Kymiringin Nitro-peruutus iso pettymys Hallmanille – “Kauden tärkein kilpailu”

27.7.2022 / 20:13
Tommi Hallman kilpailee tänä vuonna Nitro RX -sarjassa (Kuva: Tommi Hallmanin tiedotus).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin uuden Nitro RX -sarjan Euroopan kiertueen viimeiset osakilpailut oli tarkoitus ajaa Suomessa ja Kymiringillä elokuun viimeisenä viikonloppuna, mutta aivan kuten monien muidenkin kansainvälisten tapahtumien kohdalla Kymiringin osalta, niin myös Nitro RX -sarjan tapahtuma jouduttiin perumaan.

Kymiringin ongelmat ovat olleet isoissa otsikoissa jo pitkään ja kun moottoripyörien MotoGP-sarjan, sekä motocrossin MM-sarjan osakilpailut tämän kesän osalta peruttiin, oli vain ajan kysymys milloin rallicrossin Nitro RX -sarjan kilpailuviikonloppu kokisi saman kohtalon. Nitro RX -sarjan NEXT-luokan pistejohtajalle Tommi Hallmanille kotikilpailun peruuntuminen oli iso pettymys.

– Tottakai se oli harmillinen juttu omalta kannalta. Kotikilpailu olisi ollut kauden tärkein kilpailu, kun meidän yhteistyökumppaneista moni on lähtenyt senkin takia mukaan, että saadaan Suomessakin näkyvyyttä. Myös heille se olisi ollut tärkeä kilpailu, Hallman korosti UrheiluUutiset Motorsportin haastattelussa.

Hallmanin mukaan mitään sisäpiiritietoa tulossa olevasta peruutuksesta ei suomalaistiimillä ollut. Toiveissa oli, että Suomen kilpailuviikonloppu saataisiin vielä onnistumaan jossain muualla, mutta näin ei lopulta tapahtunut. Sen lisäksi, että Kymirngin radan keskeneräisyys esti kilpailun järjestämisen, niin myös Suomen Nitro RX -kilpailun järjestämisoikeudet omistaneen Lahden kaupungin tapahtumayhtiön Lahti Eventsin toiminta lakkautettiin.

– Kun luki uutisia Kymiringin peruutetuista kilpailuista, niin koko ajan oli tiedossa se mahdollisuus, että myös Nitro peruttaisiin. Tietysti sitä toivoi, että olisi ollut mahdollisuus ajaa Suomen kilpailu jollain muulla radalla, mutta ilmeisesti sopivaa paikkaa siihen ei löytynyt, Hallman harmitteli.

 

Lydden Hillin rata Nitro RX -avauksessa Englannissa oli autoille todella rankka (Kuva: Tommi Hallmanin tiedotus).

 

 

“Tuntuuhan se budjetissa”

Sen lisäksi, että Suomen kilpailu olisi ollut tärkeä Hallmanin tiimin yhteistyökumppaneille, niin samalla se olisi ollut myös hieno mahdollisuus suomalaiskuljettajalle päästä kilpailemaan kotiyleisön edessä.

– Olisihan se ollut hienoa taas päästä ajamaan kansainvälistä sarjaa suomalaisen yleisön edessä. Sellainen hauska fakta, että aina kun olen ajanut kansainvälisen rallicross-sarjan osakilpailun Suomessa, niin olen voittanut. Kouvolassa voitin RX Academyn osakilpailun ja viime vuonna Oulussa RallyX-sarjan molemmat osakilpailut, Hallman muisteli.

UrheiluUutiset Motorsportin saamien tietojen mukaan Nitro RX -sarjaan saattaa tulla vielä yksi Euroopassa ajettava kilpailuviikonloppu lisää, perutun Kymiringin tilalle. Hallmanilla tästä ei ollut tietoa, mutta kuopiolaisen mukaan ilman muuta mukaan lähdetään, mikäli kalenteriin vielä yksi muutos tulee. Hallmanin mukaan vaikka Kymiring peruttiin, niin kuluvan kauden budjetti on jo nyt viety äärimmilleen, “kiitos” Englannin kilpailuviikonlopun.

– Vaikka Englannissa ei tullut kuin yksi isompi osuma, niin rata oli sen verran rankka autolle, että siihen tuli enemmän vahinkoja arvollisesti kuin RallyX-sarjassa viime vuonna yhteensä. Meillä ei ole kilpailupaikalla varaosapakettia mukana, vaan varikon varaosarekasta ostetaan mitä tarvitaan. Lähtökohtaisesti se on halvempaa, kun ei tarvitse ostaa varastoon mitään, mutta nyt kun joutui ostamaan paljon, niin tuntuuhan se budjetissa, Hallman taustoittaa.

Rallicrossin Nitro RX -sarjan kauden toinen kilpailuviikonloppu ajetaan Strängnäsin radalla Ruotsissa tulevana viikonloppuna. Mikäli Euroopan kalenteriin ei tälle vuodelle enää kolmatta kilpailuviikonloppua tule, niin Hallmanin loppukauden kuviot kilpailujen suhteen on vielä auki.

– Tottakai jos tulee mielenkiintoinen tarjous, niin kaikki kuunnellaan ja tarkkaan mietitään, Hallman päätti.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Tommi Hallman Englannista kotimatkalle pistejohtajana – “Aika lailla maksimitulos”


Facebook kommentit