Laaksoselle komea kauden lopetus, kolmas sija Abu Dhabissa – “Otin eilisestä hölmöilystä opikseni”

25.11.2018 / 20:18
Simo Laaksonen päätti GP3-kautensa upealla tavalla (Kuva: GP3/LAT).

[ A- ] / [ A+ ]

Campos Racingin Simo Laaksonen nousi kauden viimeisessä GP3-formuloiden osakilpailussa Abu Dhabissa upeasti kolmanneksi. Yhdeksännestä ruudusta lähtenyt Laaksonen sai hyvän startin ja pystyi ensimmäisellä kierroksella kolarointien seurauksena nousemaan kuudenneksi.

Simo Laaksonen, 20, seurasi kärkiletkassa pitkään kuudentena, kunnes neljä kierrosta ennen maalia marttilalainen ajoi ohi Giuliano Alesista ja nousi viidenneksi. Kaksi kierrosta ennen maalia Laaksonen ohitti Callum Ilottin, mutta britti otti nopeasti paikkansa takaisin, kunnes viimeisellä kierroksella Laaksonen ohitti Ilottin uudelleen ja ajoi ruutulipulle neljäntenä.

Maalissa Laaksonen nousi tuloksissa kolmanneksi, koska kakkoseksi ajaneelle Juan Manuel Correalle oli määrätty viiden sekunnin aikasakko, joka pudotti hänet kuudenneksi.

– Hyvä ensimmäinen kierros. Edessä oli hässäkkää ja pystyin välttämään ne. Koko kisan ajan kyytini oli hyvää. Sain kärkiviisikon nopeasti kiinni ja tällä kertaa taktikoin oikein. Jätin tarkoituksellisesti viimeisen DRS-mahdollisuuteni viimeiselle kierrokselle ja sain käytettyä sen täydellisesti hyväkseni. Tänään pelasin avattavan takasiiven (DRS) kanssa fiksusti. Otin eilisestä hölmöilystä opikseni ja se toi kolmannen sijan, Laaksonen iloitsi.

Kauden kolmesta viimeisestä kilpailuviikonlopusta Laaksonen keräsi kaikkiaan 33 pistettä. Suomalaiskuljettajan sijoitus loppupisteissä on 14.

– Mielestäni tiimini paransi kauden loppua kohden ja itse yritin vain pärjätä puskevan autoni kanssa paremmin. En olisi uskonut, että tuollaiseenkin autoon voisi tottua, mutta niin vain kävi. Tietysti kolmas sija on kova juttu ensi kauden suunnitelmia varten. Toivotaan että saisimme budjetin kasaan ja neuvoteltua paikan hyvästä tiimistä. Mikäli tiimi ei pysty voittoihin tai omat rahkeet eivät siihen riitä, niin silloin tässä sarjassa on turha jatkaa. Toisella kaudella pitää pystyä voittoihin, Laaksonen korostaa.

Laaksonen sanoo, että kauden kuudessa viimeisessä osakilpailussa hän pystyi ajamaan tasapainoisia kilpailuja ja kisaa ihan ketä vastaan tahansa.

– Kyllä tänään esimerkiksi pystyin ART-kuljettajiakin vastaan ajamaan ja pärjäämään. Kolmas sija jätti kaudesta hyvän maun, Laaksonen päätti.

Abu Dhabin sunnuntain kilpailun tulokset

1) Nikita Mazepin (RUS) ART Grand Prix 30.16,148
2) Jack Hughes (GBR) ART Grand Prix + 1,317
3) Simo Laaksonen Campos Racing + 3,183

Pistetilanne 18/18 osakilpailua

1) Anthoine Hubert (FRA) 214
2) Nikita Mazepin (RUS) 198
3) Callum Ilott (GBR) 167

———-

14) Simo Laaksonen 36

Lue myös! Laaksonen pisteille Abu Dhabissa – “Autoni puski jälleen rajusti” (24.11.2018)

Teksti: Marko Mäkinen, Simo Laaksosen tiedotus


Facebook kommentit