Lahdesta kajahtaa! Pajari kovaa vauhtia matkalla huipulle – “Yksi lahjakkaimmista”

16.1.2020 / 19:19
Sami Pajari Suomen MM-rallissa elokuussa 2019 (Kuva: M-Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Yksi tämän hetken suurimmista rallin tulevaisuuden lupauksista on lahtelainen Sami Pajari, joka suuntaa uudelle vuosikymmenelle ei pelkästään täysi-ikäisenä, mutta myös takanaan huikea tulokaskausi “isojen poikien sarjassa”.

Huikean kauden viime vuonna ajanut Sami Pajari täytti joulukuun ensimmäisenä päivänä 18 vuotta. Sitä ennen Heinolan UA:ta edustava kuljettaja ehti tehdä kotimaisen rallin historiaa monellakin eri tavalla. Pajari on ainoa kuljettaja kotimaisen rallin historiassa, joka on voittanut osakilpailun niin Nuorten Cupissa, kuin myös Nuorten Suomen Mestaruussarjassakin.

Viime vuonna tullut Suomen mestaruus (SM3-luokka) yleisessä rallin SM-sarjassa on myös temppu, mihin ei ennen Pajaria kukaan ollut aiemmin pystynyt yhtä nuorena. Myös elokuussa ajetussa Suomen MM-rallissa Pajari teki historiaa olemalla kyseisen kilpailun nuorin kuljettaja kautta aikojen.

– Sami on yksi lahjakkaimmista kavereista suomalaisessa autourheilussa. Toki hän on vasta uransa alkuvaiheessa, mutta mahdollisuudet on olemassa. Se vaatii paljon työtä, mutta myös onnea. Mitään ei voi pitää itsestäänselvyytenä, Pajarin valmentajana toimiva Kristian Sohlberg muistuttaa UrheiluUutiset.comin haastattelussa.

Pajarin ja Sohlbergin välinen yhteistyö käynnistyi pari vuotta sitten.

– Kun istuin ensimmäistä kertaa Samin kyytiin, niin silloin oli oikeastaan jo heti selvää, että kyseessä on jonkinmoinen lahjakkuus. Ajettiin Fiestalla ja Subarulla, minä ajoin ja välillä Sami ajoi. Heti siinä tuli sellainen fiilis, että tuossa pojassa on jotain erikoista, Sohlberg muistelee.

Sohlberg on nähnyt viimeisten parin vuoden aikana Pajarin tekemisiä läheltä ja onkin juuri oikea mies kuvailemaan nuorukaisen niitä vahvuuksia, mitkä ovat auttaneet Pajaria jo nyt saavuttamaan runsaasti menestystä.

– Paras puoli Samissa on se, että hän kuuntelee. Ja jos hänellä on oma mielipide, niin sanoo sen. Ei mene niin, että joo joo joo, “kaikki sisään” ja kokeillaan, vaan keskustellaan paljon. Se on isoin vahvuus, keskustellaan asioista ja mietitään ja nähdään vaivaa. Nuottitreeniä Sami tekee todella paljon, Sohlberg taustoittaa.

Pajari kuuluu myös AKK:n Flying Finn Academyn -rallivalmennettaviin ja on yksi nuorten B-maajoukkueen urheilijoista tänä vuonna.

– Samin kohdalla kokonaisuus huomioon otettuna askelmerkit löytyvät. Sami on osoittanut nopeutensa ja on selvästi tehty töitä. MM-tason kartanlukija Mikko Markkula antoi hyvää nuottipalautetta. Lisäksi englanti on hallussa molemmilla kaksikosta (Pajari ja kartanlukija Antti Haapala) ja heillä on selkeät suunnitelmat, AKK:n valmennuspäällikkö Tuomo Nikkola kuvailee.

 

Sami Pajarin valmentajana toimii Kristian Sohlberg, joka kuljettajaurallaan ajoi 32 MM-rallia (Kuva: Jari Hotti).

 

“Voit olla varma, kusi ei nouse päähän”

Viime vuonna Pajari osallistui molempiin Flying Finn Future Star -valintatilaisuuksiin ja voitti ne molemmat. Ensimmäinen palkinto oli osallistuminen Suomen MM-ralliin elokuussa, kun taas toinen palkinto toi paikan junioreiden MM-sarjaan kaudelle 2020. Vaikka taival Suomen MM-rallissa keskeytykseen ulosajon myötä päättyikin, sisälsi Keski-Suomen sorasirkus Pajarin kohdalla paljon hyvää.

– Keskeytys on tietysti iso pettymys, mutta siinä viikonlopussa oli myös todella paljon positiivisia asioita. Pystyin näyttämään, että vauhtini riittää kovalla kansainvälisellä tasolla ja muita kuskeja vastaan, jotka ovat ajaneet kuitenkin JWRC-luokkaa koko kuluneen vuoden ajan. Sinne ei ole helppo lähteä ensikertalaisena sekaan. Opittavaa on vielä paljon, mutta kaiken kaikkiaan se oli uskomattoman hieno kokemus, Pajari muistelee.

Ennen keskeytystään Pajari ehti kellottaa JWRC-luokassa pari pohja-aikaakin, mutta kuljettajalle itselleen parhaiten mieleen viikonlopusta kuitenkin jäi kilpailun avauspäivä ja ensimmäinen erikoiskoe.

– Harjun ensimmäinen veto torstaina Jyväskylän keskustassa oli mieletön kokemus. Ralli alkoi siitä ja saamani palkinto muuttui todeksi. Oli upeaa ajaa ennen WRC-autoja ja niin runsaslukuisen yleisön edessä. Olin niin fiiliksissä erikoiskokeen maalissa, että taisin hieman täristäkin, Pajari myöntää.

Phil Short, junioreiden MM-sarjassa pitkän päivätyön nuorten rallilupausten kanssa tehnyt britti, antoi Pajarin MM-debyytin jälkeen suorastaan ylistävää palautetta lahtelaisen otteista.

– Sami teki hienoa työtä uransa ensimmäisessä MM-rallissa. Kaksi pohja-aikaa ja kilpailuvarmuus olivat hienoja esimerkkejä hänen kyvyistään. Ennen kaikkea olemme seuranneet ilolla hänen kypsää ajamistaan sekä sitä, kuinka hän rakensi kisaansa askel askeleelta eteenpäin. Hänessä on todella paljon potentiaalia, Short hehkutti Suomen MM-rallin jälkeen.

On sanomattakin selvää, että Pajarissa on potentiaalia nousta rallissa huipulle ja hän on jo nyt saavuttanut paljon. Selvää ilman muuta on myös se, että matkaa sinne lajin ehdottomalle huipulle on kuitenkin vielä paljon edessä ja jos joku mahdollisesti miettii, että pääseekö nuorukaisen päähän se legendaarinen keltainen neste nousemaan kaiken gloorian ja hehkutusten keskellä, on valmentaja Sohlbergilla selkeä näkemys asiaan.

– Voit olla varma, että se kusi ei nouse päähän! Minä ja Jukka Hara, joka on isona vaikuttajana taustalla, pidetään siitä huolta. Meillä on aika selvät askeleet ja toimenpiteet, kuka vastaa mistäkin. Sami on itse tajunnut sen, että paljon pitää tehdä ja siihen ei ole kuin yksi keino: työnteko. Silloin kun tehdään töitä, niin tehdään tosissaan. Muuten otetaan vähän rennommin. Pidetään asiat hauskana ja suunnitelmallisena, Sohlberg naulaa.

 

Sami Pajari pokkasi Mestareiden Illassa Lahdessa Nuori mestari -palkinnon (Kuva: Taneli Niinimäki / AKK).

 

“Olihan se vielä sanaton ja hölmistynyt”

Pajarin huikeaa kautta muistellessaan Sohlberg sanoo, että esimerkiksi Suomen MM-ralliin osallistuminen ei ollut kauden alussa edes mukana tavoitelistalla. Samaan aikaan, kun Pajarin valinnasta JWRC:hen kaudelle 2020 tiedotettiin, oli Sohlberg Walesin MM-rallissa toisen suojattinsa, Gus Greensmithin, tukena. UrheiluUutiset.com tapasi Sohlbergin “sumuisella saarella” lähes tuoreeltaan sen jälkeen, kun tieto Pajarin valinnasta oli vastaanotettu.

– Samin kanssa kun tuossa juttelin, niin olihan se vielä sanaton ja hölmistynyt. Ei nuori mies oikein itsekään vielä tajunnut miten kovasta jutusta on kyse. Yhdessä siinä mietittiin, että jos joku olisi minulle sanonut kauden alussa, että Sami voittaa Suomen mestaruuden, valitaan Jyväskylään ja sitten voittaa vielä tämän (JWRC), niin en nyt hulluna olisi pitänyt, mutta kyseenalaistanut kuitenkin hyvin vahvasti. Kyseessä on kuitenkin 17-vuotias kaveri, jolla kokemus rallista on kuitenkin vielä aika rajallinen. Kaikki nämä asiat kun ottaa huomioon, niin onhan tämä sellainen mieletön jymypaukku, Sohlberg sanoi lokakuussa 2019.

Rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailu, Tunturiralli Rovaniemen ympäristössä, ajetaan tulevana viikonloppuna. Kymmenen erikoiskokeen mittainen urakka käynnistyy perjantaina ja maaliin saavutaan lauantai-iltana. Vuosi sitten Pajari ajoi Tunturiralli-debyytissään SM3-luokassa kolmanneksi.

– Perjantain kolmas ek oli Kaihuavaara ja siellä tuiskahdettiin kimalteisen lumipölyseinämän sokaisemana tukevasti hankeen. Lauantaille saatiin kuitenkin jälleen hyvä vauhti päälle ja ensimmäisessä SM-osakilpailussa päästiin “podiumille”, perjantaisen keskeytyksen myötä lauantain erikoiskokeille Ralli 2 -säännön turvin startannut Pajari kertaa vuoden takaista Napapiirin arktista seikkailuaan.

Tänä vuonna Pajari tulee siis osallistumaan rallin MM-sarjan yhteydessä ajettavaan junioreiden MM-sarjaan, jonka avausosakilpailu ajetaan Ruotsissa helmikuussa. Pajari ilmoitti kauden alla, että kauden päätavoitteena on menestyminen JWRC:ssä. SM-sarjan SM3-luokan kilpailut ovat mukana ohjelmassa pitämässä kilpailutuntumaa yllä.

– Tärkeintähän tollaiselle kaverille on se, että koko ajan tulee ajokilometrejä, on ne sitten kilpailuista tai testeistä. Kilpailukilometrit tottakai on niitä tärkeimpiä, koska se hektinen paine on täysin erilainen kuin mitä testeissä, Sohlberg muistuttaa.

Tärkeitä kilometrejä Pajari sai “vyölleen” Flying Finn Academyn leiriltä viime viikolla Hyrynsalmella, missä talviset olosuhteet tarjosivat oivan tilaisuuden hakea ajotuntumaa lumelta tulevaa Tunturirallia silmällä pitäen. Pajari pöllytti lunta leirillä parinsadan kilometrin verran.

– Ollaan kyllä valmiita. Kärkitaistoista pari kuljettajaa vaihtoi muihin sarjoihin, mutta tilalla on nopeita ja nälkäisiä kuljettajia, joten luokan taso pysyy kyllä tänäkin vuonna korkeana. Hallitsevina mestareina starttaamme luokkamme ensimmäisenä, joten tulospalvelussa ei meille ole valmiina muiden aikoja verrattaviksi. Saalistajat ovat siinä mielessä nyt muuttuneet saaliiksi, mutta tilanne on tuttu jo viime kauden päätöksestä Turusta, Pajari päätti.

 

 

Katso! Twitter-tilillämme videokuvaa Tunturirallin testierikoiskokeelta

Teksti: Jari Hotti, Rovaniemi
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit