Lajipäällikkö hehkutti jokamiehenluokan uutta aluevaltausta – “Tässä selkeästi on tulevaisuutta”

19.7.2019 / 10:51
Jokamiehenluokan yleisen luokan SM-kisat ajettiin tänä vuonna Hyvinkäällä (Kuva: Carolin Tamminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Jokamiehenluokan yleisen luokan SM-kisat ajettiin kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Hyvinkään Vauhtipuistossa. Ensimmäistä kertaa yleisö pääsi seuraamaan perinteikkään lajin SM-kisoja myös suorien verkkolähetysten kautta, kun LiveSports Promotions tuotti molempina kilpailupäivinä laadukkaan lähetyksen paikan päältä lajin ystäville.

Jokamiehenluokan eli “jokkiksen” yleisen luokan SM-kisat ajettiin Hyvinkään Vauhtipuistossa kesäkuun viimeisenä viikonloppuna. Sää suosi niin kilpailijoita, kuin yleisöäkin ja Hyvinkään UA:n järjestelyt toimivat hyvin koko kilpailutapahtuman ajan. Myös perinteiselle Hyvinkään radalle tehty ehostus näkyi ja keräsi kehuja.

– Tosi hienolta näyttää! Kyllähän täällä kun katsoo penkkoja, varikkoa ja koko tätä touhua, niin täällä on menoa ja meininkiä, AKK:n lajipäällikkö Juho Ketonen hehkutti LiveSports Promotions -yrityksen tarjoamassa suorassa YouTube-lähetyksessä toisena kilpailupäivänä.

Ensimmäistä kertaa lajin historiassa tapahtumia pystyi seuraamaan suorana lähetyksenä muuallakin kuin kilpailupaikalla ja LiveSports Promotionsin laadukkaat YouTube-lähetykset (lauantai / sunnuntai) keräsivätkin runsaasti niin katsojia, kuin myös positiivista palautetta. Ketonen, jonka vastuualueina ovat jokamiehenluokan lisäksi rallicross, jäärata ja crosskart, löysi uudesta palvelusta vain ja ainoastaan hyviä puolia.

– Kyllähän tässä selkeästi on tulevaisuutta. Katselin eilen itse YouTubesta lähetystä, kun olin tallilla autoa rakentamassa. Loistava palvelu ja hienoa, että saadaan näkyvyyttä. Varmasti tämä on se tulevaisuus isojen kisojen osalta. Ympäri Suomea ajetaan hienoja isoja kisoja, niin SM, kuin kansallisiakin. Näkisin muualtakin näitä live-lähetyksiä, Ketonen hehkutti.

Muutenkin perinteinen laji on juuri nyt taas hyvässä nosteessa.

– Onhan näiden (jokamiehenluokan kisojen) ympärille tullut paljon ja nykyään paljon tehdään myös kilpailun ulkopuolella asioita. Palvelut on parantunut, on livelähetystä ja onlinea. Suorituspaikat ja turvallisuus ovat parantuneet. Kokonaisuutena ollaan menty tosi paljon eteenpäin. On se hienoa nähdä, että “jokkis” kiinnostaa ja toivottavasti jatkossa saadaan vielä enemmän näkyvyyttä hienolle lajille, Ketonen toivoi.

Myös harrastajamäärien suhteen laji voi ja elää edelleen hyvin.

– Ollaan tällä kaudella aika lailla samassa kilpailutahdissa kuin viime vuonna. Uusia harrastajia tulee myös. Debytantteja, eli uusia nuoria harrastajia on tänä vuonna noin 50. Viime vuonna oli vähän alle 90. Kyllä “jokkis” kiinnostaa, meillä on noin 3000 harrastajaa lajin parissa aktiivisesti vuosittain, Ketonen taustoitti.

Ensi vuonna jokamiehenluokan yleisen luokan SM-kisat ajetaan Porissa.

Lue myös! Timperille dramaattisten vaiheiden jälkeen ensimmäinen SM-kulta – “Heti täyspotti” (4.7.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

 


Facebook kommentit