Lähes 400 kuljettajaa cross countryn SM-osakilpailuun Jämsään

5.7.2016 / 12:56
Kuka hallitsee Jämsän SM-osakilpailua? (kuva. Marko Vihriä)

[ A- ] / [ A+ ]

 

Jämsän Seudun Moottorikerho isännöi offroad-moottoripyörien cross countryn SM-sarjan toista osakilpailu tulevana lauantaina. Mukaan on ilmoittautunut lähes 400 ajajaa, kun huomioidaan kaikki luokat.

24MX SM Cross Country -sarjan toisen osakilpailun kilpailukeskus sijaitsee Jämsän Haaralankankaan motocrossrata-alueella, minkä ympäristöön on valmisteltu 10,5 kilometriä pitkä reitti. Suomen mestaruusluokkaan on ilmoittautunut 24 ajajaa, joista isäntäseura Jämsän Seudun Moottorikerhoa (JSMK) edustavat Mika Tamminen, Matias Savo, Marko Korhonen, Mika Barnes ja Roni Kytönen.

Sisu Auto CC SM -nimisessä kilpailussa ajetaan myös naisten sekä 40-vuotiaiden (V40) ja 50-vuotiaiden (V50) veteraanien Suomen Cup –sarjojen toiset osakilpailut. Enduroa ja motocrossia yhdistävän lajin kilpailussa on lisäksi mukana on kuusi kansallista luokkaa: nuoret, V60, classic, B, U20 ja harraste.

Kaikkiin luokkiin on starttaamassa yhteensä 399 kuljettajaa. Jämsän Seudun Moottorikerho on kilpailun suurin seura, ja sitä edustaa peräti 41 kuljettajaa.

– Ennakoimme mukaan lähtevän 350-400 kuskia, mikä on aikalailla maksimimäärä, minkä kanssa saamme kilpailun vietyä läpi alkuperäisessä suunnitelmassa ja ilman erityisjärjestelyjä. Olemme erittäin tyytyväisiä ilmoittautujamäärään, mikä on myös hieman enemmän kuin viime vuonna. Luvassa on huikea kisa, kilpailunjohtaja Jani Peitsoma kertoo.

– Muutimme reittiä jonkin verran tälle vuodelle ja otimme mukaan enemmän perinteistä suomienduroa. Suurin osa reitistä on edelleen hiekkapohjaista maastoa ja motocrossratakin on osittain mukana, mutta aiemmasta poiketen seassa on enemmän kivikkoista ja kallioistakin polkua.

Lähes kaikki sarjakärjet mukana

SM-sarjaa johtaa enduron maailmanmestari, Tuusulan Moottorikerhon Eero Remes, joka ei kuitenkaan ole ilmoittautunut Jämsän-osakilpailuun. Mukana on sen sijaan SM-pisteissä toisena oleva Helsingin Moottorikerhon (HMK) Toni Eriksson. SM-sarjan kolmospaikan Eemil Pohjola on Erikssonin kanssa hallitseva Suomen mestari, mutta hän ei aja kotikilpailuaan. Pohjola keskittyy enduron junioriluokan MM-sarjaan, jossa on osakilpailuviikonloput viikko ennen ja jälkeen Jämsän cross countryn.

Niin ikään enduron junioriluokan MM-sarjassa kilpailevat HMK:n Henric Stigell ja Asikkalan Moottorikerhon Joni Kaivolainen ovat ilmoittautuneet mukaan. Myös Erikssonin ja Stigellin seuratoveri, muutaman vuoden takainen supermoton maailmanmestari ja jämsäläistä Kytönen Motorsport –tiimiä edustava Mauno Hermunen on listoilla.

Naisten Suomen Cupia johtaa Hyvinkään Moottorikerhon Hanna Mertsalmi ennen Vantaan Moottorikerhon Sanna Kärkkäistä ja Mäntsälän Moottorikerhon Marita Nyqvistiä. Kolmikko on Jämsään ilmoittautuneiden 28 naisajajan joukossa.

V40-luokan Suomen Cupin kärjen muodostavat Mäntän Seudun Moottorikerhon Marko Leponiemi, Tuusulan Moottorikerhon Sami Salonen ja Orimattilan Moottorikerhon Janne Leander. V50-luokan vastaava miehitys on Salpausselän Moottorikerhon (SsMK) Pekka Viljakainen, Numibia Racing Teamin Karri Tikkanen ja SsMK:n Jouni Ferm. Ainoastaan Leander jättää kilpailun väliin, loukkaantumisen takia.

Lähde: Moottoriliiton tiedote


Facebook kommentit