MOTORSPORT

Laaksosen Ranskan keikka ei tuonut pisteitä – “Kyllä tämä oli laiha viikonloppu”

Campos Racingin Simo Laaksonen sijoittui formuloiden GP3-sarjan kauden neljännessä osakilpailussa viime sunnuntaina Paul Ricardin radalla Ranskassa sijalle 11. Ruudusta 13 sprinttilähtöön startannut suomalaiskuljettaja nousi neljän ensimmäisen kierroksen aikana yhdenneksitoista, jolla hän myös ajoi myös kilpailun maaliin.

Viidentoista kierroksen mittaisessa sprinttikilpailussa Simo Laaksosen nousu tyrehtyi Saksan David Beckmannin taakse. Suomalaiskuljettaja ajoi kilpailun kymmenen viimeistä kierrosta sekunnin sisällä saksalaiskuljettajasta, mutta ohituspaikkoja ei auennut. Takaa-ajoa verotti lauantain tavoin se, että avattavan takasiiven käyttö kiellettiin myös sunnuntain kilpailussa.

– Melko samanlainen kilpailu kun eilen. Lähtöni onnistui nyt hyvin ja löysimme autoomme myös hieman lisää kyytiä. Mutta ilman avattavaa takasiipeä ohittaminen oli vaikeata. Ensimmäisten kierrosten jälkeen nousin muutaman sijan, jonka jälkeen kisa oli sellaista letkassa ajelua. Yhdestoista sija ei ole sitä, mitä täältä lähdettiin hakemaan, Laaksonen muistuttaa.

Laaksonen sanoo, että GP3-autoa on hankala ajaa toisen auton perässä.

– Suurin ongelma on se, että lähellä ajettaessa renkaat kuumenevat liikaa ja ne putoavat toiminta-alueelta. Ilman DRS:ää (Drag Reduction System – avattava takasiipi) on vaikea nousta ylöspäin.

– Kyllä tämä oli laiha viikonloppu. Ensi viikolla Spielbergin radalla paketin on oltava heti aika-ajosta lähtien hyvin kasassa. Kisavauhtini on ollut ihan ok ja kisat ovat sujuneet hyvin. Siinä ei ole ollut ongelmaa. Jatkossa aika-ajossa pitää ajaa kärkipäähän, jotta tuloksia syntyisi, Laaksonen päätti.

GP3-sarja jatkuu jo tulevana viikonloppuna Spielbergin moottoriradalla Itävallassa. Sarjassa ajetaan kaikkiaan yhdeksän kilpailuviikonloppua ja yhteensä 18 osakilpailua.

 

Hae Lainaa

 

Lue myös! Epäonnistunut aika-ajo Laaksosen harmina Ranskassa – ”Taistelin kisan alussa renkaani alta” (24.6.2018)

Teksti: Marko Mäkinen, Simo Laaksosen tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com