Lapin pitkä kilpailutauko päättyy, myös Pietarinen ajaa Jämsässä – “Ikävä on ollut”

30.7.2020 / 08:37
Esapekka Lappi Meksikon MM-rallissa maaliskuussa (Kuva: M-Sport Ford).

[ A- ] / [ A+ ]

Esapekka Lapin osallistuminen pienoisralliin Jämsässä elokuussa varmistui keskiviikko-iltana, kun Lapin ilmoittautumisen ja kilpailun järjestäjän tiedotteen lisäksi myös Lapin edustama talli M-Sport Ford julkaisi asiasta tiedotteen.

AUK Jämsän Äijät Ralli ajetaan Keski-Suomen nopeilla sorateillä lauantaina 8. elokuuta ja pienoisrallin ohjelmassa on kolme erikoiskoetta yhteispituudeltaan noin 25 kilometriä. Esapekka Lappi, 29, nähdään mukana kilpailussa Janne Tuohinon johtaman JanPro Racing -tiimin Ford Fiesta RS WRC -autolla.

– Siitä on ehtinyt kulua jo paljon aikaa, kun edellisen kerran oltiin tositoimissa ja nyt odotankin innolla, että päästään taas takaisin ratin taakse ja JanPro Racingin Ford Fiesta WRC -autolla, edellisen kilpailunsa maaliskuussa Meksikon MM-rallissa ajanut Lappi sanoo M-Sport Fordin tiedotteessa.

Koronapandemia pisti rallin MM-sarjan kilpailukalenterin täysin uuteen muotoon kuluvan vuoden osalta ja mikäli uusia takaiskuja ei enää tule, ajetaan seuraava osakilpailu Virossa 5.-6. syyskuuta. Taukoa Meksikon ja Viron MM-ralleille tulee lähes puoli vuotta ja selvää on, että Lappi päästessään hakemaan kilpailutuntumaa Jämsästä ennen Viron keikkaa, on tästä mahdollisuudesta enemmän kuin tyytyväinen.

– Ikävä on ollut ratin taakse ja tämä kilpailu antaa täydellisen mahdollisuuden ajaa kaasu pohjassa yksillä maailman parhaista sorapätkistä. Tämä on erinomainen lämmittely uudestaan käynnistyvää MM-sarjaa ajatellen ja ykköstavoitteemme on päästä huippuvauhtiin ennen Viron MM-rallia, Lappi korostaa.

 

SM1-luokan vuoden 2018 Suomen mestari Eerik Pietarinen nähdään Jämsässä Skodan ratissa (Kuva: Jari Hotti).

 

“Autot huolletaan vanhaan malliin matkan varrella”

Viron MM-ralliin on osallistumassa myös rallin SM-sarjan SM1-luokan vuoden 2018 Suomen mestari Eerik Pietarinen, 26, joka on yksi niistä kuudesta, jotka nähdään Jämsässä R5-auton (Rally2) ratissa. Pietarisen ohjelmassa viikko Jämsän kilpailun jälkeen on Latviassa ajettava EM-ralli, Liepaja Ralli, joten tuusulalaisella on edessään kiireiset viikot kilpailujen osalta.

Määräaikaan mennessä AUK Jämsän Äijät Ralliin ilmoittautui 111 kilpailijaparia. Kilpailukeskus sijaitsee Jämsän Portissa, jonka edustalta ensimmäinen kilpailijapari starttaa lauantaina (8.8.) kello 12.01. Kilpailuun myydään katsojille erikoiskokeilla 10 euron hintaisia rannekkeita. Korona on tuonut myös tähän tapahtumaan omat erikoisjärjestelyt.

– Ei ole keskitettyä huoltoa, vaan autot huolletaan vanhaan malliin matkan varrella. Muutenkin kaikki mahdolliset asiat hoidetaan netissä ja ihmiskontakteja vältetään. Esimerkiksi reittikartta ja muut tulevat AUK Jämsän Äijien sivuille, kilpailun tiedottaja Tapio Leppämäki taustoittaa.

Eero Räikkösen Printsport Racing -tiimi on liikkeellä kahden ulkomaisen kuljettajan kanssa. Rakan Al-Rashed kilpailee Volkswagen polo GTI R5:llä ja Alexander Strobl Skoda Fabia R5:llä. Mukana nähdään myös kaksi SM-sarjan pistekolmosta talvikauden jälkeen, SM2-luokasta Anssi Rytkönen, sekä SM4-luokasta Toni Herranen.

Rallin moninkertainen Suomen mestari Joonas Lindroos kilpailee kotimaisemissaan BMW 325i -autollaan. Lindroos voitti viime talvena F-Rallisarjassa kaksi osakilpailua. Vuodet 2016-2018 Ranskassa kilpaillut Aki Sahila puolestaan on mukana Citroen C2 VTS -autolla. Sahilan edellinen kilpailu oli viime syksynä ajettu F-Rallisarjan osakilpailu Petäjävedellä.

Lue myös! Jämsän ralli saamassa huippuvahvistuksen – Lappi lähdössä mukaan WRC-autolla (29.7.2020)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit