breen saa sunnuntaina väistyä Neuvillen tieltä.

– Tiesin, että aiot kysyä tuota. Olen tehnyt, aion tehdä ja teen kaiken mahdollisen sen eteen, että voitamme mestaruuksia, Hyundain kuumaverinen tallipäällikkö Andrea Adamo kommentoi lauantai-iltana, kun häneltä kysyttiin asiaa suoraan, eli nähdäänkö sunnuntaina tallimääräys vai ei.

Vielä viime kaudella Citroenilla kilpaillut Breen on ollut sivussa koko kauden MM-sarjan osakilpailuista ennen nyt ajettavaa Suomen MM-rallia, johon hän sai sopimuksen Hyundailta. Perjantain jälkeen Breen oli parhaana Hyundai-kuljettajana viidentenä ja eroa kärkeen oli tuossa kohtaa kilpailua 14,2 sekuntia.

Toisena ajopäivänä Breen oli koko porukan kuudenneksi nopein kuljettaja ja putosi myös kokonaistilanteessa kuudenneksi, eron kasvaessa kärkeen jo lähes minuuttiin.

 

Andrea Adamon ja Craig Breenin välinen “juttutuokio” kesti noin viisi minuuttia (Kuva: Jari Hotti).

 

Tallipäällikkö Adamon kehonkieli oli sellainen, että tässä ei kyselty Breeniltä irlantilais vitsejä (Kuva: Jari Hotti).

 

 

“Mielestäni täällä on tarpeeksi fiksuja ihmisiä”

Kun Suomen MM-rallista on ajamatta enää sunnuntain neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 45 kilometriä, on Breenin edessä viidentenä Sebastien Ogier kuuden sekunnin päässä. Ogier taistelee myös maailmanmestaruudesta, kuten myös kilpailua johtava Ott Tänak, joten Neuvillea halutaan tallin toimesta saada tulosluettelossa ylöspäin, jotta piste-ero kärkeen kasvaisi mahdollisimman vähän. Tässä kohtaa “uhriksi” tulee joutumaan Neuvillen edessä oleva Breen.

– Mielestäni täällä on tarpeeksi fiksuja ihmisiä, Adamo vastasi lisäkysymykseen, kun häneltä tiedusteltiin sitä, viittasiko edellinen vastaus juuri tulossa olevaan tallimääräykseen.

Lauantai-iltana UrheiluUutiset.com todisti Suomen MM-rallin media-alueella varsin erikoisen näköistä tilannetta, kun muiden kilpailijoiden, autojen, mediaväen, sekä tallien henkilökunnan keskeltä Adamo nappasi Breeniä kädestä kiinni ja vei tämän parinkymmenen metrin päähän “henkilökohtaiseen palaveriin”. Adamon kädet heiluivat puheen keskellä kuin varjonyrkkeilijällä, ilme oli vakava ja Breenin ilme ajoittain epäuskoinen. Lopuksi keskustelutuokio päättyi molempien hymyillessä.

Taidettiin tuossa “välikohtauksessa” todistaa sitä, että Adamo ilmoitti kuljettajalleen edessä olevasta tallimääräyksestä. Mahdollinen palkinto Breenille hyvästä joukkuepelaamisesta saattaa olla kuljettajapesti Turkin MM-ralliin Hyundain ratissa syyskuussa.

Teksti: Jari Hotti, Jyväskylä
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit