Laaksonen tyytyväinen tulokaskauteensa kansainvälisessä F3-sarjassa – “Paljon tärkeää kokemusta ja itseluottamusta”

2.11.2017 / 16:37
Simo Laaksonen sijoittui Euroformula F3 Open -sarjan loppupisteissä kuudenneksi (Kuva: Fotospeedy).

[ A- ] / [ A+ ]

Campos Racingin 19-vuotias Simo Laaksonen päätyi tulokaskaudellaan kansainvälisessä F3-sarjassa loppupisteissä kuudenneksi. Laaksonen ajoi tänä vuonna Euroformula F3 Open -sarjassa ja kauden kaksi viimeistä kilpailulähtöä ajettiin viime viikonloppuna Barcelonan radalla Espanjassa.

Lauantain kilpailulähdössä Simo Laaksonen ajoi sijalle 11. Kauden viimeistä edelliseen osakilpailuun Laaksonen starttasi ruudusta 10. Ensimmäisen kierroksen aikana suomalaiskuljettaja ajautui kahteen otteeseen pahaan ruuhkaan ja menetti avauskierroksella kolme sijaa. Kilpailun edistyessä Laaksonen ajoi sen minkä pystyi ja nousi lopulta sijalle 11.

– Aika-ajon ensimmäisellä rengassarjalla olin kuudes. Toisella rengassarjalla sijoituin huonosti radalla ja jouduin ajamaan koko lämmittelykierroksen ruuhkassa. En saanut renkaitani toimintakuntoisiksi ja auto puski. Otan epäonnistumisen täysin omaan piikkiini. Heikko päivä ja tulos oli pettymys, Laaksonen kertoi kilpailun jälkeen.

Lauantaina ajetun viikonlopun ensimmäisen kilpailun ensimmäisellä kierroksella marttilalaiskuljettaja väisti kahdesti kanssakilpailijaa se pudotti sijoituksia alaspäin.

– Oli vain pakko väistää, muuten olisi osunut. Se eka kierros oli huono. Kilpailun edetessä nousin muutaman sijan, kunnes jumituin tallikaverini perään. Hänen ajotyylinsä ei ole porukan siisteimmästä päästä. Hän sai plokattua minut useaan eri kertaan. Kolarin välttämiseksi oli vain nostettava jalka kaasulta ja jäin sijalle 11, Laaksonen harmitteli.

“Ensi kaudella tavoite on jatkaa F3-sarjassa tai ajaa GP3-sarjaa”

Sunnuntaina Laaksonen starttasi kauden viimeiseen osakilpailuun ruudusta yhdeksän.

– Yllättävän tiukka aika-ajo, kauden tasaisin. Kymmenen nopeinta mahtui sekunnin neljän kymmenyksen sisälle. Saimme rakennettua autoamme nopeammaksi eilisestä. Kaksi ensimmäistä sektoria olin hyvin kärkivauhdissa mukana, mutta radan viimeisellä sektorilla kyytiä oli hukassa, Laaksonen kommentoi.

Finaalikilpailun ensimmäinen kierros sujui Laaksoselta hyvin. Hän nousi yhden sijan sijalle kahdeksan.

– Nyt oli hyvä eka kierros. Lähtö onnistui, sain ohitettua yhden auton, jonka jälkeen kisaaminen meni vähän jonossa ajamiseksi. Pääsin kerran haastamaan edellä ajavaa, mutta hän puolusti hyvin, eikä sen jälkeen ohituksiin avautunut enää mahdollisuutta. Kahdeksas sija oli ihan ok suoritus. Nousin loppupisteissä kuudenneksi ja olin pisteissä tiimini paras kuljettaja. Se oli tärkeä meriitti, Laaksonen muistutti.

Ensimmäisen kautensa kansainvälisessä F3-sarjassa ajanut Laaksonen oli kauden antiin muutoinkin tyytyväinen.

– Ensimmäinen puolisko meni heikon insinöörin ja tiimityöskentelyn takia piloille ja tuloksemme olivat heikkoja. Kun inssimme vaihtui, tulokset olivat siellä, missä niiden jo kauden alussa kuviteltiinkin olevan. Hyvä kauden toinen puolisko nosti kokonaisuuden plussalle.

– Se, miksi Campos menetti vauhtiaan Barcelonassa, oli meille mysteeri. Vauhtia uupui, se on selvä, mutta sain kaudesta paljon tärkeää kokemusta ja itseluottamusta. Kun homma toimi, niin se näkyi myös tuloksissani, kauden aikana kahdesti palkintopallille ajanut Laaksonen korostaa.

Espanjasta Laaksonen lensi välittömästi Suomeen suorittamaan varusmiespalvelustaan. Ensi kauden suunnitelmat ovat jo työn alla.

– Euroformula F3 Open -sarja oli hyvä ja opettavainen sarja urani tähän vaiheeseen. Ensi kaudella tavoite on jatkaa F3-luokassa tai ajaa GP3-sarjaa. Toivotaan, että kuviot selviävät hyvissä ajoin, jotta valmistautumiseen jää riittävästi aikaa ja olen heti kauden alusta niin hyvällä tasolla kun vain pystyn olemaan, Laaksonen päätti.

Barcelonan 1. kilpailulähdön tulokset

1) Devlin De Francesco (CAN) Carlin 35.20,642
2) Ameya Vaidyanathan (IND) Carlin + 1,583
3) Alex Karkosik (POL) RP Motorsport + 4,320

———-

11) Simo Laaksonen (FIN) Campos Racing + 16,063

2. kilpailulähdön tulokset

1) Felipe Drugovich (BRA) RP Motorsport 28.34,697
2) Nikita Troitsky (RUS) Drivex + 0,250
3) Ameya Vaidyanathan (IND) Carlin + 6,208

———-

8) Simo Laaksonen (FIN) Campos Racing + 11,508

Sarjan loppupisteet 16/16 osakilpailua

1) Harrison Scott (GBR) RP Motorsport 340
2) Nikita Troitsky (RUS) Drivex 230
3) Devlin De Francesco (CAN) Carlin 172

———-

6) Simo Laaksonen (FIN) Campos Racing 100

Lue myös! Simo Laaksosen kilpailukausi 2017 UrheiluUutiset.comissa

Teksti: Marko Mäkinen, Simo Laaksosen tiedotus


Facebook kommentit