KymiRing saa odottaa – Thaimaa uutena kisaisäntänä MotoGP-sarjaan

28.3.2017 / 15:31
Varikoilla kiertää huhu, jonka mukaan KymiRing saisi MM-osakilpailun aikaisintaan 2019. Ensi vuonna sirkukseen tulisi ainoana uutena maana Thaimaa. (kuva: Chang International Circuit)

[ A- ] / [ A+ ]

MotoGP-sarjaa hallinnoiva Dorna ei ole tätä vielä virallisesti vahvistanut, mutta käytännössä asia on selviö: osakilpailumäärä nousee ensi vuonna yhdellä, eli 19:ään. Uutena kisaisäntänä mukaan tulee Superbike- ja Supersport-luokkien MM-osakilpailuista tuttu Chang-rata Thaimaan Buriramissa.

Dornan toimitusjohtaja Carmelo Ezpeleta totesi viime viikonloppuna ajetun Qatarin kisaviikonlopun yhteydessä, että kaudella 2018 MotoGP-sarjassa ajetaan 19 osakilpailua.

Ezpeleta antaa ymmärtää, että kaudella 2019 osakilpailujen määrä nousee 20:een, ja silloin uusina kisaisäntinä vahvimmin tapetilla ovat Suomen KymiRing sekä Indonesian Palembang.

Mikäli ja toivon mukaan KymiRingin ja Palembangin projektit toteutuvat, se merkitsee samalla sitä, että joku nykyisistä kisaisännistä saa väistyä.

Vaaravyöhykkeellä ovat tiettävästi Britannian GP ja USA:n osakilpailu Texasissa. Circuit of the Americas (COTA) on ratana upea, mutta kaksipyöräisten kruununjalokivi ei ole ainakaan vielä onnistunut houkuttelemaan sinne riittävästi yleisöä.

Mahdollista on myös se, että joku Espanjan nykyisistä neljästä – Jerez, Barcelona, Aragon, Valencia – osakilpailusta siirtyy ajettavaksi joka toinen vuosi.

Kari Aho


Facebook kommentit