Lämpenevä sää mietityttää Sunista startin lähestyessä – “Järjestäjälle tämä on haaste”

14.2.2019 / 16:13
Teemu Suninen kilpailee M-Sport-tiimin Fordilla (Kuva: Miika Wuorela).

[ A- ] / [ A+ ]

Vaikka Ruotsin MM-rallin erikoiskokeet houkuttelevat hyökkäämään kaasu pohjassa heti lähtölipun heilahduksesta, tietää Teemu Suninen, ettei hulluttelu kanna pitkälle kauden toisessa MM-rallissa.

Teemu Suninen ajoi torstai-aamun testierikoiskokeella nopeimman ajan suomalaiskuljettajista ollen koko kilpailijakaartin kuudenneksi nopein. Muuttuvissa olosuhteissa Suninen piti Fordinsa puhtaalla, vauhdikkaalla uralla, joka muodostui vasta, kun erikoiskoetta oli ajettu useampi ajokerta. Itseluottamusta lisäsi myös onnistunut nuotitusjakso kartanlukija Marko Salmisen kanssa.

– Olosuhteet olivat nuotitusjaksolla hyvät, mutta nyt keli on lämpenemään päin. Se tarkoittaa sitä, että jää ja lumi sulavat erikoiskokeilla ja kisasta tulee vaikea, Suninen ennakoi.

Ratin takana Suninen tuntee haasteen erityisesti renkaiden kulumisessa, mikäli sora kaivautuu esiin useammissa paikoissa. Perjantaina reitti vie Norjan puolelle, kun taas kaksi jälkimmäistä kisapäivää sujutellaan tutummissa maisemissa, kisakaupunki Torsbyn itäpuolella.

– Järjestäjälle tämä on myös haaste, jotta he saavat pidettyä tiet kunnossa. Meidän vastaavasti pitää huolehtia renkaista ja olla fiksuja koko rallin ajan, Suninen korostaa.

Kiriapua ei Suniselta Ruotsissakaan puutu, sillä lähtöluettelosta löytyy iso nippu kokeneita haastajia.

– No tietysti tallikavereihin aina verrataan vauhtia, mutta koetetaan ajaa hyvä tulos joka tapauksessa, tässä kovassa porukassa. Yhtään virhettä hyvä tulos ei tunnetusti salli, mutta lähdetään toki yrittämään kovia ek-aikoja, Suninen suunnitteli.

Ruotsin MM-ralli käynnistyy tänään torstaina.

 

 

Teksti: Teemu Sunisen tiedote


Facebook kommentit