Laaksosen kauden avaus murheita täynnä – “Ajoi päälle ja sai vietyä meikäläisen mukaansa”

13.5.2019 / 15:31
Simo Laaksonen kilpailee tänä vuonna MP Motorsport -tallissa (Kuva: LAT).

[ A- ] / [ A+ ]

Formula 3:n kauden avausosakilpailu Barcelonassa, Espanjassa viime viikonloppuna ei tarjonnut Simo Laakoselle juurikaan aiheita iloon.

Lähtöruudusta kuusi lauantain kilpailuun startannut MP Motorsportin Simo Laaksonen, 20, taisteli aliohjaavalla autolla kilpailun maaliin ja sijalle yhdeksän. Laaksosta harmitti, että hyvä aika-ajotulos vesittyi auton balanssiongelmiin.

– Eipä tuosta avauskisasta kauheasti positiivista asiaa jäänyt kerrottavaksi. Pettymys se oli, pitää myöntää, Laaksonen tunnusti.

Perjantaina aika-ajoissa Laaksonen taisteli itsensä kolmenkymmenen auton joukossa lähtöruutuun kuusi. Odotukset lauantain kilpailuun olivat korkealla, mutta pian lähdön jälkeen totuus valkeni: aliohjautuvuus tappoi Laaksosen auton eturenkaista nopeasti pidon.

– Aika-ajo oli hyvä suoritus meiltä. Varmastikin aika maksimaalinen tulos tällä paketilla. Prema-tallin autot menivät jonkun verran kovempaa, mutta meiltä ei jäänyt paljoa “löysiä”. Ehkä yksi tai korkeintaan kaksi sijaa.

Kilpailuun Laaksonen sai kohtuullisen hyvän startin. Lähdössä hän menetti yhden sijan ja putosi seitsemänneksi. Laaksosen auton balanssiongelmat kuitenkin vaikeutti ajamista kärkijoukoissa.

– Kisa oli meiltä heikkoa suoritusta heti alusta asti. Auto ei toiminut toivotulla tavalla, eikä kuskikaan pärjännyt sen kanssa niin kuin olisi pitänyt. Autoni puski koko ajan. Kun eturenkaat ylikuumenivat, niin pito niistä hävisi jo alkukierroksilla. Se kisa oli yhtä taistelua ja todella vaikeata, Laaksonen harmitteli.

Viikonlopun toiseen starttiin Laaksonen starttasi ruudusta yhdeksän ja pisteitä on luvassa kahdeksalle nopeimmalle.

– Tästä oppineena huomiseen kisaan. Illan aikana meidän pitää rakentaa automme balanssi kuntoon. Edessä on pitkä kisa. Jos saamme automme balanssin korjattua sellaiseksi kun se pitääkin olla, niin pisteille ajetaan, Laaksonen päätti lauantai-iltana.

Sunnuntain kilpailu päättyi kuitenkin Laaksosen osalta keskeytykseen. Laaksonen sai huonon startin ja putosi lähtökiihdytyksessä neljä sijaa, sijalle 13. Kierroksella kahdeksan sveitsiläinen Fabio Scherer leikkasi radan pääsuoran päässä ykkös- ja kakkosmutkan suoraksi, menetti autonsa hallinnan ja osui Laaksoseen sillä seurauksella, että suomalaiskuljettajan kilpailu päättyi ratavalliin.

– Eipä tuolle mitään mahtanut. Yritin vielä väistää, mutta kaverilta lähti vehkeet lapasesta, ajoi päälle ja sai vietyä meikäläisen mukaansa. Auto meni kappaleiksi ja oma kisani oli sitten siinä, pettynyt Laaksonen totesi varikolle saavuttuaan.

Sunnuntain startti ruudusta yhdeksän ei myöskään onnistunut suunnitellulla tavalla.

– Tänä vuonna tiimit voivat itse säätää kytkinkarttaa ja meillä ei kytkimen säätö osunut kohdilleen. Auton takarenkaat rupesivat startissa välittömästi sutimaan. Se meni täysin penkin alle. Auton puolella tehtiin parannuksia. Se toimi ihan hyvin, eikä enää aliohjannut samalla tavalla kuin eilen. Mielestäni auton puolelta tänään olisi ollut kyytiä nousta ylöspäin, mutta eipä se tässä tilanteessa juurikaan lohduta, Laaksonen totesi pettyneenä.

Kausi jatkuu reilun kuukauden kuluttua juhannuksena Paul Ricardin moottoriradalla Ranskassa. Kauden aikana ajetaan kaikkiaan kahdeksan kilpailuviikonloppua ja yhteensä 16 kilpailustarttia. Kausi päättyy syyskuun lopulla Venäjän Sotshiin.

Lue myös! Niko Kari avasi kautensa palkintosijoituksella Espanjassa – “Kokonaisuutena en täysin tyytyväinen” (13.5.2019)

Teksti: Marko Mäkinen, Simo Laaksosen tiedotus


Facebook kommentit