Laaja testiohjelma ja päivitetty Hyundai – “Tästä tulee huikea kausi GRX Tanecolle”

9.3.2020 / 15:36
Niclas Grönholm Ruotsin Höljesissä viime kesänä (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Jos tasaisen taulukon mukaan jatketaan, niin debyyttikaudellaan vuonna 2018 rallicrossin MM-sarjassa neljänneksi ja viime vuonna toiseksi sijoittunut suomalainen GRX Taneco -tiimi juhlii tänä vuonna maailmanmestaruutta.

Marcus Grönholmin GRX Taneco -tiimi yhteistyössä Pinomäen veljesten Set Promotion -tiimin kanssa näyttivät viime vuonna, että ainoana MM-sarjassa Hyundailla kilpaileva tiimi omaa potentiaalia niin tiimien, kuin kuljettajienkin maailmanmestaruuden voittamiseen. GRX Taneco jatkaa myös tänä vuonna MM-sarjassa Hyundailla ja kuljettajakaksikko on sama kuin kahdella aiemmalla kaudella, eli Niclas Grönholm, 23, ja Timur Timerzyanov, 33.

– Kahden vuoden jälkeen voin sanoa, että olen tyytyväinen siihen miten olemme edistyneet suorituskyvyn osalta ja toivon, että pystymme vieläkin parempaan tänä vuonna. Jatkamme Niclaksen ja Timurin kanssa, he molemmat ovat nopeita ja tuntevat auton äärimmäisen hyvin. Pidetään fokus kirkkaina mielessä, pysytään poissa ongelmista ja toivotaan, että molemmat kuljettajat saavat olla terveenä koko vuoden. Jos näissä asioissa onnistumme, niin menestystä on luvassa, Marcus Grönholm vakuuttaa tiiminsä tiedotteessa.

Jos on kuljettajakaksikko sama kuin vuosina 2018 ja 2019, niin myös kaluston suhteen GRX Taneco luottaa tänäkin vuonna Hyundai i20 Supercar -autoon. Kalustoa on testattu ahkerasti talvitauon aikana ja jo alkuvuodesta muun muassa norjalaisen Parc Ferme -uutissivuston haastattelussa Grönholm hehkutti, että päivitetty versio tulee olemaan tänä vuonna viimevuotista autoa nopeampi.

– Meillä oli viime vuonna vahva paketti. Tiimin, auton ja kuljettajien kombinaatio oli hyvä, joten olen luottavainen edessä olevan kauden suhteen. Ilman muuta toivon, että pysyisin jatkamaan siitä mihin Kapkaupungissa viime vuonna jäätiin, kauden päätösosakilpailun Etelä-Afrikassa marraskuussa vakuuttavan esityksen jälkeen voittanut Niclas Grönholm sanoo.

 

Niclas Grönholm ja Timur Timerzyanov ovat valmiita alkavaan MM-sarjaan (Kuva: Jan Kåre Rafoss / iRafoss).

 

“Mielestäni olemme keskittyneet oikeisiin asioihin”

Vaikka MM-sarjan avaukseen on aikaa enää reilu kuukausi, niin tiimit ovat suurimmaksi osaksi olleet vielä toistaiseksi hiljaa lähestyvän kauden suunnitelmistaan ja siitä, mitä talvella on tehty. Ennen GRX Tanecoa MM-sarjan tiimeistä vain ranskalainen GC Kompetition, sekä saksalainen Munnich Motorsport ovat julkaisseet kauden 2020 pakettinsa. Mitä tekee hallitseva maailmanmestari, Team Hansen MJP? Entä Andreas Bakkerudin RX Cartel, tai Fordilla kilpaileva Stard?

Kysymysmerkkejä on vielä toistaiseksi paljon ilmassa, mutta GRX Tanecon osalta tilanne vaikuttaa äärimmäisen hyvältä.

– Mielestäni olemme keskittyneet oikeisiin asioihin talvitauon aikana ja niin kauan kuin jatkamme ahkeraa työntekoa, niin ihan varmasti se maksaa takaisin parhaalla mahdollisella tavalla, näin uskon. Tästä tulee huikea kausi GRX Tanecolle, kuljettajien MM-pisteissä viime kaudella neljänneksi sijoittunut Grönholm vakuuttaa.

Rallicrossin 10 osakilpailua käsittävä MM-sarja käynnistyy huhtikuussa Espanjan Barcelonasta. Taukoa viime kauden viimeisen osakilpailun ja nyt edessä olevan uuden kauden väliin mahtui viisi kuukautta.

– Talvitauko on ollut pitkä ja olemme tehneet kovasti töitä parantaaksemme autoa ja toivon mukaan olemme menneet oikeaan suuntaan, jotta voimme tarjota kuljettajillemme parhaan mahdollisen aseen taistella huippusijoituksista, GRX Tanecon manageri Jussi Pinomäki korostaa.

Timerzyanov on rallicrossin kolminkertainen Euroopan mestari, mutta MM-sarjassa venäläinen ei vielä ole suurempaa menestystä saavuttanut, vaikka onkin yksi niistä harvoista kuljettajista, jotka ovat osallistuneet kaikkiin MM-sarjan osakilpailuihin tähän mennessä. Vuosina 2014-2018 Timerzyanov saavutti MM-sarjassa 61 osakilpailussa kaksi palkintosijoitusta, kun viime vuonna niitä tuli kolme. Ensimmäiseen osakilpailuvoittoonsa Timerzyanov tarvitsi 64 osakilpailua, kun esimerkiksi Grönholmin vastaava lukema on 39.

– Olemme todistaneet sen, että pystymme voittamaan ja taistelemaan mestaruuksista, joten tänä vuonna olen vieläkin keskittyneempi ja motivoituneempi tavoittelemaan pitkäaikaista tavoitettani, Timerzyanov hehkuttaa.

Lue myös! Grönholmin tiimi tutulla kaksikolla MM-sarjaan – Kausi typistyi 10 osakilpailuun (9.3.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit