Laitilan SM-rallin yllätysvoittaja hylättiin – “Ei näköjään ole vastustanut vielä tarpeeksi”

8.9.2019 / 11:41
Heikki Koski-Lammi kertasi Laitilassa kilpailupäivää SM3-luokan voittajana (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Laitilan SM-rallissa viikko sitten SM3-luokan voittoa juhlineen Heikki Koski-Lammin, sekä kartanlukija Ari Koposen suoritus on hylätty. Koski-Lammi Motorsport -tiimi julkaisi tiedotteen asiasta lauantai-iltana.

Viikko sitten lauantaina Laitilan seudulla ajetun rallin SM-sarjan kauden kuudennen osakilpailun tulosluettelo SM3-luokan osalta meni uusiksi, kun luokkavoittoon ajaneen Heikki Koski-Lammin suoritus hylättiin. Rallin SM-sarja ei ole asiasta tiedotetta vielä julkistanut, mutta asia varmistuu tulospalvelu MUT:n kautta, missä Koski-Lammin kohdalle on merkitty teksti “suljettu kilpailusta”.

– Tällä kertaa kisan lopputulos ratkaistiin näköjään sitten näin paperilla, eikä ajamalla. Ei näköjään ole vastustanut vielä tarpeeksi. Tämä kyllä kruunaa kaiken, Heikki Koski-Lammi kommentoi lauantai-iltana julkaistussa Koski-Lammi Motorsport -tiimin tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Laitilan SM-rallin jälkeisessä teknisessä tarkastuksessa yksi tarkastuksen kohteista oli ollut takajarrusatulat. Koski-Lammin autossa oli edellisessä kilpailussa puhki kuluneiden jarrusatuloiden tilalla ollut Citroen Racingiltä tilatut jarrusatulat. Nämä eivät kuitenkaan läpäisseet tarkastusta ja seurauksena oli hylkäys.

– Ongelma on, että C2:een tarkoitettuja satuloita ei ole enää lainkaan saatavilla, vaikka auton kansainvälinen luokitus on vielä voimassa, tiedotteessa sanotaan.

Aiemmin tällä kaudella Kouvolan SM-rallissa helmikuussa SM3-luokassa toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet Henri Hokkala, sekä Lauri Joona hylättiin, koska heidän autoissaan oli alipainoiset akut. Joona teki asiasta vetoomuksen, joka hyväksyttiin ja näin hän sijoittui lopulta toiseksi, koska Hokkalan, joka ei vetoomusta tehnyt, hylkäys pysyi voimassa.

Nyt Heikki Koski-Lammin suorituksen hylkäyksen myötä Laitilassa SM3-luokan voittoon nousee Hokkala, Sami Pajari on toinen ja Aleksi Röyhkiö kolmas. Heikin veli Juho Koski-Lammi puolestaan sijoittuu neljänneksi.

– Kohtalaisen hyvä päivä. Vähän jarruongelmia, mutta muuten ehjä päivä. Vähän jäi vielä puuttumaan, että vauhti olisi riittänyt “podiumille”. Täytyy velipojalle nostaa hattua, kun pystyy tällaisellä autolla ajamaan voittoon, Juho Koski-Lammi kommentoi tuoreeltaan Laitilan kilpailun jälkeen.

Heikki Koski-Lammin paras sijoitus tänä vuonna rallin SM-sarjassa ja SM3-luokassa oli ollut neljäs sija Joensuussa ja Riihimäellä. CV:stä löytyy SM-sarjan osalta yksi palkintosijoitus, SM4-luokan toinen sija Nilsiässä talvella 2017. Heikin kommentit voiton jälkeen ovat täynnä tunnetta ja suurta riemua, joka nyt siis vaihtui hylkäyksen myötä suureksi pettymykseksi.

– Kädet olivat aivan loppu joka erikoiskokeen maalissa, mutta kannatti taistella. Tämä oli todellakin sen arvoista. Arvostan tämän todella korkealle omalla urallani. Yritetään Turussa jatkaa siitä, mihin täällä jäätiin, Heikki Koski-Lammi hehkutti Laitilassa reilut 106 ek-kilometrin urakan jälkeen.

Rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Turun ja Salon maisemissa syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

Laitilan SM-rallin SM3-luokan lopputulokset

1) Henri Hokkala (Peugeot) 54.46,4
2) Sami Pajari (Ford) + 3,2
3) Aleksi Röyhkiö (Ford) + 17,1
4) Juho Koski-Lammi (Citroen) + 18,3
5) Lauri Joona (Ford) + 58,0
6) Arttu Lähdeniemi (Ford) + 1.20,0

Hokkalan keskinopeus: 116,2 km/h
Pohja-ajat: Hokkala 4, Pajari 2, J.Koski-Lammi 1, Röyhkiö 1
Luokkajohdossa: 1 Hokkala, 2-5 Pajari, 6-8 Hokkala

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit