Lapille uran ensimmäinen pohja-aika MM-rallissa – “Sanokaa Tommille, että viisi vaihdetta riittää”

9.6.2017 / 12:34
Esapekka Lappi oli Italian MM-rallissa nopein kuljettaja viidennellä ek:lla (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Italian MM-rallissa perjantaina vaihdelaatikkomurheista kärsinyt Esapekka Lappi hämmästytti monet ajamalla aamupäivän viimeiselle erikoiskokeelle pohja-ajan.

Esapekka Lappi avasi perjantain vahvasti olemalla ensimmäisellä erikoiskokeella kuudenneksi nopein. Hyvä aika ja sijoitus tulivat siitäkin huolimatta, että Toyotan vaihdelaatikosta katosi kesken matkanteon toinen pykälä. Kahdella seuraavalla erikoiskokeella Lapin sijoitukset olivat 13. ja 18.

Rallin viidennellä ja samalla aamupäivän viimeisellä erikoiskokeella ennen ensimmäistä huoltotaukoa Lappi teki sitten jotain sellaista, mihin harva olisi uskonut. Vaihdelaatikon ongelmista huolimatta Lappi oli koko porukan nopein ja samalla ura-CV:hen kirjoitettiin ensimmäinen pohja-aika MM-rallissa!

– Sanokaa Tommille, että viisi vaihdetta riittää, Lappi nauratti mediaa erikoiskokeen maalissa.

Lapin aika oli erikoiskokeella täysin omaa luokkaansa, sillä toiseksi nopeimman ajan tehnyt Mads Östberg hävisi 3,3 sekuntia. Kokonaistilanteessa Lappi on sijalla 10. ja eroa kärjessä ajavaan Hayden Paddoniin on minuutti ja 18 sekuntia. Seuraava, rallin kuudes erikoiskoe käynnistyy kello 16.25 Suomen aikaa. Lisää rallin kokonaistilanteesta tulossa hetken kuluttua.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit